Kövér László szerint, ha a Fidesz-KDNP pártszövetség elveszítené a 2018-as parlamenti választásokat, mindazt, amit eddig felépített, "le fogják nullázni", a szavazóknak ezt mérlegelve kell dönteniük.

Kövér: Ha veszítünk, lenullázzák amit építettünk

Nem négy évet buknánk el, vagy nyolcat, mert "legyen szó családtámogatásról, nemzetpolitikáról, vagy a magyar gazdasági szereplők támogatásáról, bármiről, azt visszacsinálnák" – fogalmazott.

Mindent megtennének annak érdekében, hogy még egyszer egy olyan politikai garnitúra ne kerüljön hatalomra, mint mi vagyunk, akik vakmerőségből vagy belátva, hogy nincs más esélyünk, hajlandóak voltunk szembemenni a fő áramlatokkal

– mondta az Országgyűlés elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetésének nagyatádi állomásán szerdán.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a most induló nemzeti konzultáció minden kérdésének az a tétje, meg tud-e maradni Magyarország magyar országnak, megmarad-e Európa az európai embereknek.

102 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Aki felmagasztalja magát, megaláztatik!

"Az a nép, aki korrupt semmirekellő, tolvaj, árulót szavaz meg, az nem áldozat, hanem bűntárs".
Georges Orwell.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Szerintem sóval hintenének be titeket, no de nem azért, hogy tartósítsanak, hanem hogy újra ki ne hajtsatok..
Sámannus
A nullát nehéz lenullázni, félni más miatt kell neked okostojás.
papa.49
Nádfedeles fostok hogy meg lesz szorongatva a tökötök???
Hát meg lesz, visítani fogtok a ,,gyönyörtől,, az biztos, nálatok mocskosabb, aljasabb kormánya még nem volt ennek a népnek, ha buktok marha nagyot fogtok esni az biztos!!!
Béla333
"Ha veszítünk, lenullázzák amit építettünk"
Hát ez a minimum!

"Mindent megtennének annak érdekében, hogy még egyszer egy olyan politikai garnitúra ne kerüljön hatalomra, mint mi vagyunk,"
Igen! Szerintem is le kellene csukni az egész bagázst!
Perwool
Aki felmagasztalja magát, megaláztatik!

"Az a nép, aki korrupt semmirekellő, tolvaj, árulót szavaz meg, az nem áldozat, hanem bűntárs".
Georges Orwell.
SystemError
A már most is ráfizetéses stadionokon kivívül mit is??? Csak a pardézásra ment a pénz...
papa.49
A ,,nullák,, csak nullát alkothatnak, köteles ti pedig hatalmas nagy NULLÁK VAGYTOK!!!
lópicigáspár
Talán minuszolni! Gondolok itt első sorban arra, hogy amit elloptak, azt visszavenni kamatostól!
justhpeter
@Perwool: Az idézet tökéletesen igaz. Gratulálok.
justhpeter
Kövér Laci ! Te nemzeti keresztény vagy, ugye ? Akkor hallottál Isteni igazságszolgáltatásról ! Akkor ha megbuktok 2018-ban majd pontosan tudod, hogy ez történt.
aremy
ja a stadionokat mert mást nem igen vagy ha igen akkor azt-azokat nagyonszarult sikerült meg építeni viszont a rombolás az nagyon megy nektek .
Klubtag
Na kezdődik a saját hívek ijesztgetése...figyeljétek meg, hogy ezek tovább fognak menni és képesek lesznek fizikai értelemben is összeugrasztani az embereket. Ne legyen igazam.
nusika
"le fogják nullázni",...először a felhalmozott vagyonokat!!! ...a többit nem is említem, mert ha csak ezt megcsinálják, már egy eredmény! ...a többit utána...
Szerintem, már kezdenek gondolkodni...
Hellcat
A maffia államot amit felépítettetek azt még szép, hogy le kell nullázni!!!
Peller Anikó
"a magyar gazdasági szeplők támogatásáról.."

azt a krvax köröszt felmenő életbe, hát hol vannak azok a szereplők ketten? Vagy tévedek és hárman vannak?

" vakmerőségből belátva, hogy nincs más esélyünk, hajlandóak voltunk szembemenni az egész társadalommal.."

Ez így igaz, vakmerőség volt. Fosol is rendesen.
bence
Amit építettetek azt magatokévá tettétek ! Bennünket meg már ennél jobban nem tudtok lenullázni , mert az éhen döglés küszöbén állunk ! Hogy rohadnátok meg !
Grafix69
Szerintem egyszerű a diagnózis ,: Kövér már beszart , ennyi.
Zeta
Ezt, amit összebarmoltak ezt egy sima szavazással nem lehet leváltani. Ezeket el kell zavarni!
JAJMÁR
Innen nézve a nulla növekmény lenne! A békafeneke is magasan fölöttünk van. Ezt hozta létre a Ner!
quadrocopter
Az a legkevesebb, hogy lenulláznak, de meg is hintáztatnak!
solidedge
Az állam által irányított rablást, korrupciót, hazugságot minden normális állampolgárnak kötelessége lerombolni. Aki nem teszi az bűnpártoló.
nyanya001
Rettegtek a bukástól igaz ?
Van is miért !
Szókrakész
Stimmel, hogy lenulláznák.
A komcsilibsibolsevikok alapeszméje, hogy szétbarmolni mindent.
Aztán majd hitelből megint osztogatnának, ami magyarul azt jelenti, hogy fosztogatnak.
Mert eddig is ezt csinálták.
Ötletelés, osztogatás hitelre, a nép meg elámul a "jóléttől", aztán hanyatt esik, mikor kijönnek az államadóssági adatok, privát hitel számlák.

De mellette bukna minden eddigi fidesz haveri biznisz is!!!
Átcímkéznének mindent.
Azután már komcsibolsiliberó haveri kör kaszálna.
Tehát,. mi magyar nép így is, úgy is maradnánk a béka segge alatt.

