A Fidesz-frakció arra kérte a kormányt, hogy nyújtson be fellebbezést az Emberi Jogok Európai Bíróságának múlt heti ítélete ellen, amellyel elmarasztalta Magyarországot két bangladesi menekültkérelmének elutasítása miatt, és ragadjon meg minden jogi eszközt a döntés érvénytelenítéséért – mondta Kósa Lajos frakcióvezető a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kósa Lajos szerint a strasbourgi bíróság ezzel az ítéletével "messze-messze túlterjeszkedett minden létező határon". A bíróság "menekültnek titulálta" a két migránst – mondta –, pedig "semmi közük a menedékstátuszhoz", emellett "nem fogta le őket senki", csak nem engedték be őket Magyarországra, a nemzetközi szabályoknak megfelelően. "Ez tényleg agyrém", hogy a schengeni és dublini szabályok betartásáért büntetik meg Magyarországot – összegezte véleményét.

Mindezek miatt a Fidesz-frakció arra kérte a kormányt, hogy fellebbezzen az ítélet ellen, és ragadjon meg minden jogi eszközt annak érdekében, hogy ezt a "jogi skandalumot" valamilyen módon meg lehessen szüntetni – közölte. Ha ez nem megy, akkor meg kell vizsgálni, hogyan lehet megszüntetni a strasbourgi bíróság joghatályát Magyarországon – tette hozzá.

Magyarországon nem az garantálja az emberi jogokat, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága joghatálya itt jelenleg érvényes, hanem az, hogy Magyarország az alkotmányban és nemzetközi szerződésekben kötelezettséget vállalt az emberi jogok tiszteletben tartására – hangsúlyozta.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Csizmás Kond: "Velemenyt" irsz? Hat annak is lehet nevezni a sok baromsagot, különösen akkor, ha meg el sem olvasod miröl szol a cikk, ill, a birosagi itelet! Igy meg magadnak is ellentmondasz. Na, ha ezert is fizet valaki, akkor jo ejszakat MO, a sötetseg uralkodik!
kukac50
Kósának nem jut el a tudatáig,hogy amit Orbán aláír Brüsszelben azt be is kellene tartani!
Mert Orbán ott mindennel egyetért és aláír, itthon meg mást mond! Nincs a Fideszbe egyetlen ember sem aki szólna,hogy Viktor ezt aláírtad akkor tartsuk is be.
evacica
Lajos!Rád az tényleg igaz, hogy ha csendbe maradtál volna bölcs maradtál volna!
coni
Kósa olyan mint a japán katona aki 10 évvel a háború után sem értesült róla, hogy kijöhet a bunkerból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.