A Fidesz-frakció arra kérte a kormányt, hogy nyújtson be fellebbezést az Emberi Jogok Európai Bíróságának múlt heti ítélete ellen, amellyel elmarasztalta Magyarországot két bangladesi menekültkérelmének elutasítása miatt, és ragadjon meg minden jogi eszközt a döntés érvénytelenítéséért – mondta Kósa Lajos frakcióvezető a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kósa Lajos szerint a strasbourgi bíróság ezzel az ítéletével "messze-messze túlterjeszkedett minden létező határon". A bíróság "menekültnek titulálta" a két migránst – mondta –, pedig "semmi közük a menedékstátuszhoz", emellett "nem fogta le őket senki", csak nem engedték be őket Magyarországra, a nemzetközi szabályoknak megfelelően. "Ez tényleg agyrém", hogy a schengeni és dublini szabályok betartásáért büntetik meg Magyarországot – összegezte véleményét.

Mindezek miatt a Fidesz-frakció arra kérte a kormányt, hogy fellebbezzen az ítélet ellen, és ragadjon meg minden jogi eszközt annak érdekében, hogy ezt a "jogi skandalumot" valamilyen módon meg lehessen szüntetni – közölte. Ha ez nem megy, akkor meg kell vizsgálni, hogyan lehet megszüntetni a strasbourgi bíróság joghatályát Magyarországon – tette hozzá.

Magyarországon nem az garantálja az emberi jogokat, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága joghatálya itt jelenleg érvényes, hanem az, hogy Magyarország az alkotmányban és nemzetközi szerződésekben kötelezettséget vállalt az emberi jogok tiszteletben tartására – hangsúlyozta.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Minden menekültállomáson kéne egy nemzetközi nethálózat működjön ahol a menekült bepötyögi, hogy hová akar menni és onnan válaszoljanak hogy kell vagy nem kell...akkor nem basztatnák azt az országot amelynek a határán döngeti a kaput...akkor nem lenne ekkora nagylegény egyik nyugati ország sem.
papa.49
Erős vetélkedés van a két faszkalap között a ,,fütyisz leghülyébbje,, címért a két induló a kupaklaja, meg a rezsifaszkalapszilárd!!!
papa.49
@magyarbakancs: Hallgatni nem szoktam egyiket se mert a távirányító a kezemben, és némítom ha ugatni kezd bármelyik...
RonaGyuri
nem lala az az agyrém, hogy egy ilyen retardált barom, mint te vagy, állandóan jártatja a lepcses pofáját! =))
kakaósbögre
az igazi agyrém az hogy országunk vezetői között ilyen mentális csörgősipkák is vannak,mint ez a Kósa és szellemi társa,Németh Szilárd.
magyarbakancs
@papa.49: legjobbat a híradó alatt alszom.
F_Viktor
kósa, tudod te nagyon jól, hogy mit tesztek, tudod, hogy mekkora ge@ik vagytok, tudjátok, hogy az országot áldozzátok be a hatalmatok megtartásáért, de kérlek, a kubatov lista alapján találjátok már ki, hogyan tudnátok a hülyeségeitekkel csak a birka-nyájatokat etetni.
Én qvára unom már a sok hazugságot, nem vagyok kíváncsi rátok!

"...meg kell vizsgálni, hogyan lehet megszüntetni a strasbourgi bíróság joghatályát Magyarországon..."

