Közös választási listát és jelölteket szeretne az LMP-vel, a Párbeszéddel, a Momentummal és a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal Juhász Péter. Az Együtt elnöke az Indexnek adott interjújában elmondta, az új pólusnak nevezett összefogásba minden ellenzékit bevenne, aki szemben áll a 2010 előtti baloldali világgal, tehát az MSZP, a DK és a Liberálisok pártja ebbe nem fér bele.

Hozzátette: Botka László részese lehet ennek, ha kilép az MSZP-ből.

„Nehéz együttműködni azzal a szocialista párttal, amelyik Dunakeszin kifütyüli a korrupciót feltáró jelöltünket, vagy amelynek zuglói tagjai megzavarják a helyi sajtótájékoztatónkat. Botka Lászlóval semmi bajom, de van egy nagy kolonc a nyakában: az MSZP. Az MSZP–DK világgal szemben fel kell építenünk az új világot.”

Mint mondta, az a terve, hogy közös lista legyen közös jelöltekkel.

„És így tudjuk koordinálni a jelöltjeinket a régi pólus jelöltjeivel az egyéni választókerületekben. Hiszen az ellenzék közös érdeke, hogy egy jelölt álljon szembe a Fideszével szemben. Persze arra kevés ráhatásom van, hogy az MSZP–DK pólus végül milyen felállásban indul.”

 Arra a kérdésre, hogy miként választanák ki a jelölteket az új pólusnak nevezett körben, az Együtt elnöke azt válaszolta, előválasztással, bár lesz, ahol egyértelmű a jelölt.

„Például, hogy hazabeszéljek, senki nem kérdőjelezheti meg, hogy Ferencvárosban Baranyi Kriszta a legjobb, legaktívabb, leghitelesebb jelölt, vagy Szekszárdon az LMP-s Hadházy Ákos. De ahol több jó jelölt van, jöhet az előválasztás. Aztán az MSZP-s és DK-s jelöltekkel szemben is jöhetne az előválasztás, bár ők kevésbé nyitottak erre.”

Juhász Péter szerint egy tízes skálán hatos erősségű esélye van annak, hogy létrejön egy ilyen közös lista.

„Minden pártvezetőnek el kell gondolkodni, hogy a párt vagy a nemzet érdeke fontosabb. De félreértés ne essék, ha nem lesz a pártokkal új pólus, minden párt ki fog esni a parlamentből, kivéve az Együttet, amely meg fogja szervezni az új pólust pártok nélkül is civilekkel”

– szögezte le.

Juhász Péter az interjúban mindezek mellett azt mondta:

Új kommunikációs felületet hoznak létre. Ez egy online tévét jelent, szavai szerint két héten belül jöhet is az első adásuk.

Jól működött Szigetvári Viktor vezetésével az Együtt,

„de úgy tűnt, kommunikációban én jobban átjövök, pragmatikus döntés volt a váltás”.

Minden erejét az új pólus építésére akarja fordítani, így azt tervezi, lemond az V. kerületi önkormányzati képviselő mandátumáról.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@bencemacska: kolozsvaros.com/2017/03/28/ebben-a-fekaliatengerben-kellene-legyozni-a-fideszt/
Hát akkor nézzük a nap egyik kósza hírét: az LMP és a Momentum csuklóból nemet mondott, a PM majd az áprilisi taggyűlésen eldönti, hogy mit gondol Juhász Péter ötletéről. Ami az MKKP­t illeti, ők előbb működnének együtt a Szíriuszi Sörpárttal vagy a Ganümédeszi Galaktokolinalista Párttal, mint Juhász Péterrel. Pedig. Az Együtt elnöke mérsékelten hosszú interjúban mesélte el, hogy olyan közös jelölteket felvonultató közös listát képzel el a jövő évi választásra, amely az összes olyan ellenzéki pártot tömöríti, amelyek nem csak a Fidesszel, hanem a 2010 előtti baloldallal is szemben állnak. Vagyis LMP, Párbeszéd, Momentum, Kétfarkú Kutya Párt igen, MSZP, DK, Liberálisok nem. Csak nehogy félreértés essék: én vagyok az utolsó, aki ennek a kényszeres együttműködésnek a híve. De a Fidesz saját képére formált rendszerében ez a véget nem érő moralizálás újabb mandátumokat jelent annak az állampártnak, amely felszámolta a demokratikus pluralizmust. Ebben a helyzetben pedig nem közös lista kell, Péter, hanem külön lista és koordinált egyéni jelöltállítás. És ez nem jelenti azt, hogy házasságot kell kötni Gyurcsánnyal, Botkával, Fodor Gáborral, ne adj’ isten Vona Gáborral és semmilyen demokratikus alapon vállalhatatlan eszmével. Pont ez a lényeg: mindenki arra a listára/pártra szavaz, amelyikre akar, amelyik a szíve csücske, de azt a helyi jelöltet támogatja, akinek a legtöbb esélye van ráverni a rothadó narancsra. Moralizálni ráér később is. Igen, kell ajánlat, program, alternatíva Magyarországnak, sőt, mindenek előtt ez kell. De a makacs, különutas ostobaság csak Orbán pezsgőjének kedvez. Az ostobaság márpedig nem jelent egyet az elvi politizálással akkor sem, ha Schiffer András a pálya széléről ezt kiabálja és soha nem fárad el. A megfontolt érdekérvényesítés nem jelenti azt, hogy összeborulunk fűvel­fával, de azt igen, hogy megértettük: egy újabb kétharmados Fidesz­győzelem...
Eladott Ország
folytatás ma, 07:20... hazavágja a már így is hazavágott országot. Már nincs sok idő gondolkodni, a nagy arc és a statisztikák (aktuális választói preferenciák) negligálása nem segít ebben.
Eladott Ország
@TASzSz: Nem baj. A momentum a fidesz Ifjú Gárda szervezete, oroszul: Молодая гвардия. Konzulens Goebbels Tóni, "Ki tud többet a Szovjtúnióról" tanulmányi felelőse. Felednivaló Timur és csapata.
magyarbakancs
Közös lónak túrós a háta.
Mindenki méretesék meg aztán eldől ki a vagányabb és erősebb a bal oldalon.
Momentum mozgalom meg kapóra jött a Fidesznek.
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/03/29/juhasz-a-poluson/
Juhász Péter nem más, mint egy politikai kókler. Akinek ezen az úton lépdelve igen komoly felelőssége lehet majd abban, hogy Orbán Viktor akár dinasztikus hatalmat is kiépíthessen.
Annál is inkább, mert az általa vágyott szövetségesek közül némelyiknek az ellenzékisége is megkérdőjelezhető. A tömegbázisa nem különben. Miközben nem kérdőjelezhető meg az, hogy a jelen ismereteink szerint sem az LMP, sem a Momentum nem kíván szövetségre lépni más pártokkal. A MKKP pedig a Szíriuszi Sörpártot vagy a Ganümédeszi Galaktokolinalista Pártot részesíti előnyben Juhász Péterrel szemben. Mert nekik van ízlésük. Meg programjuk.
Ellentétben Juhásszal, akinek a jelek szerint saját pólusa lesz. A 2010 előtti, illetve a 2010 utáni pólus között. Talán a 2010-es választás éjfélének utolsó percét lerögzítve. Ami szimbolikus is lehet. Ha célja a politikai percemberke-lét biztosítása. Miközben az ország majd tovább várhat. Ha másra nem, hát a csodára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.