Korábban alvászavart diagnosztizáltak nála, de a vezetéshez szükséges papírokat megkapta.

Alvászavarral küzdött a veronai buszbaleset egyik sofőrje, állapotát már korábban diagnosztizálták, de mégis megkapta a vezetéshez szükséges orvosi papírokat – olvasható a Blikk cikkében.

A lap értesülése szerint a sofőr korábbi problémájára akkor derült fény, mikor a szülőket behívták az iskolába, és a busztársaság vezetője arra kérte őket, közösen pereljék be az olasz autópálya-társaságot, mert szerinte a korlát okozhatta a tragédiát.

Czakó Tibor akkor mondta el, hogy az egyik sofőr korábban alvászavarral küzdött.

Kérdem én, még ha egészségileg rendben is volt a sofőr, munkaadója miért engedte őt, ilyen hosszú útra, tudván, hogy mi a baja? Miért?

- tette fel az egyik gyászoló szülő a kérdést. 

A Blikk a szülőtől úgy értesült, Czakó még mindig nem írta alá azokat a papírokat, amik ahhoz kellenek, hogy az olasz jogrendszer alapján állapítsák meg a kártérítést.

A családtagjainkat már nem hozza vissza semmi. Életek mentek tönkre, vannak, akik nem tudnak azóta dolgozni, pénzt keresni. Több mint két hónap telt el a baleset óta, és még mindig nincsenek meg a felelősök. Szomorú és érthetetlen

- tette hozzá a szülő.

A január 20-án éjjel történt veronai buszbalesetben 17-en haltak meg, többségében diákok, akik egy franciaországi sítáborból tértek haza épp. 

Az alvászavarral kezelt sofőrt jelenleg is a Honvédkórházban ápolnak súlyos koponyasérüléssel. Állapota lassan javul, de már alapszinten kommunikál – ezt válaszolta az intézmény a sajtó korábbi megkeresésére.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Syntax Error
Ezt hivatalosan a munkaadó nem tudhatja, csak az alaklmasságát vizsgáló orvos! Őt pedig titoktartás kötelezi! Egyedüli felelősség az orvost terheli - ha szerinte alkalmas volt, arra majd ő ad magyarázatot megfelelő indokkkal alátámasztva!
Syntax Error
Ezt hivatalosan a munkaadó nem tudhatja, csak az alaklmasságát vizsgáló orvos! Őt pedig titoktartás kötelezi! Egyedüli felelősség az orvost terheli - ha szerinte alkalmas volt, arra majd ő ad magyarázatot megfelelő indokkkal alátámasztva!
papa.49
Valami a busszal se volt rendben, mert még a baleset miatt se éghetett volna ki percek alatt...
A tulaj mellébeszél...
magyarbakancs
Sajnos minden találgatás ,vizsgálódás már hiába való.Az áldozatokat senki nem támassza fel.
advocat
Most jutott eszembe. Nem volt a buszon valamilyen olyasmi ami fokozottan tűzveszélyes. Pl:gázpalack (pl:a sofőrök azon melegítették a kaját, mert úgy olcsóbb a hazai konzerv), vagy ilyesmi. Mert valóban pillanatok alatt kiégett. És a gázolaj nem könnyen gyullad, mint a benzin. De ehhez sem értek.
papa.49
@advocat: Az egyik csomagtároló ott van a padló alatt az első tengely mögött, a következtetést vond le magad!!! Nem kívánok pereskedni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.