Itt vagy takarodik az összes parlamenti és oda bejutni kívánó "párt", azaz megélhetési köcsög, legyen az momentum, dk, együtt, pm, dm, külön, ideát, odaát,..., vagy örökre eladósított rabszolgák maradunk.
ila51
A nulla még mindig pozitívum a mínuszhoz képest...
Macskaszem
Ti mocskok lenullázódtok, ha rajtam múlik, és véget ér az ország lenullázása, mentek a hűvösre moslékagyúak.
cikicakk55
Kövér érzi,hogy szarban vannak,hogy túl lőttek a célon,de annyi vigaszuk van,hogy az ország népe még marja egymást.Addig,még nem lesz egyben az erő ami leváltsa őket,akik őrizzék,hogy időben ne tudjanak meglógni addig nincs jó megoldás.Az nem megoldás,hogy a FideSS igazi szűk köre, a szűk család akiknél ott van az összes több ezer milliárd ellopott forint,időben lelécelnek és a büdös életben nem találunk rájuk.A strómanok itt maradnak,de csak hiszik,hogy Ők is milliárdosok.Velük semmire nem megyünk.Itt állunk majd egy kifosztott,kiörített államkasszával,egy óriási adóteherrel az országunkon,és nincs kit a parlamentbe ültetni.Kiket rakjunk be? Kik nem loptak még? Nézzünk csak szép a széttöredezett ellenzékben,a sok kis apró pártocskákban.Mindegyikben ott vannak a valamikori Fidesz,MSZP, MSZMP, LMP, Együtt, SZDSZ, De még a Momentum is.Ott igaz,hogy legtöbbjük fiatal,de ha utána nézünk a szülőknek,bizony kiderül,hogy apuka,nagyapa,nagybácsik,rokonok valamelyik tolvaj párt tagjai voltak. Ezek a fiatalok a Gengszterváltás táján születhettek.mit tudnak ezek a komcsikról? Amit apuka,anyuka,nagyszülők meséltek? Mint minden mese,azok sem igazak,amit nekik mesélnek.A mese azért mese,mert az a képzelet szüleménye. Igen,el kell zavarni ezt a bagázst,mert nyomorba döntötte az országot,mert hamis adatokkal próbálják elhitetni velünk,hogy több a munkahely,kevesebb a munkanélküli,hogy jobbak a fizetések,mert emelkedett a minimálbér,hogy lett rezsicsökkentés.Azt már nem mondhják hozzá,hogy a rezsicsökkentés szinte nem is látszik a számlákon.A havi megélhetési összeg semmivel nem lett több.A minimálbér emelkedést úgy oldották meg,hogy hagytak kiskapukat a munkaadóknak.A leggyakoribb,hogy napi 6 órát dolgoznak 8 helyett.Az eddig hétvégén is dolgozó cégek,hétvégén nem dolgoznak.Elbocsájtottak egy csomó embert,akik talán kapnak majd közmunkát,de azok bérét a becsületen dolgozó és adózó polgárok pénzéből fizetik. Kevesebb a munkanélküli,mert egy csomó fiatal ki ment külföldre.Egy csomó ember...
kisrigó
@cikicakk55: Bravó! Nagyon igaz, jól összeszedett gondolatok. Csak azt érzem, hogy ezt az eszement pénzszórást valakinek meg kellene már állítani! Sajnos az emberek megosztása, "megvezetése" már olyan mértékű, hogy már csak az új generációban bízhatunk. Tudom, hogy közhely, de amíg a szegény nyugdíjas bőszen "komenistázik, Gyurcsányozik", miközben sorba áll a leértékelt farhátért, addig nagyon nehéz változtatni!
karma1
@Grafix69: Eleg navgy szar lehet a gatyajaban, (es csak ok ismerhetik igazan a sok KSH meg Szazadveg meg Meridian statisztikakat), ha mar az is megfordul a fejeben , hogy akar veszithetnek is. Hat veszitsenek! Kurvara nem fogom sajnalni oket, amit tettek az emberekkel - foleg akik meghaltak a rendszeruk miatt, barmilyen buntetes keves lesz nekik...

Fossal nyugodtan kover, bar tudod, a felnott pelus ma nagyon draga luxus Magyarorszagon...
karma1
@Szókrakész: Nyuszika, mar megint megakadt a tu Nalad a libsi-bolsi-komcsinal, es meg veletlenul sem emlited a fideszt, mint a magyar tortenelem legkartekonyabb partjat... Tudod, meg a nyilasok meg a zsidouldozok is "csak" 2-3 generaciot - beleertve a sajat korosztalyukat is - tettek tonkre irtottak ki (soha meg nem bocsajthato modon a szemetek), de a fidesz ravaszul teszi tonkre nemcsak a jelen generacio, hanem meg az elkovetkezendo 70 evre is az emberek eletet, mikozben meg unnepeltetni is akarjak magukat. Neked nem fajt volna az olimpiai lopas? Nem faj Paks2? Nem faj az oriasi allamadossag? Te ugy erzed, hogy meguszod? Azert majd keszulj fel az unokaidtol arra a kerdesre, hogy Te mi tettel azert, hogy az orszag ne adosodjon el, es ne keruljon a teljes foldvagyon kulfoldi kezbe - ami meg nem oda, az meszaros es orban tulajdonaba - , szoval fater, nagyfater, mit tettel ez ellen???
Szoval keszulj fel erre a kerdesre, meg arra a konkluziora is, hogyha a kis lurkonak nem tetszik a valaszod, esetleg soha tobbet nem nyitja rad az ajtot, nem ad majd Neked egy pohar vizet sem, hanem azt mondja, hogy menj be az egyik fidesz altal duborogtetett szuperkorhaz elfekvojebe agonizalni, mert neki nem lesz egy perc ideje sem rad, ugyanis a napi betevojet kell megkeresnie eppen, amibol eleg adot fognak levonni ahhoz, hogy a putyin rezsim visszakaphassa az atomeromus kolcsont... Ez van...
1magyar
Igen, a stadionok, üveghíd a nép számára nem értékelendő dolgok.Miközben a szociális járadékok a béka segge alatt vannak, havi 22, 29 és 47 ezerből kell megélni.
dr. prédikátor
Titeket kell lenullázni te mocsok geci köteles lancelot!!!D E V É G L E G!!!
béla kovács
Most ez igazi szabadságharc,harcolnak a szabadságvesztésük ellen !
Béla333
"Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz mindabból amit tettünk, "
24.hu/belfold/2017/03/30/mindent-megtennenek-annak-erdekeben-hogy-meg-egyszer-egy-olyan-politikai-garnitura-ne-keruljon-hatalomra-mint-mi-vagyunk/

