Indul a nemzeti konzultáció, a kormány ahhoz kéri a magyar emberek támogatását, hogy "meg tudjuk védeni határainkat és meggátoljuk a betelepítést" – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a kérdőívek a jövő hét második felétől érkeznek a postaládákba. 

Az államtitkár azt mondta: azért kérik a magyarok támogatását, hogy hazai kézben lehessen tartani az adók, a bérek és a rezsi szabályozását. Brüsszel több területen is jogköröket akar elvonni a tagállamoktól, ezért Brüsszelt ebben meg kell állítani – hangsúlyozta.

A kormány ahhoz is ragaszkodik, hogy

nagyobb legyen az átláthatóság a külföldről pénzelt aktivistacsoportok esetében.

A hat kérdésben induló nemzeti konzultációról szólva Dömötör Csaba közölte: a kormánynak ezekben a kérdésekben kemény vitája van Brüsszellel, ugyanakkor világos az álláspontja, de a hatékony nemzeti érdekérvényesítéshez szüksége van a magyar emberek támogatására.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott:

a konzultációban való részvétel így erős kiállás a nemzeti függetlenség mellett.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kifejtette, az elmúlt időszakban Magyarországot egyre hevesebb támadások érik, mindenekelőtt a bevándorláspolitikában képviselt álláspontja miatt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a migrációs ügyekért felelős uniós biztos még néhány napja is azt mondta, a betelepítési programok az uniós politika fő eszközei, amelyeket fel kell gyorsítani.

Dömötör Csaba szerint az unió elhibázott bevándorláspolitikáját jól jellemzi a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának "elhibázott ítélete is", mivel úgy ítélt meg összesen hatmillió forintos kártérítést két illegális bevándorlónak, hogy közben Magyarország csak a kötelességét teljesítette, és védte a schengeni határokat.

Különösen felháborító, hogy egy külföldről támogatott szervezet a perköltségek révén plusz 2,7 millió forintot keresett az ügyön.

Hangsúlyozta: a részvétel a nemzeti konzultáción azt is szolgálja, hogy "közösen lépjünk fel a migránsbiznisz ellen, mint ahogy más, a nemzeti érdekeket sértő jelenség ellen is".

Dömötör Csaba arra is emlékeztetett, hogy a magyar kormány erős Európát szeretne, ami csak akkor valósulhat meg, ha épít a nemzetállamokra és azok sokszínűségére, továbbá a Római Szerződésben foglalt értékeire. A brüsszeli vezetésnek a tagállamok kioktatása helyett a közösségek védelmére és a biztonság megerősítésére kellene központosítania – hangsúlyozta a kabinet képviselője.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára elmondta, a konzultációs kérdőíveket május 20-ig ingyenesen küldhetik vissza az állampolgárok. Kérdésre válaszolva megjegyezte továbbá, hogy a konzultáció végleges költségei a résztvevők számától függ, a becsült kiadásokat ugyanakkor a kormány még az első küldemények megérkezése előtt nyilvánosságra hozza.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez nem is igazi HÍR, az igazi HÍR az lenne, hogy a fiúk indulnak a börtönbe, ja és konzultáció nélkül, meg a szabadulás reménye nélkül!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@Eladott Ország:...és ez a nép képzeli magáról, hogy ismét(???) naggyá lehet..."...álmodozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz..."
Tanulni, dolgozni, gondolkodni és, ha itt az idő racionálisan cselekedni...ezek az eszközök a felemelkedéshez, nem holmiféle orbáni torz ideák nemzeti konzultációba csomagolva.
kukac50
A civil szervezetektől csak azután kérjenek elszámolást ha a kormány is minden adóforinttal elszámol a Nép felé! Csaló az a kormány amelyik titkosítja az adatokat az adózók elől!
arról is adjon tájékoztatást,hogy a határon túli vállalkozók miért érdemelnek 5 millió forintot a hazai vállalkozók meg miért nem? A külföldről támogatott civil szervezetek a kormány munkáját végzik,ha Orbánnak ez nem tetszik, akkor fizessen Ő a civil szervezeteknek!
Az jó,hogy van még aki az emberek érdekeit védi,mert a Fidesz erre képtelen!
evacica
Remélem,hogy puha papírból készül, hogy valamire használni is lehessen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.