Tarlós István főpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy mostanában úgy bünteti a közterület-felügyelet a fővárosi autósokat, hogy új KRESZ-táblákat helyez ki a már megszokottak helyett, az adott helyszínre pedig kamerát irányít. Tarlós István kifejtette: a felügyelet csak akkor bírságolhat, ha ellenőre a helyszínen tartózkodik, kamerafelvétel alapján nem – írja a hirtv.hu.

A városvezető a bírság ötvenezres összegét is sokallja, ezért arra biztatta a sofőröket, hogy senki ne fizesse be a büntetést, később, az ügy következő szakaszában ugyanis a rendőség sokkal racionálisabban jár majd el.

„Ez egy tarthatatlan állapot, ilyen a világon nincs, különösen azért, és a jelenleg rendelkezésemre álló információk alapján arra biztatom azokat, akik ilyen papírt kapnak, hogy ha kamera alapján megbüntetik ötvenezer forintra, ne fizessék be, ugyanis ehhez csak akkor lenne joguk, ha a közterület-felügyelő ott állna, megállítaná, lepapírozná és adminisztratív módon legalizálná a dolgot, csak akkor lennének jogosultak büntetni”

– mondta a városvezető.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Az "új KRESZ-tábla" mit jelent? A korábbival ellentétes utasítású, vagy gyártásában, anyagában új

Amúgy Tarlós jól beszél, kizárlag helyszíni birsággal sújthat a közteres, azaz jelen kell lennie a szabs. elkövetésekor és azonnal intézkednie.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Az "új KRESZ-tábla" mit jelent? A korábbival ellentétes utasítású, vagy gyártásában, anyagában új