Nagyon egyszerű! Dobd Magyarországot putyin karmai közé, jövőre megszűnnek, elfogynak az EU-s pénzek, új pénzforrásokat, lerabolható területeket kell keresnetek!
papa.49
@magyarbakancs: Az bizony egészséges már mint a jó alvás...
lusta
Nem ezért marasztalták el Magyarországot. Elég lenne elolvasni az ítéletet és akkor ilyen baromságokat senki sem mondana. Még mr 20% Lali huszár sem
Nessy
Drága Kósa! És amikor ti sziveskedtek a hazatelepülő magyarokat "migránsnak" nevezni hivatalosan, akkor kinek gurult el a gyógyszere?
Egyébként az elmarasztalás nem arról szól, amiről te hablatyolsz!
Szövegértés??
Szókrakész
Szaros Dzsordzsék és szervezetei milliárdokat keresnek a migráncsbulin.
Nem véletlen ütik-vágják Magyarországot.
A sok barom migráncssimogató liberó meg tapsikol hozzá.
De ha az ő rokonuk lett volna a londoni, vagy bármelyik merénylet egyik áldozata, akkor is ennyire maszturbálnának egy ilyen hírhez?!?!?!
Manhattan
Ez lenne ma a hazám? Ahol esély sincs arra, hogy választásokon megdőljön egy autokrata diktátor hatalma, mert az ilyen Lajos féle butaság olyan mélyen és szélesen ivódott be ebbe a szerencsétlen népbe, hogy azt lehetetlen kigyomlálni belőle. Vagy bézbólütőt és csákánynyelet ragadnak azok az elkeseredett emberek, akikbe még szorult egy csöppnyi méltóság és bátorság, és egész egyszerűen elkergetik a nyomoruk okozóját, vagy ennek az országnak a következő 150 évre megint befellegzett...
Cefi
Aki meg van róla győződve, hogy egyedül ő normális, az hülye?
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/23/onkenyuralomra-toro-szociopatak-hiszterikus-mubalheja/
Ugyanerről a súlyos agylágyulást jelző eszméről már Kósa Laller is értekezett hétfőn a
parlamentben, szóval – amint azt megszoktuk – körbehullámzik a trágya, ki tudja hol áll meg.
Miután tehát az Alapjogokért Központ benyomta a köztudatunkba, hogy a strasbourgi bíróság
fundamentalista módon értelmezte a migránsok jogait és súlyosan megsértette Magyarország
alkotmányos identitását és szuverenitását, Hidvéghi kommunikátor ugyanezzel az aljas terminus technicusszal zsibbasztotta és mérgezte tovább az agyakat. Lényeg a lényeg: ki lehet lökni a francba az ilyen dohos, 1950­ben aláírt egyezményeket. A sorok
között világos üzenet körvonalazódik: ugyanilyen alapon lehet és kell majd kilépni az Európai
Unióból is. A hisztérikus toporzékolás és műbalhé tágabb értelemben a nyugati, liberális
értékrend elleni megélhetési felháborodás. Annak a Nyugatnak az egyre agresszívabb köpködése, amellyel nem tudunk és nem is akarunk mit kezdeni. Az üzenet világos: nemzetközi egyezmények felbontása nem ügy, ami másoknak védelmezendő érték, az nekünk ma fundamentalizmus, holnap terrorizmus. Ahol pedig egy kormány kimondja, hogy migráns hordák emberi jogai szélsőséges baromságok, ott az egyszeri honpolgár se számítson másra.
justhpeter
Eszement Lalával szemben már lemondtam minden reményről.
lusta
@Szókrakész: Drága sztrovacsek, a londoni merénylő fél évszazaddal ezelőtt, pontosabban 52 éve Dartford, angliai városban született.
Szókrakész
@lusta: Akkor már nem is merénylő, igaz?!?!?!

A londoni haverok egész másként adták elő az egész londoni ámokkocsikázás és a harcokat.
Ha 52 éve, ha most, akkor is egy mocsok terrorista, az iszlám akkor is megette, felfalta az ilyen idióta, agyhalott liberális országot, mint Anglia, vagy Németoprszág, Svédország.

