A kormány nem látja indokoltnak a felsőoktatási törvénymódosító javaslat visszavonását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Palkovics László oktatási államtitkár és Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora között lezajlott esti tárgyalás után.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/03/29/a-ceu-szamara-magyarorszag-potolhato/
Megint itt tartunk és erős déjà vu érzésem van. Magyarország kormánya tesz egy botrányos bejelentést, amely bizonyos körökben pontosan kiszámítható és egyébként jogos felháborodást és tiltakozást okoz, miközben a Fidesz legvéresebb és legprimitivebb törzsszavazóinak dobnak egy újabb ízletes cafat húst. Bő fél éve, hogy a kanadai Michael Ignatieff lett a budapesti Central European University (CEU) rektora, máris olyan törvénytervezetettel nézhet szembe, amely az 1991 óta működő egyetem működését lehetetlenítheti el. A kormánysajtó (ebben az esetben elsősorban a szebb napokat látott Origo, illetve a Magyar Idők) már előadta, hogy szerintük a CEU akkreditációja körül gondok vannak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint vannak olyan egyetemen amelyek “törvénytelenül” működnek Magyarországon. Mindenki tudja, hogy a törvénytervezet célpontja a Soros György által alapított CEU. Az Origo már nem is nevezi nevén a CEU-t, pusztán azt számolgatja, hogy vajon mikor zárja be kapút Budapesten “a Soros-egyetem.”
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/03/29/magyarorszag-egy-emberkent-kiallt-a-ceu-mellett/
Cikkünk megírásáig egyetlen egyetem, szakszervezet, vagy diákszervezet sem tiltakozott. Ez a hely ugyanis, ahol élünk, Magyarország. Itt ismeretlen dolog a szolidaritás. Ebben az országban bele lehet rúgni bárkibe, nem áll ki mellette senki, mert mindenki abban reménykedik, hogy a hatalom csak a másikat döngöli a földbe, aki lapul, behúzza fülét-farkát, megúszhatja. Innen üzenjük mindenkinek, aki ma még hallgat és arra vár, hogy más cselekedjen helyette, hogy senki sem ússza meg. Mindenki sorra kerül, értelmetlen arra várni, hogy majd mások megteszik azt, amit nekünk kellene megtennünk.
eugen4402
Amúgy semmi bajom a fogyatékosokkal, ha nem akarják HATALOMMAL kompenzálni ilyen-olyan képességeik hiányát. Csakhogy ez a kormány ilyen palikból lett összeválogatva..! Ez a motyogó-hadaró államtitkár vajon mennyi pénzért vállalta el, hogy két naponként szénné alázza magát valamelyik tévéstúdióban? Beszéd közben a rángatózásba fárad bele, én meg abba, hogy csak minden ötödik szavát értem meg... Kormányközelbe már csak alkalmatlanok kerülnek? Valaki vesse már fel a bizalmi kérdést!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/29/ez-is-rafer-arra-az-eltorzult-fejszerkezetre-rafer/
A CEU nem állhat a törvény felett? Mondják ezt úgy, hogy hoznak egy törvényt ma, ami alapján az egyetem tegnapig törvényesen ellátott tevékenységeit törvénytelennek nyilvánítják, aztán szétsírják a nyilvánosságot azzal, hogy az egyetem nem állhat a törvény felett, hogy jogellenesen működik és ezt foggal­körömmel meg kell akadályozni? Tényleg ez is ráfér arra az eltorzult fejszerkezetre? Tényleg hülyék vagyunk itt mind? Tényleg azt tolja a pofánkba, hogy senki nem állhat egy még hatályba sem lépett törvény felett? Ha én lennék a Közép­európai Egyetem és Soros György Orbán és Rezsiszilárd, valamint a nyálcsorgató­szervilis pártmédia utáni legnagyobb ellensége, ezért a kijelentésért akkor is állampolgári kötelességemnek érezném felelősségre vonni a főszemélyiségtorzulást. Ezt így hogy, miniszterelnök? Ennyire nem lehet megvetni és lenézni ezt az országot. Ahol Farkas Flórián köztörvényes bűnöző, Rogán Antal feltaláló és enyveskezű ingatlanügynök, Tiborcz István favágó és közpénzen hízó vej (és hadd ne soroljam) a törvény felett állhat, ahol Matolcsy Rómeó következmények nélkül ámokfuthat a jegybank élén, ahol a Polt Péter legfőbb ügyész által elsikált gazemberségek több életfogytiglani börtönnel érnek fel, ott ki nem állhat a még meg sem szavazott törvény felett? Cinikus, hazug, undorító, pusztító, erkölcstelen. És nekem senki ne jöjjön azzal megint, hogy de akkor mégis ki más lenne alkalmas? Ehelyett? Bárki, akárki. Már tegnapelőtt is késő volt. Nemhogy jövő ilyenkor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.