"A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek. " A holland székhelyű Heineken 1998-ban lépett be a román piacra, majd öt évvel később megvásárolta a csíkszeredai sörgyárat, azzal együtt a Ciuc Premium nevű sörmárkát is, amelyet az erdélyi magyarok csíki sörként emlegettek. Amikor 2014-ben megjelent a piacon az Igazi Csíki Sör, a Heineken romániai leányvállalata szellemi tulajdon megsértése, szabálytalan konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység vádjával pert indított, mert úgy gondolták, hogy össze lehet keverni a Ciuc Premiummal. Bár sokáig úgy tűnt, hogy az Igazi Csíki Sör győz a vitában, január végén a román táblabíróság kimondta: a két sör összetéveszthető, mert nagyon hasonló a nevük és a címkéjük is. Bár az ítélet meghozatalakor a bíró végig a szakértőjére hivatkozott, döntését sokan vitatták. Teljesen más ugyanis...

Forrás: index.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Kíváncsian várom a parlamenti szavazást.
Macskaszem
Szóval a vöröscsillagozás gumicsont volt a "nagy" sörháborúban.
lusta
Ez az eset is világosan mutatja, még az egybites 300 forintos budiforradalmároknak is, milyen szellemi színvonalú és mennyire nemzeti ez a sorosbérenc föld-trafik tolvaj árt és qurmány.
Levendula
Van az a pénz, amiért meg tudnak egyezni...
Klubtag
Akiknek meg vöröscsillag-allergiájuk van ihatják a világszínvonalú, igazi Csiki-t.
nemkati
@Klubtag: Én megértem azokat, akiket a múlt században a vörös csillaggal jelzett hatalom megnyomorított, családtagjaikat elpusztította. Azokat is, akiket ugyanilyen trauma ért a svasztika által fémjelzett erők által. De örökké nem lehet két ilyen ősi szimbólumot kiközösíteni. Egyszer jussunk el már oda, hogy nem jelképeket, hanem embereket, tetteket minősítünk, nem egészen más eredeti jelentésű jeleket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.