Több cég, elsősorban a termelői szektorban berendelné nagyszombatra a munkavállalókat a nagypénteki munkaszüneti nap ellensúlyozására - értesült a Magyar Idők. A kereskedelemben, valamint a vendéglátásban nem jellemző ez a probléma, mivel az üzletek hagyományosan nyitva tartanak a szombati napokon, beleértve a nagyszombatot is. A lépést a munka törvénykönyve nem tiltja, a lap által megkérdezett munkaadói és munkavállalói szervezetek azonban elítélik a szándékot. Az újság szombati cikke szerint Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke felháborítónak nevezte, hogy ilyenben gondolkozzanak a vállalkozások, bár a munka törvénykönyve szerint, ahol a munkaidő egyhetes keretben van megállapítva, nincs jogi akadálya berendelni a munkavállalókat. Ráadásul egy korábbi módosítás miatt még pótlékot sem kell adni a dolgozóknak. Úgy vélekedett, elfogadhatatlan, gyalázatos lépés lenne, ha a beosztottakat nagyszombati munkavégzéssel büntetnék a vállalatok.

Forrás: tozsdeforum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezek a tetvek megint bekavartak rendesen.
Lett volna egyben 3 nap a dolgozóknak, most 1 nap mennek, 1 nap nem, aztán megint
kettőt otthon maradhatnak mert ez az álszent [email protected] banda megint belenyúlt
az emberek életébe.
elnyomott
Hát, ilyen a törvényünk, ami a nagykönyvben meg van írva.
Munkaszüneti napot le kell dolgozni. Nem azért, mert munkaszüneti napok között van egy munkanap és azt megadva le kell dolgozni - hanem a munkaszüneti napot dolgoztatják le.
Most majd a vasárnapot is ledolgoztatják, meg december 25.-ét is? Van még pár munkaszüneti nap, hajrá magyarok, hajrá Magyarország!
Nessy
Talán, ha olyan is lenne a törvényalkotók között, aki valaha dolgozott a termelésben, az tudná, hogy ilyen ad hoc nem lehet mindent módosítani.
Ha ezt jövőre vezetik be, akkor mindenki úgy tervez, és nincs gond. Ezért is lett volna praktikusabb a dec.24. mert akkor már zömében félgőzzel működik az ország.
Komoly gond pl. az ápr. 14-i egészségügyi ellátásban már hetekkel, hónapokkal előbb kiadott időpontok kezelése. Jó, az álomtitkár szerint részlet kérdés! Úgy hogy, ezt bizony sok helyen megszívják a dolgozók, meg a betegek, és még ki tudja hányan, hány helyen.
Jó lenne ha képviselőinknek és miniszterelnökünknek nem csak azért lenne a nyakán a feje, hogy ne essen le a nyakkendő, vagy a nyaklánc.
Szókrakész
Hol ünnep az, amit le kell dolgozni?!?!?!

A tipikus rablókapitalizmus.
Szókrakész
És ha én szabadszabbatos vagyok?
Akkor is berendelnek?
namihami
Ismét egy újabb példa a fiúknak, hogy mennyivel jobb lenne előbb gondolkodni és aztán hozni a törvényeket.
Persze, ha ezt a katolikusaikra bízzák (lásd még vasárnapi boltzár), akkor nem meglepő, hiszen ha a hülyeség az osztandó és a hülyeség az osztó, na akkor mi lehet az eredmény?
Naná, hogy a hülyeség. Mint ezt a mi keresztényeink oly fényesen és folyamatosan bizonyítják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.