Annyi magyar fiatal hagyta el az országot, hogy most már külföldön születik meg minden hatodik magyar gyerek.

2010 óta 78 ezer gyerek született külföldön magyar szülőtől.

Ez azt jelenti, hogy a magyar gyerekek 15 százaléka nem Magyarországon jön a világra. Az ellenzéki párt szerint a kormánynak el kell érnie, hogy ezek a családok visszatérjenek.

A kormánypártok azt mondják: már tettek lépéseket.

(RTL Híradó)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""A kormánypártok azt mondják: már tettek lépéseket.
(RTL Híradó)""
És kivételesen, igazat is mondanak. Tényleg tettek lépéseket. Hiszen pont az általuk tett lépések miatt kellett kimenniük. Ha csak egyhelyben álltak volna, akkor még mindig itthon lennének.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""A kormánypártok azt mondják: már tettek lépéseket.
(RTL Híradó)""
És kivételesen, igazat is mondanak. Tényleg tettek lépéseket. Hiszen pont az általuk tett lépések miatt kellett kimenniük. Ha csak egyhelyben álltak volna, akkor még mindig itthon lennének.
GeoCravker
4 éve is ismert lehetőség volt a társadalom szociális abortusza:
endresy.blogspot.hu/2013/09/ismet-tarsadalom-szocialis-abortuszarol.html
"A befejezett külföldi munkavállalás pedig, noha javíthatja a statisztikát, a munkavállalókra terjeszti ki a korábban, a diákságnál említett tendenciákat. A fiatal munkavállalók esetében szinte közvetlenül elmondható ugyanaz, ami korábban a diákokra. Azzal az eltéréssel, hogy az anyagilag, egzisztenciálisan biztos körülményeket külföldön kiépítők remobilizálása gyakorlatilag nullához közeli valószínűséget mutathat. Miközben a külföldön munkát vállalók esetében nyilvánvalóan lezajlik egy másik folyamat is. Az idősebb korosztály külföldi munkavállalása, amennyiben ott egzisztenciát sikerül teremteni, a már létrejött családokat telepíti külföldre. Tehát, esetleg a már megszületett gyermek fog kiköltözni az országból a szülőkkel együtt. Természetesen a munkavállaló partnerével együtt. Az említett szociális abortusz folyamata tehát kicsit úgy kezd működni, mint a kormányzat törvénykezése némely esetben. Visszamenőlegesen. Visszamenőlegesen is csökkentve a jelen és a következő generációkat egyaránt. "
Aki Én
Egyértelműen a kormányzás kudarca.
A rezsim elképesztő sikerekről hazudik, miközben a jövő generációja elmenekül, ráadásul rögtön szülni is támad kedvük.
Azt mondják nagy fájdalmuk, hogy a fiatalokat nem tudják megszólítani, azok nem politizálnak. Hát ez elég egyértelmű üzenet, csak suttyók az értelmezéshez. Bizony politizálnak.
Nem véletlen, hogy a szekta egy bizonyos típus gyűjtője.
kamazuka
Havi 450-és 600 ezres fizetés .az biztosan visszacsábítana bárkit.
Az egymilliós fizetés kinyilatkozása az éhbéren aprópénzen tartott vidégi munkavállaló,nyugdíjas, jó gondolat csak nem hosszútávon.
Véleményem szerint, kik elmentek, nem mentek el valójában csak kerestek egy olyan helyet ,hol megbecsülik a munkájukat érték arányban.
nezelodo
Lehet, hogy megint a rosszabbik végén fogjuk meg ennek a kormányzati szekérnek a rúdját! Mi van ha éppen a gyerekek exportjával akar a zseniális kormányzatunk teret nyerni a hanyatló nyugaton?! Miért, KISZ-esként még Orbán is hirdette a a forradalom exportját, hiszen Che Guevarára hajazott!! Egyébként is inkább a mi pöttyös seggű leszármazottaink, unokáink szorítsák ki az elpunnyadt, részvénygyűjtögető kényelemhez szokott germánokat, gallokat vallonokat, stb. mint az arabok, meg az oroszok! Jó hát azok akik az Árpitól vettek letelepedési kötvényt, meg kelendő vízumot Moszkvában, azok azért takaríthatnak utánunk a luxusvilláinkban!
justhpeter
Egy "családbarátnak" és "nemzeti-kereszténynek" hazudott aljadék kormány 7 éves tevékenységének eredménye. A hét éven át "jobban teljesítő" kormányzás jutalma kizárólag az életfogytiglani fegyház és kényszermunka lehet. Még úgy is, ha a hét éven át elkövetett lopkodást még nem is számolom.
Cicamama55