Ezért kell börtönbe csukni őket!
Nessy
Mit lehet lerombolni? A stadionokat? Tönkremennek maguktól is, ha nem lesz TAO. Nekik viszont tényleg sikerült évszázados dolgokat lerombolni, tönkretenni! Az erkölcsi rombolás már most sok esetben visszafordíthatatlan! A "gazdasági szereplők támogatása" kimerült Mészáros, Garancsi, Matolcsy alapítványok, haverok körében.
A "család támogatás" legfőff nyertese a saját becses familiájuk, unokatestvérestől.
szaboria1
Igen magatoknak átépítettéket az egész országot, de pont a főnőköd mondta a kormányt el lehet zavarni,na ez fog rátok várni.
magyarbakancs
"Kövér: Ha veszítünk, lenullázzák amit építettünk"
Kezdeném a stadionokkal.
Lógyakorlatot tartatnák benne.
Futó lövészezett.
Szókrakész
@karma1: Nyuszika!

Már megint nem érted a szöveget!
Sámannus
@béla kovács: Nagyon eltaláltad! Vlójában orbász szabadságharca is arról szól hogy ne számoltassa el őket senki. Ők akkor lesznek a legnyugodtabbak, ha minden kontroll megszűnik.

Legyen az új választási jelszó: Ezt nem folytassuk! Orbán és bandája megyen a kukába!
Aki Én
Pontosan ez a cél. Lenullázni a harácsoló rezsimet, amit építettetek.
karma1
@Szókrakész: Kisnyuszikam! Ertem! Kepzeld, nem vagyok hulye!...:o)))
eszegfu
@Szókrakész: 22:53
"Itt vagy takarodik az összes parlamenti és oda bejutni kívánó "párt", azaz megélhetési köcsög" gondolatoddal akár egyet is értenék... de mégis mi lesz parlament nélkül?! Tetszik, nem tetszik, minden országot a parlament irányitja, ahol a képviselők pedig különböző pártok tagjai. El sem tudom képzelni, hogy milyen "irányitó szerv" jöhetne szóba?!
kiscsillag66
Mit félti az "építményeit"? Csak nem a stadionokra gondolt, mert nagyon mást nem nagyon építettek.
nem tibi
Remélhetőleg véget ér az állampolgár baxtatás ,a felesleges és folytatólagos megrendszabályozás az elvándorlás ,lesznek valós munkahelyek , a beteg meggyógyul
a nyugdíjas megél , a tanár megbecsült ,megél és tanít , a félelem véget ér . És el lehet szívni egy kurva cigit reggel a kávé mellé a körúton .
nemfideszes
@eszegfu: Szókrakész mindenkit felsorolt csak a jobbikot nem. Nem véletlenül. De szíve szerint Budaházy, Tyirityán, Toróczkai, Zagyva féle szalonnácikat szeretne az ország élén látni...
Clavigo
Kövér,,amihez hozzá nyúltatok,,,az szarrá vált,,vagy eltűnt..Húzzatok el...
nemfideszes
@Szókrakész: Nem az a lényeg, hogy mekkora az államadósság, hanem az, hogy mekkora egy ország gazdasági ereje!
Államadósság GDP arányosan
Japán 243,2%
Egyesült Államok 104,5%
Egyesült Királyság 90,1%
Kanada 89.1%-os
Franciaország 93,9%
Belgium 99,8%
míg Magyarország államadóssága 75%
Ennek ellenére mégsem ezen országok polgárai költöznek tízezrével Magyarországra a jólét miatt, hanem fordítva.
És persze itt említeném meg Ceaușescu Romániáját is ahol az államadósság 0 azaz nulla volt!
eszegfu
@nemfideszes: 10:20 Igazad van, de mivel a Jobbik jelenleg is bent van a Parlamentben és én szó szerint vettem, hogy az "összes parlamenti párt..." takarodjon, igy gyakorlatilag egyetlen párt sem jöhet szóba... legalábbis én igy értelmeztem.
Béla333
@nemfideszes: 10.41
Azért ha 2002-2010 közötti kormányzati ciklusban, a GDP-hez viszonyított államadósság 55%-ról 80 %-ra növekszik akkor azt semmiképpen nem nevezhetjük egy sikeres kormányzásnak.
A másik hogy olyan is van hogy visszafizeti valaki az államadósságát és az ország nem a Ceaușescu Romániája szintjén van:

