A 17 éves T. Máté rablás miatt került egy hétre egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei börtön háromszemélyes cellájába.

Anyja azt állítja, hogy a fia rossz társaságba keveredett, a rablásnál is csak jelen volt, nem vett részt benne. De nagyobb baj, hogy T-t a szabadulása előtt, február 22-én este az egyik rabtársa iszonyatosan összeverte. A támadó nem szólt az őröknek sem arról, hogy a fiú rosszul van, egyszerűen lefeküdt aludni.

Orvos csak reggel vizsgálta meg T. Mátét, ekkor vették észre ugyanis az őrök, hogy T. mozdulatlanul fekszik az ágyában. A fiú kómába esett, anyja szerint az sem biztos, hogy valaha felébred, de ha felébred egyáltalán, akkor is újra kell tanulnia járni és beszélni, mert maradandó agykárosodást szenvedett.

Szabadulása előtt verték meg a börtönben, kómába esett a 17 éves fiú

A BVOP elismerte, hogy az egyik intézményükben valóban bántalmazott egy fogvatartott fiatalkorú egy másikat, de az eset körülményeit még vizsgálják. A BVOP szerint a börtön személyzete azonnal intézkedett, ahogy észrevették mi a helyzet. A bántalmazott fiú anyja így is perelni akar, ügyvédje szerint felfoghatatlan, hogyan történhet meg ilyen egy őrzött intézményben.

T. Máté már kómában feküdt a miskolci kórházban akkor is, mikor megszüntették az előzetes letartóztatását és szabadlábra helyezte a bíróság.

(Blikk)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.