Magyarország gazdasági menekültjei! Könnyelműen lemondott róluk a kormány, mert távozásukkal a munkanélküliek statisztikája rohamosan javult Magyarországon. Eddig is tudtuk, hogy nem a nyugdíjasok száma ugrott meg, csak a fiatalok távozásával az ország lakosságának átlagos életkora pár év alatt szerintem közel egy évtizedet nőtt, a diplomások fiatalok száma pedig kb. ugyanennyit csökkent!
Veleda
Ez egy természetes következménye volt a fiatalok kivándorlásának. Eszük ágában sincs haza jönni, a gyerekek már angolul beszélnek és ott járnak iskolába. Ha 30 évvel fiatalabb lennék, én is elmennék innen.
nyanya001
Ezzel foglalkozna ez az aljas horda a csíki sörháborújuk helyett !
Grafix69
Na két dolog miatt indul el az ember az első a megélhetés a második amikor telel lesz a rendszerrel a tököd . Nekem mindkettő bejött és nem akarok vissza menni , mert ott nem lehet élni csak lopva csalva vagy nyomorogva vagy vegetálva de minden álmod amit szeretnél már alvás előtt szertefoszlik és nem kell a duma a túró rúdiról meg a többi faszságrol mert amíg egy szar tévét csak részletre lehet megvenni, úgy .hogy a családom bele döglik a részletekbe addig nekem nem kell ugatni milyen szép a Balaton vagy milyen űber nagy magyarnak lenni abban a rendszerben aminek a törvényei 99 százalékban a polgár ellen vannak .
Perwool
Általában azok mennek el akiknek tele a tö***k az ígéretekkel, a feketemunkával,a fizetés nélküli életükkel, és az élhetetlen agyonpolitizált állandó szabadságharcban, kampánylázban élő orbánlanddal.
Persze hogy elmennek, nem tudják feldolgozni a Magyarországra hirtelen rátört jólétet! Ezt a sokkot csak az erősek bírják, a gyengék menekülnek.-:)
Grafix69
@Perwool: Én rohadt erős voltam 45 évig aztán . rá kellett jönnöm miről szól az egész rendszer : Birkákról , barikákró, mindenre unótan elfogadó magyarokról .
Perwool
@Grafix69:Megértelek! Én is azt mondom aki teheti meneküljön amerre lát! (lányom, keresztlányom, unokaöcsém is így tett) unokáim 10 ezer km-:(((((
kepkezelo.com/images/cwsgyj53czo2eah41af0.jpg
Ülök becsukott szemmel, emlék képek villannak be.Valami volt liberális, ma újkeresztény rablóbanda, "papamamapénzén" megvásárolt kastéllyal, gázszerelőből lett milliárdossal, kiskorú gyerek számára összelopott nyolcvanmillás lakással, hollywoodi rendezőből lett magyar kaszinókirállyal, magától növekvő tetőterasszal, parasztokból előavanzsált földbirtokosokkal, és rájövök, hogy 2017 írjuk, ez a magyar jelen, és valószínűleg a jövő is.
division
@Grafix69: @Perwool: Itt is lehet jól élni, akinek nem megy az meg menjen külföldre mosogatni, az is egy életcél. Kint sem lehet szakma és nyelvtudás nélkül érvényesülni, ezt még mindig sokan elfelejtik.
Yoda69
@division: Mibol gondolod hogy mosogatni mennek kulfoldre?
Akiket en ismerek, marpedig van jonehany ismerosom, mind diplomas magas statuszu beosztasban levo emberke. En tobb mint tiz eve jottem el otthonrol - szinten diplomaskent - kozel 10x tobb fizetesert.
Otthon most azoknak all a zaszlo akik fideSS kozeliek, nyalnak orbannak, vagy meszarosnak. De nem lesz ez mindig igy, es elobb utobb ujra a piac gazdasagnak es a versenynek kell atvennie a vezeto szerepet.
Grafix69
@division: Nem mosogatok , van szakmám, a feleségem sem mosogat csak otthon , a gyerekem meg beszél angolul és ő sem mosogat de azért az szégyen amikor a 14 éves gyereknek több zsebpénze van mikor haza megy nyáron mint az apukájának az egész havi fizetése, aki otthon él és vegetál . ( nem a saját fiam , nevelt gyerek , hogy érthető legyen ) Azzal ,hogy azt mondod otthon is meglehet élni csak a meglehet szóval van a gond mert itt élni lehet ott meg meglehet nagy különbség .
Levendula
A külföldön született gyerekek szülei el tudják tartani a gyerekeiket, iskoláztatni tudják őket.
Az itthon születettek túlnyomó többségéről ez nem mondható el...
Perwool
@division: Egyik hozzám tartózom sem mosogat, mind a szakmájában dolgozik.
Meglehet élni, hmm...Csak a keresztlányomról egy példa, az élete kicsi kora óta a lovak. Kiment, 5 év után visszajött,(2013) elhelyezkedett itthon egy lovardába 90 ezret kapott, 2 hónap után vissza ment. Azóta, már nem akar visszajönni. Megpróbálta nem jött be.