"Dánia egyszerűen visszafizette minden devizaadósságát"
index.hu/gazdasag/2017/03/21/dania_egyszeruen_visszafizette_minden_devizaadossagat/
Eladott Ország
Laci amit ti építettek az egy rakás szar, többbet ártottatok mint a tatár vagy a török dúlás! Igen, el kell benneteket takarítani, a rokonságotokat is, a pártkatonáitokat is, a bérnyaloncaitokat is. Le kell bontani ezt a szart, amit ide gányoltatok, be kell temetni az árkokat, meg kell erősíteni a demokráciát, a gazdaságot és a polgári öntudatot. És nem, ehhez nem kell feltétlenül baloldali kormány, jobboldali kormány tökéletesen jó (ti soha nem voltatok azok), de még jobb egy jobb­bal koalíció, hogy mindenki hozzátehesse azt, ami legjobb része. És rohadtul nem MSZP-­Fidesz koalícióra gondolok. Ennek az országnak újjá kell születnie, mert ebből, amit mostanra összehordtatok, már nem lehet építkezni. Meg nem is érdemes. Úgy szar ahogy van!
volvós
Köteleslacika !!! Ez ugy hangzik, hogy az összelopott vagyont
" veszitenétek " el, és a NÉP lenullázná az elszámoltatáskor ,
majd irány a jól megérdemelt BÖRTÖN !!!
Yeromos
Hát "Kedves Laci" én azért nem nagyon bánnám ha lenullázódna amit ti létrehoztatok.
Eladott Ország
Mi a lóf*szt építettetek ti szarházi tróger tolvaj banda! Börtönbe veletek!
coni
Nagy meló lesz lenullázni, uniós pénzek híján 30 évig is eltarthat amíg eltakarítják a romokat.
Csak éppen a következő generációnak kell újjáépítenie az országot és nem azoknak akik hagyták, hogy a felzárkózásra szánt pénzek elússzanak.
De ezt Orwellnél jobban úgysem lehet megfogalmazni.
Peller Anikó
A jól megvackolt államigazgatás, a kontroll nélküli rabló lopás, az ingyen milliós képviselői fizetések, a millió stadiom, a mindenre alkalmas szaroslőrincfélék kistafírungozása, az állami földek újraelosztása kifejezetten az úniós támogatások bezsákolása miatt, a haza pénzért való árulása miatt, a félbehagyott beruházások miatt (Bős-Nagymaros, Simicska autópálya), az elbarmolt olimpiai milliárdok miatt, jó ég melyik miatt aggódsz te brom?

Jaa, tudom mindegyik miatt de valójában a hinta miatt aggódsz padkány.
Eladott Ország
nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
Budapest – Mégiscsak igaza volt Kövér Lászlónak, amikor azt mondta, hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. Erre legjobb példa ő maga. Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják. Pszichopata ,szociopata, kommunista ,gennygóc.
nemfideszes
@Béla333: Nem állítottam, hogy a 2002-2010 között a gazdaság irányítása tökéletes lett volna. DE!
Nem vették el az emberek 3000 milliárdot kitevő MANYUP pénzét.
Nem varrtak az emberek nyakában több, mint 3000 milliárdot kitevő "nem megszorítást", közte a több, mint 850 milliárdot kitevő Matolcsy "package"-kel.
Nem ömlöttek az EU-s milliárdok, viszont volt egy egész világot megrengető pénzügyi válság, és volt egy olyan ellenzék ami mindent megtorpedózott "ami rossz az országnak jó a fidesznek alapon".
Kb. 30 adóval volt kevesebb.
Nem volt 27%-os áfa.
Az energiahordozók világpiaci ára egyszer sem volt olyan alacsony, főleg olyan tartósan, mint most. 1m3 gáz ára: 2010 136 Ft 2017 116 Ft 15%-os csökkenés miközben a világpiaci ára több mint 50%-al csökkent
Nem gyengítették szándékosan a forintot a maguk hasznára, a deviza hitelesek kárára.
2002-2010 GDP növekedés éves átlaga 2.23%
2010-2017 GDP növekedés éves átlaga 1.86%
1CHF: 2002 165 Ft 2010 185 Ft romlás 20% ! 2017 289 Ft romlás 56% !
Devizatartalék: 2002 9,9 milliárd 2010 36 milliárd, növekedés 260% , 2017 24 milliárd csökkenés 33%
Államadósság 2010 május: 18615 milliárd 2016 december: 25922 milliárd ( orosz és kínai hitelek nélkül)

A felhozott dániai példával pedig sikerült megerősítened azon állításomat, hogy nem az államadósság a lényeg, hanem a gazdaság teljesítőképessége. Ugyanis ha ez utóbbi "szar" (márpedig ez nem mondható el Dániáról) attól még ugyan ki lehet fizetni az államadósságot, de az olyan ország úgy is fog járni, mint Románia.
Szókrakész
@eszegfu: Van úgy, ha építkezni akarsz, akkor előtte le kell dózerolnod a területet.
Elsimítani mindent.
Az alapot megteremteni.

Itt ugyanazt a módszert kell alkalmazni.
Totál nulláról, a parlamenti piócák, paraziták, férgek, tetvek, vérszívók, ...nélkül kell újraépíteni mindent.
Szókrakész
@karma1: Akkor miért írsz hülyeségeket?
karma1
@Szókrakész: Vazze, hogy Teged szorakoztassalak,... Nehogyma' azt hidd, hogy Te tudod a tutit? En sem, es Te sem: mindegyikunknel van egy pici igazsag. Ezert nem kene egymast basztatni, hanem normalisan egymashoz allni...Ha nem megy, ne eroltessuk...
Béla333
@nemfideszes: 11.56
Azt próbáld már meg megérteni, hogy egy rossz kormányzásra nem az a jó reakció, hogy de a másik az még rosszabb!
Mert igazad van abban, hogy a Fidesz amatőr módon kormányoz, csak a piár a lényeg és a lopkodás, de ettől még ki kell mondani, hogy 2002-2010 között is ment ipari szinten a lopkodás, miközben az ország meg folyamatosan csúszott lefelé!
eszegfu
@Szókrakész: 12:24 Ez teljesen világos! De még mindig az a kérdés: ha minden bentlévő és bejutni vágyó pártokat "ledózerolunk", akkor kik fogják irányitani az országot?! Ha a "totál nulláról" valami szervezet mondjuk elindulna, nyilván az a céljuk, hogy bejussanak a Parlamentbe, akár "ideátról", akár "odaátról" és akkor ki dönti el, hogy "megélhetési köcsögök" vagy sem?! És azt sem tudom, ha a "nélkülük kell ujraépiteni mindent", akkor ezek kik lehetnek? Talán a ma még teljesen ismeretlenek?!
Szókrakész
@eszegfu: Na látod?!?!?!
Pont emiatt tartunk, ahol.