Szaros György pénzén, ötletei alapján a liberó barom politikusok és agyhalott, IQ nihil szavazóik, híveik eu ellenes harcba kezdtek.
Annak isszuk a levét.
lusta
@Szókrakész: A terrorista, az mindenütt terrorista. Ehhez sem az Ön által említett migráncsoknak,meg az Ön által említett Sorosnak nem sok köze van. Ámbár a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk tagjainak múltját tanulmányzova az az érdekes eset fordul elő, hogy pont Soros György alapítványa tanította, kupálta ki őket. Abban igaza van. hogy Soros pénze sajnos kidobott pénz lett. Mellesleg Agárdi Gábor is migráncs volt, de steve Jobbs is. Maga a Bem is migráncs volt a lengyeleknél, mielőtt hozzánk vetődött. Ha megnézi egy picit a listát, akkor a jenkik is migráncsok voltak ám. Perszemindennek semmi köze lali huszár által bírált ítéletnek. Sőt ahhoz sem, amiről ő dumált.
quadrocopter
"Amikor meghalsz, te nem veszed észre, de fájdalmat hagysz a még élőkre. na most, akkor is ez a helyzet, ha hülye vagy!"
(szerző:?)
Perwool
@quadrocopter: ma, 14:41 Ismeretlen szerző!
hemami
@lusta: Annál szomorúbb, hogy még ennyi idő múlva sem volt képes beilleszkedni egy társadalomba, amely őt ( őseit ) befogadta és tutujgatta. Csoda-e, ha nem lelkesedünk az újonnan jövők tömeges betelepítéséért ? Csak a vak nem látja, hogy eszük ágában sincs beilleszkedni, integrálódni, ellenkezőleg, ők akarják megszabni az őslakosoknak, hogy merre, hány lépés. Erre predesztinálja őket a fanatikus vallásuk, amely soha az életben nem fog összeférni a kereszténységgel, amely egyáltalán nem a béke vallása, hanem egy hódító ideológia és nyíltan hirdeti, hogy a legfőbb céljuk az egész világ iszlamizálása és a sharija törvénykezés bevezetése mindenhol. Ez a csodálatos jövőkép vár a mi utódainkra, ha nem történik valami lényeges változás, de erre a jelenlegi politika fényében nincs reális elképzelés. Nagyon elszomorító állapot.
terlasz
@Szókrakész: Jól nyomod, fizuemelést érdemelsz, ragaszkodj hozzá!
teuton
@Csizmás Kond: Latom, az olvasas meg mindig nem erösseged. Nem arra bizttalak most, hogy olvasd el a hatalyos nemzetközi törvenyeket es menekültjogi ehyezmenyeket, hanem csak az iteletet. Azert kell karteritest es büntetest fizetni, mert nem engedtek meg nekik beadni a kerelmüket! De nyugodtan helyeseld a fidesz menekültpolitikajat es az allando jogi harcot az europai birosagokkal, valamint a most kilatatasba helyezett fellebbezest, de a következmenyeket is viseld, tehat fizess TE! Ne pedig a masok farkaval verjetek a csalant!
terlasz
@hemami: Nem szerencsés semmilyen vallás erőszakos terjesztése. Így, az állami eszközökkel erőltetett agymosás sem, amit a mi nebulóinkon elkövet Orbán gépezete.
Nincs szükség az iszlám erőszakos nyomulására sem. Intő példa lehet számunkra a mi kereszténységünk vérrel íródott történelme is.
teuton
@Szókrakész: Irigykedsz, hogy esetleg valaki többet keres, mint te? Hat persze akinek az IQ-ja 20 alatt van, az csak apropenzt kap azert, hogy valamit idevakarjon... Jobb lenne, ha irigykedes helyett valami masba kezdenel az apropenzert valo mocskolodo trollkodas helyett, mert erre itt -es egesz Europaban!- keves vevö van, az atlagember IQ-ja legalabb 3x magasabb a tiednel! Az angolok dolgait meg hagyd az angolokra, öket nemhogy uszito szavakkal, de merenyletekkel sem lehet megörjiteni, ez marad a magyar birkaknak.
Csizmás Kond
@teuton: ...és engemet a te látási problémáid hagynak hidegen...
Ki a lószart érdekel hogy neked mi tetszik vagy mi nem. Írtam egy véleményt és kész...ha akarsz írja témáról és ne az én beírásaimon egyen a fene.
Nessy
@terlasz: érdekes dolog a történelem. Anno Szent István királyunk tűzzel, vassal tett bennünket kereszténnyé. Majd 150 évig itt voltak a muzulmánok, nem kevesen, és mégsem lettünk muzulmán ország.
Az Osztrák - Magyar monarchia elismert vallásai között ott volt a szunnita muzulmán is az 1890- s években íródott feljegyzés szerint.
teuton
@Csizmás Kond: "Velemenyt" irsz? Hat annak is lehet nevezni a sok baromsagot, különösen akkor, ha meg el sem olvasod miröl szol a cikk, ill, a birosagi itelet! Igy meg magadnak is ellentmondasz. Na, ha ezert is fizet valaki, akkor jo ejszakat MO, a sötetseg uralkodik!
kukac50
Kósának nem jut el a tudatáig,hogy amit Orbán aláír Brüsszelben azt be is kellene tartani!
Mert Orbán ott mindennel egyetért és aláír, itthon meg mást mond! Nincs a Fideszbe egyetlen ember sem aki szólna,hogy Viktor ezt aláírtad akkor tartsuk is be.
evacica
Lajos!Rád az tényleg igaz, hogy ha csendbe maradtál volna bölcs maradtál volna!
coni
Kósa olyan mint a japán katona aki 10 évvel a háború után sem értesült róla, hogy kijöhet a bunkerból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.