Nincs engedélye a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) azokra a vizsgálatokra, melyet a Földművelésügyi Minisztérium rendelt meg, és a multik hazai, valamint külföldi termékeit hasonlítja össze – olvasható a hvg.hu cikkében.

A lap értesülése szerint még nem kapta meg a jogosultságot a NÉBIH ezekre a vizsgálatokra, mint ahogy a külföldi termékek vizsgálatára is késve kapják meg a felhatalmazást.

Nem készült jegyzőkönyv a vizsgálatok indulásakor, vagyis nem lehet hatósági vizsgálatnak nyilvánítani a NÉBIH eddigi eljárásait. Mivel azt továbbra sem tudni, hogy tulajdonképp mit is vizsgálnak a hatóság ellenőrei, így a multinacionális cégek sem tudnak védekezni a gyanúsítások ellen – olvasható a cikkben.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Blöff?
Nem, ez sározás.
Coopos, Prímás és egyéb magyar cégeket kihagyják?
Ők is többnyire átcsomagolt külföldi árukat forgalmaznak saját termékként...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
relatív
A legnagyobb probléma, hogy annak a hisztériának, mely az egyes élelmiszer-cikkek eltérő minőségét mint a külföldiek hazánk elleni csalfa átejtéseként hazudja, semmi alapja nincs !

A politikai játszma újabb tereként jelenik meg a regnálók ' védharcának ' egy fázisaként !

Mindezek a napi gyakorlatok - naponta gondolnak ki ilyeneket - csak a maguk bűneiről való terelésre alkalmasak. Sajnos a hiszékenyek be IS kapják a csalit...
Itsuka Nakimaga
@Csizmás Kond: 1. Külföldön forgalmazott termékekre a joghatósága nem terjed ki.
2. Összehasonlító vizsgálatokra nincs törvényi felhatalmazása.
3. A vizsgálat eredménye: a termékek túlnyomó része Magyarországon jobb minőségű, mint a külföldi.
Itsuka Nakimaga
@magyarbakancs: Általában igen. Ez esetben nem csak a vizsgálatot, hanem annak eredményét is megrendelték. Feltételezem: a NÉBIH vezetőjének tudomására is hozták, hogy "különben repül".
Eladott Ország
www.origo.hu/jog/uzleti/20131015-jogvita-eseten-kerheto-az-europai-fogyasztoi-kozpont-ingyenes-kozremukodese.html
Az Európai Unió valamennyi tagállamában – így Magyarországon is –, valamint Izlandon és Norvégiában működnek a nemzeti Európai Fogyasztói Központok (European Consumer Centre, rövidítve: ECC), amelyek együtt alkotják az Európai Fogyasztói Központok Hálózatát (ECC-NET).
Perwool
Vagy az importőrök hígítják, el ugyanazt a terméket, vagy eleve rosszabbat vesznek, olcsóbban.Ha egy francia, német, osztrák, bármilyen cégnek megéri adott áron, adott minőségben eladni a termékét egy 500 milliós piacra, akkor pont azon akar marha nagyot kaszálni, hogy átver 10 millió magyart?
Az importőr pontosan ugyanazt veszi az anyacégtől, amit azok otthon is forgalmaznak, csak itthon kissé tuningolja... Nos, talán az importőrök táján kellene sepregetni először! (Depók, lerakatok, csomagolók)
magyarbakancs
@Itsuka Nakimaga: Általában igen. Ez esetben nem csak a vizsgálatot, hanem annak eredményét is megrendelték. Feltételezem: a NÉBIH vezetőjének tudomására is hozták, hogy "különben repül".
Én az eredményt nem kommentáltam,csak arra reagáltam,hogy van egy intézmény ami szerintem jól végzi a munkáját.
Hogy megrendelésre átitatott ki egy vizsgálati eredményt eltudom képzelni.
Nincs kizárva azért szolgálják ki a politikát mert függő viszonyban vannak a beosztások Magyarországon a politikától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.