Ha eljönne az idő, hidd el, azonnal lenne független ember, tudós, közgazdász, jogász ...hogy betöltse a keletkezett vákuumot.

Csak el kéne már egyszer kezdeni.
Mert addig ezek mesterségesen ilyen állapotokat teremtenek, hogy ne legyen bátorságod, merszed elzavarni őket a picsába.
Ráadásul, ha a mostani politikusok megkapnák méltó jutalmukat, öröklét a Csillagban, teljes vagyonelkobzás, akkor a következő garnitúra ezerszer is meggondolná, hogy akár egy fillért is lopjon a közösből.
eszegfu
@Szókrakész: Én egyáltalán nem vagyok "betojva" és gondolom sokan mások sem, hogy pikk-pakk elzavarjuk a kormányt és hogy nem lesz a helyükre valaki?! Azt sem bánnám, ha Gizi néni, a takaritónő lenne az ország vezetője?!:) De most viccen kivül: a közel 180 parlamenti képviselőből 3 független van... szerinted honnan keritünk ennyi "független" igazi szakembert?! Nem tudnék talán még egyetlen szakmában egyetlent sem megnevezni, akinek van hirneve, tudása és senkihez sem kötődik... Az ötlet jó, csak nem reális... legalábbis én igy látom és nem félelemből!
nemfideszes
@Béla333: Te meg azt próbáld már megérteni, olyan hogy 100%-ban tiszta politika NINCS!
Írd már ide, hogy Te pontosan kiket is képzelnél el a kormányon?
Aztán írd le azt is, hogy nulla gazdasági hátérrel, hogyan is tudnák megőrizni a politikai hatalmukat?
Végül írd meg, hogy a törvényes kereteket betartva, hogyan is számolnák fel a fidesz gazdasági hátterét, Garancsitól Vajnán át a nemzet gázszerelőjéig. Milyen törvényi felhatalmazással vennék vissza a jelenleg törvényes keretek közt megszerzett vagyonokat?
Max. visszamenő hatályú 2/3-al meghozott törvényekkel! Amire nem, hogy nulla az esély, de ez azt jelentené, hogy ugyan azt csinálnák, mint most a fidesz, ergo magasról szarnának a jogállamiságra és a demokratikus jogrendre. Demokratikus jogállamban ugyanis törvénytelenséget törvénytelenséggel nem szokás megszüntetni! Más különben "Te" se lennél különb az előző "garnitúrától".
És most be ne linkeld megint a korrupció ellenes ügyészségről szóló tervezetet, ha csak le nem írod, hogy az a gyakorlatba, hogy is lesz átültetve. Főleg ha a tervezetet készítő, jelenleg külön induló kis pártok, be se jutnak majd a parlamentbe.
Béla333
@nemfideszes: 13.42
Kíváncsi lennék: Te hogy gondolnád rendbetenni az országot azokkal, akiknek ezt a jelenlegi helyzetet köszönhetjük? Akik összejátszva a hátunk mögött lopták szét és tették tönkre az országot!
Lánczi András kimondta, hogy mi lehet a megoldás:
" Lehet maffiaállamozni, de akkor ki fog nyílni a privatizációs doboz is, és fel lehet robbantani vele az egész huszonöt évet, amit rendszerváltásnak nevezünk.""

Szerintem had nyíljon ki az a doboz, legyen végre egy tabula rasa, aztán kezdjük új emberekkel, új alapokon az egészet elölről!
csetere
@nemfideszes: Az államadósság sokkal magasabb! 2016 dec. 31-én 25806 milliárd volt és a napokban amit olvastam az már 25822 milliárdról szólt. A 75%ot bőven meghaladta.
nemfideszes
@Béla333: Mint ahogy azt többször is írtam egy dolog a lopás és megint más a demokrácia lerombolása.
Először legyen ismét demokrácia aztán utána lehet foglalkozni a többivel.
És szerinted ki fogja kinyitni azt a bizonyos "dobozt"? Kinek lesz arra törvényi, politikai, és erkölcsi felhatalmazása?
És nem arról van szó, hogy elviekben nem értenék veled egyet, csak hát mindaz amit te elképzelsz utópia. Illetve csak egy esetben változhatna ekkorát a politika, de az minden lenne csak nem békés. Kérdés, hogy megérné-e az áldozatot, áldozatokat?
Béla333
@nemfideszes: 14.16
A demokráciához az is hozzátartozik, hogy ne lopjunk, sikkasszunk el száz/ezer milliárdokat, az is hozzátartozik, hogy nem osszuk el a lopott pénzt az ellenzékkel, csakhogy ne szóljanak egy szót sem. Vagy nálad van olyan, hogy lopkodósak, sikkasztók demokráciája?
Azt a dobozt kinyitni nem lenne olyan nehéz: az első dominót kell csak feldönteni, vele vádalkut kötni és már csicseregne is mint a kanárimadár!
Persze az az alap, hogy legyen egy olyan szervezet, amelyik korrekten képes kivizsgálni ezt a mérhetetlen sok mocskosságot, amit a politikusaink az elmúlt évtizedekben produkáltak!
Ha nincs gyökeres változás, akkor soha nem lesz ebben az országban normális élet. Folyamatosan csúszni fogunk lefelé addig, amíg az emberek elkeseredettsége fel nem robbantja az egészet.
Talán jobb lenne ezt szervezett keretek közt végigvinni!
nemfideszes
@Béla333: Ami meg a privatizációt illeti. Vegyük Széles Gabikát és Gyurcsányt. Mindketten olcsón jutottak állami cégekhez. De míg az előbbi azt darabjaira szedve értékesítette (pl. Ikarus) és azzal kaszált, addig az utóbbi prosperáló céget hozott létre, mely több tucat embernek jelentett biztos megélhetést, szembe az utcára került egykori Ikarus dolgozókkal. Nem hinném, hogy a kettőt egy kalap alá kéne venni még ha Gyurcsányról is van szó.

