Alacsony munkanélküliségről és növekvő bérekről hall, de nem ezt látja maga körül? A megoldás: csak néhány nyugati megye húzza az országos átlagot.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Elsősorban nem önmagunkhoz kell mérni, hanem a környező országokhoz. Nézzük például szlovákiát, de a többi V-4 tagálamtól is lemaradtunk. Nem tudom mihez mérten üvölt a propaganda, sikerről. Nos lássuk a tényeket "FIDESZSTAT" nélkül.
Az ÁFA kulcs Szlovákiában 20% míg hazánkban 27 százalék. Magyarországon a munkanélküliségi ráta a válság óta nagyot csökkent, jelenleg 6,5 százalék a Szlovákiai 10,39 százalékhoz képest. Itt meg kell jegyezni, hogy Szlovákiában a közmunkásokat nem sorolják a statisztikába, ahogy a külföldön munkát vállalókat sem, nálunk igen. Az infláció a két országban jelentősen különböző. Nálunk 0,9 százalékkal növekedtek a fogyasztói árak, eközben Szlovákiában defláció ütötte fel a fejét, hiszen a januári adatok szerint 0,6 százalékkal lett olcsóbb az élet, ráadásul gyorsuló ütemben zuhantak az árak. az egy főre jutó GDP tekintetében Szlovákia áll jobban, ott 15727 dollár, Magyarországon 11888 dollár az érték.
Összesítve, a két ország mutatói közel hasonló pályán mozognak, de mindent egybevetve az jön ki, hogy a szlovákok leelőzték a magyar gazdaság teljesítményét.
quadrocopter
@Eladott Ország: Szlovákiába települt magyar cégtől rendeltem a neten, több ezer HUF-tal ólcsóbban, mint ha itthon rendeltem volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.