2014 augusztusában mintegy nyolc símaszkos rontott rá a dolgozó közmunkásokra egy északkelet-magyarországi kis falu közelében.

A támadók viperával, baseball ütővel, pajszerrel, késsel és riasztópisztollyal okoztak súlyos sérüléseket. Az egyik fiatalembernek a lábát törték el, édaspjának a kezét, de volt akinek késsel szúrták át az ujját, egyiküknek pedig majdnem levágták a fülét.

Bár a bírósági jegyzőkönyvbe is bekerült, hogy a terepszínű ruhát viselő támadók ezt kiabálták:

"megdöglötök, büdös cigányok, hasra mindenki",

illetve a verés közben elhangzott, hogy

rátok lesz gyújtva a ház, büdös cigányok,

a bíróság első fokon arra jutott, hogy a romák összeverése nem rasszista indítékkal történt, mivel csak egy család tagjait bántalmazták.

A másodfokon eljáró Egri Törvényszék lényegében az érveléssel, és a büntetés mértékével is egyetértett – tudta meg a 444.hu

A bíró megemlítette, hogy itt nem egy átlagos verekedésről, indulatból elkövetett bűncselekményről van, hanem a dolgot alaposan kitervelték, és fel is fegyverkeztek a bosszúra. 

Mindezek ellenére a bíróság úgy döntött, hogy egy ilyen típusú, előre alaposan kitervelt, és brutálisan elkövetett bűncselekményért

a felfüggesztett szabadságvesztés is elegendő büntetés.

Mivel a símaszkos banda többi tagját a rendőrség képtelen volt megtalálni, így bár éppenséggel megállná a helyét a rasszista indíttatásból elkövetett súlyos testi sértés, egyszerűen

nincs kit felelősségre vonni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Pedig a bíró nem is tett „mosolygós emotikont” az ítélet végére

Ez már übereli a csoportos garázdaság nem veszélyes a társadalomra ítéletet is

„A másodfokon eljáró Egri Törvényszék” lényegében jóváhagyta az elsőfokú hatóság ítéletét „2014 augusztusában egy patak forrás mellett dolgoztak a közmunkások, amikor 8-10 símaszkos férfi támadt rájuk, baseball ütőkkel, pajszerekkel, késekkel felfegyverkezve.
„Megdöglötök büdös cigányok, hasra mindenki!”
A támadók többek között ezt üvöltötték. Egy férfinak a kezét, egy másiknak a lábát törték el. Nem véletlenszerűen támadtak miden közmunkásra, egy roma család tagjait verték szét. ” ügyben.
Rendben lévőnek ítélve, hogy az egyetlen elfogott elkövető (érdekes, az hogy a többiekről nem vallott a bíróságnál tisztelendő erény) csak felfüggesztetett kapott, míg a többieket nem keresik, sőt a kitervelőt meg sem vádolták, mert az utasításaihoz „mosolygós emotikont” rakott!
csa-csa
kívánom a bíró családját is így verjék össze, mindjárt másként ítélkezne!
justhpeter
A bírót értem, szimpla rasszista. De mit csináltak nyomozás ürügyén ?
namihami
Független és igazságos nyomozás, vádemelés és itélethozatal.
Hol is vagyunk? Milyen évet írunk? Egy más népcsoporttal, de 1930-as évek hangulatát hozza vissza. És még azt mondják, hogy nem létezhet időutazás. ÍME!!!
elnyomott
Aljas, gyáva símaszkosok!
A hatalom védelme mögül nagy legények. Kívánom nekik, hogy egyszer legyenek a hatalom számkivetettjei, kiszolgáltatottjai. Mind, egy szálig!
Nessy
Csak bandában és simaszkban ilyen nagy legények!
Érdekes "jogállamban" élünk. Megerőszakolnak? Te vagy a hibás! Kirabolnak? Te vagy a hibás! Leütnek? Te vagy a hibás, miért voltál akkor és ott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.