Amúgy hol is vannak azok az "új emberek"? Akik amellett, hogy még nem sározódtak be, jó szakemberek, hajlandók politizálni, és persze min. 50% feletti az elfogadottságuk.
Ha fel tudsz sorolni ilyenekből egy kormányra valót akkor ígérem nem "kötözködöm" tovább!
Béla333
@nemfideszes: 14.32
Itt az a katyvasz, amit magyar politikának nevezünk. Ezt látva, akinek egy csepp erkölcsi érzéke van, az azt mondja, hogy ebben nem akar részt venni! Így azt várni, hogy bárki álljon ki, hogy majd ő beszáll a politikába, az hiú ábránd. Először drasztikusan rendet kell tenni, a bűnözőket a politikusok között is le kell csukni! Meglátod az első néhány esetet követően százszor is meggondolják magukat, hogy a közöshöz nyúljanak-e.
De amíg az a helyzet, hogy mint egy bűnözői kánaánban azt csinálhatnak büntetlenül amit akarnak, azt és úgy lopnak el ami nekik jól esik, nem is fog változni semmi!
És az is bolond, aki azt gondolja, hogy majd ők saját magukat megrendszabályozzák.
Nem fogják, mert nekik így a jó! De nekünk nem!
Villon
@nemfideszes: Az a törvénynek nevezett valami, ami köztörvényes bűnözőket véd,... semmis. Akár visszamenő hatállyal is. Ilyenek a személyre szabott törvények, melyek jogtalan előny/hátrányt okoznak/okoztak. A rehabilitáció azt jelenti, hogy visszaállítani az egészséges állapotot. Ez megvalósítható. A demokrácia nem védhet olyan alanyokat, akik mással szemben jogtalanul, a köz hátrányára szereztek vagyonokat.
Példa,.: Aki, vagy akinek hozzátartozója befolyásának érvényesítésével szerzett állami tulajdonú földeket, kártérítés nélkül visszavonható állami tulajdonba.
A vagyonosodási vizsgálatok sem ördögtől erednek. Aki a vizsgálaton megbukik, annak vagyona a közös vagyon megdézsmálásából keletkezik tehát, rehabilitálható.
nemfideszes
@Béla333: A demokráciának és lopásnak semmi köze egymáshoz ember!
Vagy hallottál már olyan demokráciáról, ahol soha egyetlen egy törvénytelenség nem történt?
Azt ugye tudod, hogy emberek, családok mennek tönkre a fidesz által indított és évekig elhúzódó koncepciós perekben? Vagy szerinted így hálálnák meg az ellopott és a hallgatásért cserébe egymás között szétosztott pénzt?
Még egyszer megkérdezem. KI FOGJA KINYITNI AZT A "DOBOZT"? Hogy jön létre az az "alap" mely lehetővé teszi egy ilyen szervezet felállítását? Konkrétumok nélkül ez az egész csak ábrándozás és levegőbe beszélés.
Béla333
@nemfideszes: 15.01
De az a rendszer sem demokrácia, ahol az ország politikusai büntetlenül lophatják szét a befizetett adóforintjainkat! Persze, máshol is megtévednek akik nagy pénz közelében vannak, de mindenütt máshol ezt üldözik, szankcionálják, csak nálunk van az, hogy pl. a 4-es metrónál súlyos milliárdokat kell visszafizetni korrupció miatt, de az igazságszolgáltatásnak csúfolt valami már 7 éve képtelen kinyomozni egy elkövetőt is?!
Béla333
@nemfideszes: 15.01
Most ezen rugózol, hogy én részletesen mondjam el, hogy hogyan kell rendbe tenni az országot? Hogyan kell egy politikától független korrupcióellenes ügyészséget felállítani?
Konkrét tervek vannak az ellenzéki pártoknál. Tudomásom szerint több pártnál is! Egy dolog hiányzik: a választói akarat, hogy azok kerüljenek hatalomba, akik ezt a posványt fel szeretnék számolni!
nemfideszes
@Villon: Nincs is vélemény különbség közöttünk, ahogy Béla esetében sem. De a jelenlegi jogszabályok szerint pl. vagyonosodási vizsgálat nem indítható politikus ellen. Ezen törvény eltörléséhez, megváltoztatásához ha nem is 2/3-os többség, de mindenképpen parlamenti többség szükséges. KI FOGJA ADNI EZT A PARLAMENTI TÖBBSÉGET?
Tömören: azzal amit Te és Béla leír minden normális ember egyet tud érteni. Azonban az csak egy "folyamat" végéről szól, de magáról a "folyamatról" azaz, hogy hogyan is tudnánk eljutni odáig, figyelembe véve a jelenlegi lehetőségeket, egy szó sem hangzik el.
nemfideszes
@Béla333: "a 4-es metrónál súlyos milliárdokat kell visszafizetni korrupció miatt, de az igazságszolgáltatásnak csúfolt valami már 7 éve képtelen kinyomozni egy elkövetőt is?!"

Majd pont azok, fogják kinyomozni akik másik 22 esetet hallgatnak el, mert abban ők érintettek. Majd pont azok fogják kinyomozni akik miatt 48 milliárdot kellett már így is kifizetnünk bírságként. De az is érdekes, hogy te csak a múltból hozol fel konkrétumokat az elmúlt 7 évből nem.
nemfideszes
@Béla333: "Egy dolog hiányzik: a választói akarat, hogy azok kerüljenek hatalomba, akik ezt a posványt fel szeretnék számolni!"