Az országban, szinte mindenkit minimálbérrel foglalkoztatnak.Sokszor nem is 8 órában. . Nem azért, mert nincs képzettsége, hanem azért, mert nincs a képzettségének megfelelő munkahely. És megtehetik, mert a munkás, ha esetleg szólni mer, a mocskosan kevés pénzért, másnap már be sem kell mennie. Van helyette 10 másik jelentkező.A jól képzett munkás is elmegy segédmunkásnak, minimálbérért, ha élni akar.
Amíg a minimálbér kevesebb, mint a megélhetéshez szükséges bér, addig minden politikus fogja be a...Ja és nettóról beszélek, mert hiába keres valaki bruttóba papíron százezreket, ha akkora a bérterhelés, hogy a nettó nem éri el a 100 ezret.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/27/sok-magyar-fiatal-egyszeruen-nem-kepes-fogsagban-szaporodni/
És tessék, ez történik pontosan. Népesítjük befelé, hogy a sok migráns ne férjen el. Az Orbánkormány működésének kezdete óta például 78 ezerrel több gyerek született, mint ahányan a statisztikában szerepelnek. Mégpedig úgy csinálták ezt, hogy nagy ravaszul külföldön jöttek a világra. Miután kevéssé valószínű, hogy Balassagyarmaton a mindenórás anyuka átrohan a szlovák oldalra, a másik verzió, hogy ennek a 78 ezer babának a szülei külföldön élnek. Vagy párban mentek ki, vagy ott ismerkedtek össze, de ez azoknak a gyermekeknek a száma, akik magyar szülőkkel büszkélkedhetnek. A vegyes kapcsolatokból születettek száma nem ismert. Tehát a magyar gyermekek 15 százaléka már nem ebben az országban születik. Ők a kalandvágyók. Azt is statisztikák bizonyítják, hogy a külföldön dolgozó és élő fiatalok körében sokkal magasabb a gyermekvállalási kedv, mint az itthon tejben­vajban fürdőké. Ennek – a stabil anyagi háttér mellett – oka lehet a társadalmi környezet is.
Veleda
Akik 6-10 évvel ezelőtt mentek ki, már nem mosogatnak. Az alja munkát elvégzik az egyéb bevándorlók. Nagyon sokan jól kereső szakmunkások lettek, sőt már addig vitték, hogy önálló vállalkozásuk vagy üzletük van.
Egy példa, hogy okuljatok.Írországban, West Portban annyi magyar dolgozik, hogy egy élelmes magyar kereskedő már meg is nyitotta a magyar élelmiszer boltot. Minden olyan élelmiszert lehet kapni, amit eddig nem. Van a töltött káposztához savanyú káposzta és piros paprika, Mák, dió, tejföl és minden, amit a magyarok keresnek:))
cikicakk55
@division: Biztos van olyan is aki mosogatni kénytelen,mert nincs szakmája,vagy diplomája.Kevés magyar van aki ki megy úgy,hogy se nyelvtudás,se szakma,se diploma.Ám ha megnézed,ezek az emberek itthon csak vegetálnának,mert itthon sem kapnának sehol munkát.Külföldön viszont még a mosogatásból is jobban meg él,mint itthon egy pályakezdő tanár.
Pálinkafőző Rézüst
Új Magyarország! Magyarország jobban teljesít!
Ki hiszi még el??
farkas
@Pálinkafőző Rézüst: Én elhiszem. Minden adat erre vall.
agnes200
Gratulálok orbán viktornak és a szakértő csapatának.
kissé felnőttem
Tán látnak perspektívát is nem csak strómanokat, a mosogatás is munka mégha hosszútávon akkor is főleg ha meg is fizetik.
glorianna
Valószínűleg több gyerek született odakinn, mint ahányról a magyar anyakönyvek tudnak - annyira macerás a konzulátusokon az anyakönyveztetés és útlevél kiállíttatása, hogy sokan nem is kérik.
Borsodi
Magyarországon is születnek gyerekek,de egyre kevesebb a Magyar,szép lassan kihalunk és elmenekülünk a Magyar földről, ami már csak imitt amott Magyar.

kuruc.info/r/2/167821/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.