NÉBIH-vizsgálat: ugyanazok az összetevők.

Tovább üti a kormány a multik termékeit, mindenhol azt sulykolják, hogy rosszabb termékeket kap Magyarország, mint a többi uniós állam. Emiatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (NÉBIH) is bevetették, hogy végezzenek összehasonlító vizsgálatokat (más kérdés, hogy több vizsgálatra nem volt jogosítványa a szervezetnek).

Lázár János a szokásos csütörtöki Kormányinfón kelt ki a termékek ellen, ő az olasz Nutellát hozta fel egyik példaként, ami szerinte sokkal másabb, mint a magyar – olvasható az Index cikkében.

A cikk szerint azonban a vizsgálat teljesen mást mond ki:

"A Nutella összetevői Olaszországban: cukor, pálmaolaj, mogyoró (13%), zsírszegény kakaó (7,4%), sovány tejpor (6,6%), tejsavópor, emulgeálószer: lecitin (szója), vanillin.

A Nutella összetevői Ausztriában: cukor, pálmaolaj, mogyoró (13%), zsírszegény kakaó (7,4%), sovány tejpor (6,6%), tejsavópor, emulgálószer: lecitin (szója), vanillin.

A Nutella összetevői Magyarországon: cukor, pálmaolaj, mogyoró (13%), zsírszegény kakaópor (7,4%), sovány tejpor (6,6%), tejsavópor, emulgálószer: lecitin (szója), vanillin."

A NÉBIH szerint a magyar és az osztrák termék nem különbözik semmiben, az olaszhoz képest viszont sötétebb a színük és kevésbé lágyak. 

Lázár Arról is beszélt, hogy a 96 vizsgált termékből 70 termék magyar verziója silányabb volt. A NÉBIH vizsgálati anyagában azonban ilyen nem olvasható.

"A hivatal vizsgálata arra jutott, hogy a 96-ból 71 terméknél van valamilyen különbség (ezek közül egyébként 20 termék papíron sem azonos termék), ezek közül 63-nél volt érzékszervi eltérés. Ezek közül viszont sok esetben a Nébih szakemberei éppen a magyarországi terméket találták jobbnak, vagy csak annyit állapítottak meg, hogy van különbség, de azt nem, hogy a magyar silányabb lenne" – áll a cikkben.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Lehet Lázár nem látta a határvédők nemzeti színű szendvicseit ahol a penész volt a fehér szín. Vagy azokat a raktárakat, előkészítő üzemeket, pékségeket ahol patkányürülékben készültek a jó magyar termékek.
Ezért izgatja ennyire ha 1% ponttal kevesebb a mogyoróvaj a Nutellában, bár többször elmagyarázták neki, hogy a multik azonos recept alapján, de regionális alapanyagból és hazai gyártósoron készítik ezeket a termékeket. Ott kéne keresni a hibát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Egyre felháborítóbb ez sunyi, hiteltelen öltönyös! Nálam sikerült elérnie azt, hogy ha véletlenül eltéveszti és igazat mond, azt sem hiszem el. Külön zavar, hogy a képünkbe hazudik, persze aki csüng az "ajkán" az elhiszi.
36
Mert a Nutella, baromi fontos, mi?
Az a cukrozott takony sehol, senkinek nem ajánlott.

Az már, úgy tűnik nem érdekes, hogy a spanyol paradicsom, miért nem romlik meg két hét alatt sem?
A dobozos tej, ami nem tej, mikor látott tehenet?
A kenyér, másnap miért ehetetlen?
Szerintem ezek inkább létfontosságú élelmiszerek, mint a Nutella.
nyanya001
Lázár !
Mást esztek ti, és megint mást a határon szolgálatot teljesítők, akiket
magyar szarral etettek
propeller.hu/itthon/3154974-korgo-gyomorral-vedik-hatart-rendoreink
Nektek kellene megenni ezt
propeller.hu/itthon/3268844-peneszes-gusztustalan-szendvicseket-adtak-hatarvedoknek

Jobb ha befogjátok a mocskos pofátokat !
quadrocopter
Semmi új, ismét hazudott a mocskos luxusgörény!
Qqberci
LézerJankó elkezdett érteni az élelmiszervegyészethez: mindenki meneküljön!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.