A Veronában balesetet szenvedett busz vezetője korábbi problémája akkor vált ismertté, amikor a szülőket behívták az iskolába, és a buszt és a sofőröket biztosító cég vezetője, Czakó Tibor, arra kérte őket, hogy közösen pereljék be az olasz autópálya-kezelőt, mert Czakó azt gondolja, hogy a korlát okozhatta a tragikus balesetet. Czakó Tibor azt is elmondta, hogy bizony a sofőr korábban alvászavarral küzdött, habár a vezetéshez szükséges orvosi papírokat megkapta.

„Kérdem én, még ha egészségileg rendben is volt a sofőr, munkaadója miért engedte őt, ilyen hosszú útra, tudván, hogy mi a baja? Miért?”

- mondta a Borsnak Szendrei Mónika, aki a lányát Esztert vesztette el a balesetben. Az édesanya azt is elárulta, hogy a busztársaság vezetője, még mindig nem írta alá azokat a hozzájárulásokat, amelyek ahhoz kellenek, hogy az olasz jogrendszer alapján állapítsák meg a kártérítést.

„A családtagjainkat már nem hozza vissza semmi. Életek mentek tönkre, vannak, akik nem tudnak azóta dolgozni, pénzt keresni. Több mint két hónap telt el a baleset óta, és még mindig nincsenek meg a felelősök. Szomorú és érthetetlen”

- mondta Szendrei Mónika.

A veronai buszbalesetben 17-en vesztették életüket, többségében egy sítáborból hazatérő középiskolások.

Az alvászavarral kezelt buszsofőr súlyos koponyasérülést szenvedett, de túlélte a balesetet. A Velvet kérdésére a Honvédkórházban hétfőn azt mondták, hogy:

„a férfi állapota lassan javul, de már elkezdett alapszinten kommunikálni. A későbbiekben idegsebészeti műtét vár rá”.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.