Romániában 100 ezrek mentek az utcára a kormányzati korrupció miatt? Nálunk láttál legalább 10 ezer embert emiatt az utcákon tüntetni?! Hol is van az a "választói akarat"?
Anélkül pedig mindaz amit leírsz csak álom marad... sajnos.
Béla333
@nemfideszes: 15.25
Csakhogy a 4-es metró korrupciójában nem csak a Fidesz vett részt, hanem bizony vastagon a Demszky féle SZDSZ és az akkori kormányzó erő, az MSZP is!
Amiben közös a többi hasonló lopással, az az, hogy a jelek szerint mindkét oldal vastagon merített a jóbol, ezért a bűnözők közös érdeke, hogy nem is legyen ez hosszú ideig téma!
Béla333
@nemfideszes: 15.30
Pontosan ezt mondtam én is!
Ha az embereknek elég annyi, hogy a fotelből jól beolvasnak a politikusoknak, de ha fel kell állni onnan, akkor arra már ezer indokot találnak, hogy miért ne tegyék, nos erre van egy Váci Mihály idézet:
"Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés!
Több kell: - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell: - az érzelem!"
papa.49
@nemfideszes: Hagyd neki a Gyurcsány a ,,patás ördög,, meggyőzni lehetetlen...
Egyébként a szélesfejenagy csínytevése volt a Videoton szétrombolása is az Ikarus mellett, míg a Gyurcsány a Motimot át állította a műkorund gyártásra ami az aluminium olvasztás mellékterméke, és a '98. utáni időkben mindenki azt kereste a piacon, ez a köszörűkővek alapanyaga...Mivel abban az időben mindhárom céghez heti rendszerességgel jártam tudom mit beszélek, ugyanis akkortájt pont a Balkancar Hungarinál dolgoztam kijáró szerelőként...A Motim vásárolta az új targokat vagy 6-8. az Ikarus is akkor vett négyet, aztán lassan kihaltak, pedig a mátyásföldi, a székesfehérvári gyárba is vittek belőle, a Videotonnál nem csak az anyagyárba, hanem a kapcsolódó gyárakba is jártam pl. Enyingre is, azok az üzemek is szépen elhaltak...
nemfideszes
@Béla333: Több, mint 25 éve dolgozom különböző állami és európai finanszírozású ipari beruházásokon.
Pontosan tudom mik mentek ezen a területen akkor, és mi megy most. A kettő között sok más mellett van egy óriási különbség. Akkor nem zsaroltak meg cégtulajdonosokat, hogy adják el a cégeiket (persze önként) és az embereknek nem kellett attól félnie, hogyha meglátják őket egy tüntetésen elveszíthetik a megélhetésüket. Ha pedig őket nem tudják ellehetetleníteni, akkor még mindig ott vannak a családtagok.
Szóval addig magasról letojom, hogy mennyit loptak korábban a szocik amíg csak egy embereknek is attól kell félnie, hogy ő vagy családtagja egyik napról a másikra elvesztheti a megélhetését, csak mert hangot mert adni a nem tetszésének.
Villon
@nemfideszes: Akár egyszerű többséggel megoldható. Nem feltétlenül szükséges ehhez alkotmánymódosítás. Elég egyetérteni a FIDESZ-el abban, hogy "Senki nem állhat a törvények felett" "A törvény mindenkire vonatkozik" És akkor nem csupán a civilek vegzálásáról, a CEU -ról, hanem a képviselőkről is szól. Ami viszont bonyolultabb, szerintem az, hogy a képviselők, vezető közszolgák visszahívhatóságáról kéne törvényt alkotni. Senki ne betonozza be magát, mert valamikor valakik hittek annak, amit ígért és amit nem teljesít, de megválasztották. Ne kelljen várni négy évet, egy impotens, vagy kártékony képviselő leváltásához.
nemfideszes
@Béla333: "Amiben közös a többi hasonló lopással, az az, hogy a jelek szerint mindkét oldal vastagon merített a jóbol, ezért a bűnözők közös érdeke, hogy nem is legyen ez hosszú ideig téma!"

Oké, tudjuk mi volt 2010 előtt! De áruld már el, hogy az elmúlt 7 évben melyik ellenzéki párt vagy politikus is "merített a jóból" a fidesszel közösen?!
Béla333
@nemfideszes: 16.49
Semmiféle független vizsgálat nem volt sem 2010 előtti, sem az azt követő politikusi disznóságok miatt! Így nincs hiteles infó, csak szóbeszéd!
Béla333
@nemfideszes: 16.49
Azért mert a Fidesz mohó lett 2010-ben és kiszorította a mutyitársat a vályú mellöl, az még nem ad felmentést a korábbi közös lopkodásokra!
Ez a nagy "ezen" oldali demokraták igazi problémája:
"A 2010-es szocialista vereség után pedig olyan pletykát hallott, hogy Puch azt hitte, minden folytatódhat tovább Simicskával, de azt a választ kapta, hogy „a kétharmadra más vonatkozik”."
index.hu/belfold/2015/04/09/gyurcsany_puch_laszlo_es_simicska_lajos_egyeztetett/

Ha továbbra is működött volna a 70-30%-os elosztás, semmi erkölcsi problémájuk nem lenne a korábbi mutyibrigádoknak!
Peller Anikó
@béla: igazán eldugulhatnál már gyengeelméjű bélaluka, hát ha nincs eszed hát nincs, de lagalább ne szarnád tele a fórumot a gyurcsányfóbiáddal, mert ez kurva unalmas.

Elmagyaráztam már neked többször, érthető és tisztelendő elvárás a tisztaság a politika terén.

De a patkány elempések által a fejedbe tömött hazugságok terjesztése az vérlázító vazze. Mindenekelőtt a komcsik gyalázása ott és akkor amikor a szemedet kilopja a vajda maffia.

Tudsz jobbat, mint a nemsok támogatottsággal rendelkező szanaszéthúzó, hatalomért ácsingózó ellenzéknek nevezett konglomerátum? Nem, nem tudsz, csak álmodsz szépeket.

