Hétfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.

A közbeszerzési eljárással kapcsolatban jogorvoslati kérelem nem érkezett, az eredményt senki sem támadta meg, és a törvényben meghatározott szerződéskötési moratóriumot követően a felek aláírták a szerződést

- olvasható a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) közleményében, amely hangsúlyozza, az új Puskás Stadion építése kezdettől "színtisztán hazai projekt", mivel a terveket nemzetközileg elismert, számos díjjal kitüntetett magyar építésziroda álmodta meg, és a kivitelezést is magyar cégek szakemberei végzik.

A KKBK arról tájékoztatott, hogy "a nyílt, nemzetközi, az európai uniós értékhatárt elérő közbeszerzési eljárásban két ajánlat érkezett és az olcsóbb győzött", melynek alapján a stadion ára nettó 142,85 milliárd forint, ami európai viszonylatban átlagosnak tekinthető. "A beruházás áfa-tartalma 40,5 milliárd forint, ami visszajut a központi költségvetésbe, tehát nem minősül kiadásnak. A szerződéses összeg 5 százalék – 7,15 milliárd forint – tartalékot tartalmaz az előre nem látható, váratlan eseményekre, amelynek felhasználása nem automatikus, kizárólag előzetes megrendelői engedély alapján vehető igénybe" – áll a közleményben.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, 67 ezer férőhelyes új Puskás Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie. A magyar állam képviseletében eljáró beruházó rendkívül szigorú szerződéses feltételeket írt elő a kivitelező számára: késés esetén naponta 142 millió forint kötbért kell fizetnie, továbbá a határidő betartására és a megfelelő minőség biztosítékaként a szerződéskötéskor az állam által egyoldalúan készpénzre váltható 32 milliárd forintos bankgaranciát is köteles adnia.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
El lehet takarodni a halál vérvörös farkára, idióta, skizofrén, elmeroggyan ül a pénzhegy tetején, néha maga alá nyul és szórja!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
és most hány milliárdnál tartanak! =))
quadrocopter
El lehet takarodni a halál vérvörös farkára, idióta, skizofrén, elmeroggyan ül a pénzhegy tetején, néha maga alá nyul és szórja!
quadrocopter
@Perwool: Ahogy elnézem, már borotvára se fussa Gagyiéknál.
Perwool
@quadrocopter: Miből futná, 5 gyerek, az asszony... az idei adóbevallásában, már kevesebb volt a vagyona mint tavaly...
nevemnick
Undorító féreg az összes aki ott ül a parlamentben.
Azoknak az orrbanista kedvenc falábú focistáknak kapát adni a kezükbe, és a vezír irányítása alatt kizavarni őket a szántóföldre, és addig kapáltatni látástól mikulásig, kenyéren és vízen, amíg vissza nem térül a focistadionokra elb@szot-ellopott közpénz...
vonotok
Mocskos, rohadékok !!! Kinek a pénzét fogjátok megint lopni??? A mienkét akik megdolgozunk érte, Ti meg meresztitek a picsátokat a parlamentben. De egyszer még felelnetek kell!!!
RonaGyuri
Egy elhamarkodott állítás, vagy tudatos parasztvakítás

Tényleg semmiből sem tanulnak

A derék magyar média diadalittasan adta közre az MTI pármondatos hírét: „étfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést. Az áfa nélkül számított (nettó) ár 143 milliárd forint. ”
A hírnek ad némi pikantériát az alábbi két mondata:
„”,
majd
„színtisztán hazai projekt", mivel a terveket nemzetközileg elismert, számos díjjal kitüntetett magyar építésziroda álmodta meg, és a kivitelezést is magyar cégek szakemberei végzik”.
A szöveg szinte szóról szóra megegyezik, csak a címet variálják, igaz a legtöbbje így vagy úgy rögzíti a 143milliárdos összeget, olyan is van ahol hozzáírták a nettót! Az azonban nem, hogy: momentán! =))
Másik érdekesség, hogy bár büszkék vagyunk a nyertesre, de nem kötötték az orrunkra!
magyarbakancs
Menyi pénz,anyag ,eszköz vándorol magán zsebbe?
Ki tudja?
Szerintem úgy 30% -ka.
nyanya001
Pár száz kilóméterrel arrébb ezért Orbánt már agyonverték volna
a hordájával együtt.
Béla333
"Az új Puskás-stadion: 200 milliárdért kapunk kevesebbet
Bár Lázár János bemondta a végső árat, számos olyan kapcsolódó költség van, ami ebben nincs benne, továbbá az sem tiszta, hogy a korábban nagydobra vert, világszinten is egyedi koncepcióhoz képest mi épül meg valójában.
Egy biztos, az új Puskás-stadion épülete lényegesen kisebb lett annál, mint amiről szó volt, miközben az ára még lényegesen nagyobb:"
index.hu/sport/futball/2017/03/07/puskas_ferenc_stadion_190_milliard_koltseg/

Sikerült végre leegyeztetni, hogy kinek melyik számlájára mennyi menjen, így indulhat a dőőőőőzs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.