Amúgy Tarlós jól beszél, kizárlag helyszíni birsággal sújthat a közteres, azaz jelen kell lennie a szabs. elkövetésekor és azonnal intézkednie.
TASzSz
@quadrocopter: IGEN! Lecserélik egy időre, majd visszahelyezik a korábbit! Na, ezt a cselekményt kell lefilmezni, s akkor böribe juttathatók a "HATÓSÁG" tagjai!!! Ugyanis ezek regisztrált események a közlekedési hatóságnál!
karma1
Na, ezt azert nem vartam volna ... (Marminthogy eppen a tarlos fogja ezt mondani a zembereknek... Hat valami allati nagy kavar lehet odafont...)
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: tarhás pubi szereti ezt a "nép fia vagyok" álszínjátékot... Aki becumizza,megérdemli... Osztán hogy is van ez? Egy főpolgi biztat törvénysértésre? Akkor ha odamegyek, szájon is vághatom, és azt mondom, hogy ez polg.engedetleség volt, így jártál... Mindamellett, hogy amit mond, az igaz, csak tőle ez nem őszinte, és hiteltelen... És ha mégsem úgy dönt a yard, akkor fizeti a felbujtottak büntijét??? No ugye...
Eladott Ország
De mivel fejétől bűzlik a hal... és a fejnek a korrupció áll érdekében...
RonaGyuri
jobban tenné, ha magát bujtogatná, hogy szovjet elvtársaknak ne fizessenek az elavult szarokért! Mint ismert már megint bedöglött az általa favorizált M3-szerelvény! =))
elnyomott
Tarlós térjen már észhez és ne dirigáljon senkinek! Ha ő füttyent egyet, abból ne legyen polgári elégedetlenség! Tegyen a szabály ellen!
Ami jogában áll, azt meg tegye meg, mert az a dolga!
1magyar
Itt az a lényeg,hogy a kresz táblákat cserélik át, vagyis átvágják az autósokat.
Eladott Ország
@RonaGyuri: Tarlós egyesíti a három majmot. Nem lát, mert csak néz - bámul a nagyvilágba.
Nem beszél, mert akkor kiderülne mit is érez, gondol igazából - csak jár a szája.
Nem hall, mert akkor meghallaná az igazságot - olyan zajt kelt az agyába gondolatai által, ami süketté teszi.
papa.49
@Eladott Ország: Egyszóval a tarlós egy hülye)))))))))))))))
Sámannus
Ezt mondta tanácsosa takony eftárs aki a maffiával dőzsöl.
Cicamama55
Volt erről a múltkoriban egy riport is, ahol folyamatosan fordultak le az autók egy bekamerázott útra, ahová nem lehetett volna behajtani. Olyan is volt, aki egy délelőtt többször ugyanezt a szabálytalanságot elkövette, 4-5 alkalommal is!. A figyelmeztető táblákat egyik napról a másikra, nem szemmagasságban, a kanyartól nem megfelelő távolságra helyezték el, mint azt normális esetben teszik, s nem vették észre az autósok...Ezt a riporter által figyelmeztetett szabálytalankodók mondták. A fényképek folyamatosan készültek, s a szabálytalanságról csupán a brutálisan magas büntetési csekkek postai átvétele után szereztek tudomást a sofőrök. Már akkor nyilatkozott Tarlós, hogy a maga részéről ezt ellenzi, s nem tartja jogosnak ezt a "pénzbeszedési" formát! Azért én Tarlóst sem irigyelem!
egyvandor
Felmerül az emberben a kérdés. Ezek e tábla változtatások egybekötve kamera telepítésekkel és ilyen büntetési eljárásokkal nem nertársi érdekből történnek-e. Mert jó boltnak néz ki. Na persze ha ez kell Magyarország erősödéséhez, akkor nincs mit tenni.
desiro
Szombathelyen 1 évet vártunk a zebrára és a hozzátartozó táblákra, a közlekedési hatóságra hivatkozva, hogy is van ez?
karma1
@desiro: Ja, mert ott biztos indokolt lett volna a tabla, es bekamerazni sem lehetett volna, akkor meg hol marad a rendorok loveja? Biztosan azert nem kaptatok oda tablat idoben...:o(((
Desischado
@egyvandor: Nálad a pont, itt van a kutya elásva. tarlós meg csak adja a jófiút (választások közelegnek), de nekem hiteltelen, viszont abban igaza van, hogy mivel nem személyesen történt a büntetés, ergo: nem kell fizetni!
Eladott Ország
Polgári engedetlenségre buzdít Tarlós, mert közeleg a választás.
karma1
@Eladott Ország: Igen, de ha bizunk abban, hogy nem letezik tomeges amnezia tarlos szemelyet ismerve, akkor o is repul, mint a gyozelmi zaszlo...:)
Béla333
Ez csak amolyan elterelés! Addig sem az orosz metrószerelvények katasztrófális állapotáról beszélünk!
Egyébként meg majd Tarlós kifizeti a nam kis összegű pót büntetést, amit azért kapnak a delikvensek, mert az előírt határidőre nem fizették be az eredeti büntetést?
Az általa vezetett Főpolgármesteri Hivatal ad jogi védelmet az ügy során?
Ja? Nem? Csak terelgetünk, maszatolunk?
lenn
Polgári engedetlenség: NE FIZESS A 3-AS METRÓN!
Az életeddel játszanak, miért fizetnél?

Nem alacsony padlós busz jön?
Miért fizetnél?

Meghalt a kijelző? Emiatt azt sem tudod merre jársz?
Miért fizetnél?

Sőt, pereld be a várost, és még ők fizessenek neked!!!
Béla333
""Ne kövessék Tarlóst, mert a végrehajtó viheti az autót”
Tarlós úr is elindult a népszerűség irányába, de nagyon rossz az üzenete annak, hogy a büntetés befizetésének megtagadására szólít fel a főpolgármester, mert a jogkövetkezményeket nem Tarlós István, hanem a megbüntetett viseli majd - állította az Egyenes beszédben Magyar György."
www.atv.hu/belfold/20170325-ne-kovessek-tarlost-mert-a-vegrehajto-viheti-az-autot

Ad a Főpolgármesteri Hivatal jogi védelmet azoknak, akik szót fogadnak Tarlósnak és nem fizetnek?
Nem? Ja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.