És közben te vagy az összefogás legnagyobb ellensége (talán tudat alatt, de inkább tudatosan) akinek csak egy vágya van, a gyurcsány ne legyen.
Béla333
@Peller Anikó: 17.03
1./ Soha nem patkányoztam le itt senkit, téged sem!
2./ Semmit nem tömtek senkinek a fejébe, miből gondolod, hogy ha valaki rühelli a korrupciót, az ország lepusztítását, akkor az az "ellenség" propagandája?
3./ Élvezem látni a kínlódásotokat, ahogy próbáljátok védeni a védhetetlent, ahogy próbálnátok demokratának mutatkozni, miközben a lopkodást segítitek, ahogy igyekeztek az egyik hazaáruló brigád helyére a saját hazaárulótokat benyomni!
4./ Az elején felvetettem, lehetne értelmes érdemi vitát is folytatni a problémákról, néhány értelmes komment társ kivételével nem volt erre vevő, így leírom a véleményem a dolgokról.
5./ Tiltass ki, vagy vedd meg az egész felületet és csinálj belőle egy zárt DK rajongói klubot.
Úgyis csak erre vágysz, a közös akol, meg minden...
nemfideszes
@Villon: Senki nem beszélt alkotmánymódosításról. Azzal ugye tisztában vagy, hogy a fidesz alkotta azt a törvényt is mely szerint vagyonosodási vizsgálat nem indítható politikus ellen?!
A fidesz részéről már csak ezért is csak egy ócska képmutató duma ez a "Senki nem állhat a törvények felett" szöveg.
A visszahívhatóság nem lenne rossz, persze megfelelően kidolgozva annak technikai hátterét, hiszen az országnak, a parlamentnek, a törvényhozásnak stb. fent kell tartania a folyamatos működését, máskülönben káoszba fulladna az egész. Márpedig soha egy képviselő se fog 100%-os támogatottsággal bírni, ergo a vesztes támogatói folyamatosan kezdeményezhetik a győztes képviselő visszahívását... szóval ez is alapos kidolgozást igényelne. Arról már nem is beszélve, hogy hiába ítéltek el képviselőket, polgármestereket erőszakos bűncselekményért, vagy sikkasztásért stb. a nép (az Isten adta nép) újra megválasztotta őket. Szóval valahogy nálunk semmi sem működik normálisan...
dr. prédikátor
Köteles lancelot te geci!!!most finoman fogalmazok: ejtsd teherbe anyádat!!!Rohadj meg te mocsokfajzat!!!
nemfideszes
@Béla333: 16.53.

Ez nem válasz a kérdésemre. De ha neked úgy jobban tetszik mondj egy "szóbeszédet" arról, hogy melyik jelenleg ellenzéki politikus is mutyizott volna együtt a fidesszel.

"Azért mert a Fidesz mohó lett 2010-ben és kiszorította a mutyitársat a vályú mellöl, az még nem ad felmentést a korábbi közös lopkodásokra!"

Felmentést ugyan valóban nem ad, de arra jó lesz hogy a tanulságot levonva, ha esélyük lesz leváltani a fideszt többet nem engedik őket a "vályú" mellé. Ha pedig ez megtörtént és visszaállt a valódi demokrácia, akkor már sokkal könnyebb lesz leváltani őket is annak veszélye nélkül, hogy a jelenlegi hatalom kerülne vissza. Demokratikusan ez csak így képzelhető el, vagy marad a kasza és a kapa...
Béla333
@nemfideszes: 17.31
De te bűncselekményekről beszélsz/írsz.
Úgy adsz felmentést milliárdos lenyúlásokra, hogy nem is tudom, honnan van erre bátorságod?
Tanulságokról írsz, mint egy kisdiáknál az iskolában? 100/1000 milliárdokat loptak el, nem egy doboz gyufát!
Adjál a saját nevedben a saját pártodnak feloldozást, szerintem meg nem úszhatják meg ennyivel!
Demokráciát visszaállítani nem lehet olyanokkal, akik részt vettek annak a lebontásában!
Az hogy ez egyáltalán téma kell hogy legyen, az az ilyen besározódott korrupt politikusok/pártok miatt van , mint az MSZP és a belőle kivált Gyurcsány féle DK!
El kellene hogy takarodjanak már végre, nem a hatalomba visszakapaszkodva tovább rombolni az országot!
csetere
@Peller Anikó: Óriási a különbség Gyurcsány és a mostani vezetők között. Ő hitelt vett fel, amit visszafizetett, ezek meg lopnak. Gyurcsány dolgozott, míg egyetemre járt, ezek meg nem is ismerik a munkát, életükben nem dolgoztak.
egyvandor
kövér nertárs! (nekem nem) Ha trágyavárat építettetek mindenki ellenére, és kárára, ami még ráadásul iszonyatosan bűzlik is (a ti orrotok ehhez van szokva), ne csodálkozz, ha az lesz az első hogy még a nyomaitokat is el fogja tüntetni az elkövetkezendő generáció.
Villon
@nemfideszes: Nincs törvény kőbe vésve. A törvények változtathatóak, jó esetben a nagy többség szándéka szerint. Amit ember alkot, azt ember bármikor megváltoztathatja.
A Visszahívhatóság, mint írtam is, valóban macerás dolog. Körültekintést igényel többek között azért is amit leírtál, de azért választunk törvényhozó testületet, hogy körültekintően végezze munkáját.
Gyuri Géderről
"Kövér: Ha veszítünk, lenullázzák amit építettünk"
Tévedsz köteles. Ha vesztetek sittre mentek, a kiszolgálóitokkal együtt.
Bástya Béla Elvtárs
Ne tömjénezzen, László! Szerénység! László! Szerénység! Az amit magamban is annyira tisztelek az a SZERÉNYSÉG!
Borsodi
@csetere: Aki dolgozik nem ér rá pénzt keresni,aki meg megtanult lopni következmények nélkül
az minek dolgozzon.Ha a Fidesz veszít az nekünk csak jó lehet viszont ők lenullázódhatnak,ezért kell még nagy erőkkel tovább lopniuk amíg lehet.Én itt Borsodban csak a pusztítást látom amit a fidesznek és Orbánnak lehet köszönni.
advocat
Ismerve kis hazánkat, nyerni fognak. Mert ez nekünk jó. Jó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.