Magyarország sportpolitikája jó úton halad – jelentette ki Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Budapesten rendezett nemzetközi sportújságírócsúcs kedd esti záróeseményén.

Az önök magyarországi jelenléte azt bizonyítja, hazánknak sikerült felrajzolnia magát a sport világtérképére. Máris érződik azon célkitűzésünknek a pozitív hatása, hogy minél több nemzetközi sporteseménynek otthont adva jó hírünket vigyük a világba, és idevonzzuk a sportolókat és a sportkedvelő turistákat

– mondta Szabó Tünde a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség európai szervezete (AIPS Europe) konferenciájának záróvacsoráján, a Duna Arénában.

Büszkék vagyunk arra, hogy míg az elmúlt napokban a nemzetközi sportújságírás kiemelkedő szakembereit köszönthettük hazánkban, nyáron az egész világ házigazdái lehetünk. A vizes világbajnokság rendezésének elnyerése olyan sportdiplomáciai sikernek számít, amely még inkább megerősít minket abban, hogy az ország sportpolitikája jó úton halad.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöke ismertette, hogy a szakmai csúcsösszejövetel vezető témái között szerepelt a médiajogok kérdése, a sportfogadási csalások jelentette kihívás és a nők helyzete a sportmédia világában, a hétfői és keddi konferencián 12 előadás hangzott el. A nemzetközi szakmai közösségnek bemutatkoztak a hazai rendezésű világesemények, a budapesti vizes vb, a cselgáncs-világbajnokság, a győri nyári ifjúsági olimpiai fesztivál, a Gyulai István Memorial és a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság.

A résztvevők megtekintették a többi között a nyári, budapesti vizes világbajnokságra épült Duna Arénát, továbbá a Puskás Akadémia futballstadionját, a felcsúti Pancho Arénát is.

Tudjuk, egy sportújságíró számára a világesemények nem csak a felejthetetlen kikapcsolódás, hanem a megfeszített munka helyszínei is. Ezért fontos, hogy egy ilyen mozgalmas szezon elején a szakmát érintő fontos kérdések megtárgyalására lehetőséget teremtsünk, ahogy arra ezen a budapesti csúcstalálkozón is alkalom nyílt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Mikor a playboyban pucsított, okosabbnak tűnt. Igaz, ott nem kellett megszólalni...
Cefi
Mikor a playboyban pucsított, okosabbnak tűnt. Igaz, ott nem kellett megszólalni...
namihami
@Cefi: Akkor nem is az volt a cél, a kiadott feladat.
Itt viszont beszélni kell, ráadásul nem csak hülyeségeket kéne.
Aki Én
@Cefi: Tényleg olyan Playboy-os. Retus nélkül szart sem ér...
Aki Én
Ezek olyan szerényen tudják magukat vállon veregetni.
De ez kb olyan, mintha én felrajzolnám magam mondjuk Florida térképére. Az hiteles???
Mutogatnám a haveroknak. Nézd, ott vagyok. Látod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.