Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn a saját Facebook-oldalán.

Ebben közölték:

„A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek”.

A magyar kormánypártok válaszcsapását, „Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról” címet viselő törvényjavaslatot egyelőre, hétfő kora délután még folyamatban lévőként jelzi a parlament honlapja.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Vörös tengeri csillag. Vörös! Csillag! Javaslom, hogy Lázár János személyesen szedje össze a tengerfenékről. Az összeset. Búvárcucc nélkül. Őrület. Javaslom továbbá az Egri csillagok című könyv betiltását. De itt nem szabad megállni, mert ezer veszély les ránk a szélrózsa minden irányából. Gondoljunk csak bele, honfitársaim! Mennyi kalapács lehet a lakosságnál. És mennyi sarló. Mi van, ha ezeket véletlenül valaki keresztbe fekteti egymáson? Na, ugye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
A derék MÍ még rá is tett egy lapáttal

A pártlap mára rendelt vezércikkében még magához képest is nagyon hazudott

A Csiki sörrel kapcsolatos megállapodást kommentálja a portál. A bugyuta cím még csak egy gyermeteg idétlenkedés „VÉGE A SÖRHÁBORÚNAK: KAPITULÁLT A HEINEKEN”. Azonban egy később többszörösen eldobott mondat már taxatív hazugság: „legfeljebb két hónapon belül visszakerül a termékre az eredeti Csíki sör címke”!
Sőt a képaláírásban: „Zavartalanul forgalmazhatják a jövőben az Igazi Csíki sört”!
Ami egyértelműen ellentmond a megállapodás (egyébként a vita is erről szólt, csak a derék matyar média ezt nem mondta) szövegének, ami egyértelműen rögzíti, hogy az „igazi” jelzőt nem használhatják! =))
nezelodo
Szóval megnyugodhat a tőzsde, meg a részvénytulajdonosok, akiknek ugye semmi köze ehhez a műbalhéhoz. A pénztárgép pedig csilingelhet tovább a magyar adóforintoktól megtámogatva, a szotyiköpködők barátainál. Pedig már mindenki, aki ismeri őket, azt hiszi, hogy egyéni érdekeiket bújtatták a Nagy Nemzeti Sérelem, és a csiki hugyozós mögé!
papa.49
@karma1: Utána fogok érdeklődni a brassói barátomnál, a Zoli biztosan tud felvilágosítást adni a dologról...
karma1
@papa.49: Koszi szepen, szerintem priviben masokat is erdekelne. Kulonben nem tudnam mivel magyarazni ezt a lelkes tamogatast: orban basi a nyeregben erezheti magat, tehat szerintem ezt mar nem a szavazatokert csinalja - az kulonben is vagy jon, vagy nem jon -, de maskent mivel lehetne magyarazni, hogy egy olyan patinas nemet ceggel akarja osszerugni a port, akikkel a magyaroknak Magyarorszagon nemcsak egy szimpla strategiai szerzodese van, hanem akik tenylegesen munkat adnak magyaroknak, nem is kevesnek.
Annyi sotet ugy annyi szemet van mar a felszinen, hogy el sem tudom kepzelni, mi lehet meg ott lent, a sok agyontitkositott szerzodes es mutyizas kozott...
Hogy egy kicsit mosolyogjal is:
politikaivelemenyek.eu/juszt-laszlo-ez-a-rezsi-szilard-egy-penisgigantikus/
szép új világ
@RonaGyuri: Elöljáróba mondom nem vagyok nagy piás. De ha már ekkor vihart kavartak a Heineken körül úgy gondoltam meg kóstolom mind kettőt. A Heineken-t találtam jobbnak a Csíki sörrel szemben. Bár ízlések különbözök. Kvázi mindegy mi van a címkére írva/rajzolva, az a lényeg, hogy mi van az üvegben.
cs.n.
Nem érdekel, tőlem a világ végéig is pereskedhettek volna. Ami megnyugtató, hogy remélhetőleg nem ez fog folyni a csapból is. Mármint nem a sör, hanem az erről szóló, egyre agyamentebb hülyeségek. A "manufaktúra" meg igazán köszönetet mondhat a Heinekennek, mert a védjegyvita nagyobb reklám volt nekik, mint százezer óriásplakát. A sörük nem érdekel, betétdíjjal együtt majdnem 400 forint, annyiért már lehetne kicseszettül kurvajó. Egyszer megkóstoltam, nem tűnt annak. A manufaktúrát meg azért raktam idézőjelbe, mert hülyeség úgy csinálni, mintha az lenne. Kézműves, az. Csak az ára szerint. Kis kézműves manufaktúrák azok pont olyanok, hogy több ország ezernyi boltjába szállítják a terméküket raklapszámra. Hát persze. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.