Levélben javasolta a vilniusi polgármester a CEU-nak, hogy a magyarországi hercehurcák miatt az egyetem inkább költözzön a litván fővárosba. A városvezető korábban maga is a CEU-ra járt.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Vannak országok ahol szükséges a színvonalas oktatás, akik tőkét tudnak kovácsolni a fiatalok tudásából.
Az orbáni Magyarországnak ez nem célja, ott mindenkinek megfelel ha a felcsúti stróman lőre a legzseniálisabb magyarok egyike.
Szőnyűség, szégyen...
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/04/02/amennyiben-az-volt-a-felcsuti-csodacsatar-celja-hogy-felfigyeljen-ra-a-vilag-akkor-ez-most-vegre-sikerult/
Amennyiben az volt a felcsúti csodacsatár célja, hogy felfigyeljen rá a világ, akkor ez most végre sikerült. Felfigyelt. Nobel­díjasok, a tudományos élet elismert szereplői, egész egyetemek, civilek, emberek tízezrei tiltakoznak. A külföldi lapok tucatjai foglalkoznak kicsiny hazánkkal. Most aztán lehet sikoltozni, hogy megtámadták Magyarországot, esetleg aktuális lesz egy békemenet is. Elég lehetetlen helyzetbe navigálta magát a félművelt puhagerincűekből összetákolt kormányzat. Talán éppen a szellemi képességeik korlátain buktak keresztül akkor, amikor úgy hitték, hogy az Unió tagországaként éppen azt a diktatórikus elvet követhetik, amit a példaképek. Pedig nem. Talán nem. Amit Putyin megtehet – és meg is tesz – azt Orbán nem tudja megtenni. Egyelőre. Pedig nagyon meg kellene mutatnia a választás előtt, hogy mekkora kakas ő a maga szemétdombján, de lehetséges, hogy rossz célpontot választott. Ha jól gondolom, hamarosan eléggé nyilvánvaló kép fog kialakulni. Orbán a maga 1,5­2 millió hívével husángokkal és kőbaltákkal óhajtja szétverni a civilizált világot. Eddig is ezt tették, de nem volt ennyire egyértelmű és látványos. Most meg az. Kiderül, hogy a primitív, lecsupaszított hatalomvágy győz, vagy a józan ész.
F_Viktor
@Eladott Ország: A CEU-ügyön csak Magyarország veszíthet.
Tisztában vagyok vele, hogy a fityeszes nyáj 99,98 százaléka azt sem tudja, eszik, vagy isszák a Central European Universityt, nekik tuzson bátran hazudhatja, hogy a Közép-európai Egyetem "egy postafiók-egyetem, amely nem végez oktatást".

Mindenesetre ez csak egy újabb szeg orbán részéről Magyarország koporsójába, egy újabb példa hogyan árulja el a hazát orbán és szavazóik!
Eladott Ország
@F_Viktor: atlatszo.hu/2017/03/31/igy-uldoztek-el-a-ceu-t-szlovakiabol-es-csehorszagbol-az-1990-es-evek-elejen/
Így üldözték el a CEU-t Szlovákiából és Csehországból az 1990-es évek elején.
A Közép-Európai Egyetem (CEU) története jól illusztrálja Közép-Európa demokratikus átalakulásának történetét is: nagy tervek, fontos döntések, és a végrehajtás csődje, kudarcok. Eufória és hisztéria. Nyitás Európa felé, és nacionalista provincializmus.
De most már Pozsony újra bejelentkezett a CEU-ra, sőt Vilnius is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.