„Fizessen Soros, van neki elég pénze” – ezzel kommentálta a Fidesz a jogsértő módon fogvatartott bangladesi migránsok ügyében hozott strasbourgi ítéletet.

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) március közepén egy nem jogerős ítéletben úgy döntött, hogy a magyar hatóságok jogsértően tartottak fogva két bangladesi menedékkérőt 2015 őszén a röszkei tranzitzónában, későbbi visszaküldésük Szerbiába pedig azzal a kockázattal járt, hogy embertelen bánásmódnak lesznek kitéve görögországi befogadóhelyen.

Bár Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója néhány nappal később már közölte, hogy a kormány megfellebbezi a döntést, a Fidesz-frakció szóvivője, Halász János most ezt mint újdonsült javaslatot tárta elő.

Halász azt mondta, a Fidesz-frakció arra szólítja fel a kormányt, hogy ne fizesse ki a Magyar Helsinki Bizottságnak a két bangladesi migráns ügyében a strasbourgi bíróságon megítélt pénzt, és nyújtson be fellebbezést a döntés ellen. A kormánynak a bírósági döntés értelmében ugyanis fejenként 18 705 euró (mintegy 5,8 millió forint) kártérítést kell fizetnie a panaszosoknak, a Magyar Helsinki Bizottságnak pedig perköltségként 2,7 millió forintot.

„Fizessen Soros, van neki elég pénze”

- közölte Halász János az üggyel kapcsolatban annak ellenére, hogy Soros György nem érintett az ügyben, a bangladesiek a magyar államot perelték be a jogaikat sértő eljárás miatt, a Magyar Helsinki Bizottság pedig a bangladesieket képviselte az ügyben. Halász szerint viszont azért nem kéne kifizetni a kártérítést, mert

nem szabad a magyar emberek pénzéből támogatni a "migránsbizniszt".

Szerinte a "migránsbiznisz" itt nem érne véget, mert ha minden ilyen ügyben támadni fogják Magyarországot, akkor 40-50 milliárd forintot is elvehetnek a magyaroktól. Ugyanis körülbelül 15 ezer hasonló ügy van: 10 ezer bevándorló jogosulatlan menekültkérelmét utasították vissza a magyar hatóságok, és több mint 5 ezer illegális bevándorlót vettek őrizetbe – fejtette ki a szóvivő.

A politikus szerint egyébként senki nem tudja, hogy a két bangladesi merre van a világban. – írja a hvg.hu.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@1magyar: - Hány milliárd erurót is kapott az országunk a migránsok miatt?
Ha ilyen hülyeségre jó volt a pénz a Fidesznek, akkor fizessen ő, mert neki is van sok pénze!
Mert a stadionok és a Várban való flangálás még nagyobb hülyeség, mégis az ország pénzén van mindegyik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Ez a Halász János is egyike az okos fideszeseknek, a magyar kormány sért jogot, azt Soros fizesse ki?

Fizesse Orbán, van elég pénze, ráadásul ő a főbűnös. Másik ötlet, dobja össze a Fidesz, loptak eleget.
eszegfu
@CsipkeRózsa: Na de ott van még Mészáros Lőrinc, aki O.V. "közeli" cég tartozását kifizette... akkor nyuljon most is a zsebébe!
Béla333
Szerintem meg fizesse ki az a kormány tisztségviselő, aki a rossz döntést meghozta. Nehogy már én fizessek az ő hülyeségeiért!
Mint bármelyik munkahelyen: ha kárt okozol, fizess!!!
1magyar
Én is felszólítom a kormányt, hogy ne fizessen! Elmennek a pichába! Csak nem képzelik,hogy ilyen hülyeségekre pénzt adunk?
vitriol
nem a fidesz hülyeségeire kéne reagálnunk, mert ők a sorosozást gumicsontnak szánják, hogy azon rágódjunk, amíg ők a háttérben tovább folytatják a rablást!
elnyomott
@1magyar: - Hány milliárd erurót is kapott az országunk a migránsok miatt?
Ha ilyen hülyeségre jó volt a pénz a Fidesznek, akkor fizessen ő, mert neki is van sok pénze!
Mert a stadionok és a Várban való flangálás még nagyobb hülyeség, mégis az ország pénzén van mindegyik!
coni
"A politikus szerint egyébként senki nem tudja, hogy a két bangladesi merre van a világban"

Ha a ME sem tudja, hogy Banglades nem Afrikában van akkor az alattvalókkal hiába is közölnék a két bangladesi tartózkodási helyét nem lennének okosabbak földrajzi ismeretek nélkül.
Hellcat
Jah úgy mint a "nemstróman" lőrinc aki kifizette a qrbán család adósságait ugye? Amúgy mia fasz köze van ennek a Soroshoz?
eugen4402
"Hej, halász(ok) Halász(nem OK), mit fogott a hálótok?"
Nem fogott az egyebet, csak egy szoci-szlogent, hogy "fizessenek a gazdagok!".
A hét kérdése: ki a gazdag? Hát a Soros..! Na ugye, akkor fizessen ő, még akkor is, ha véletlenül valamelyik fidesz-szóhordozót részegen a Körúton hugyozáson tetten érik, a bírságot fizesse a Gyuri... Ő a Soros. Mert miért ne..?
Peller Anikó
Elmebetegek irányítják Európát.

A törököknek be kellene perelni Magyarországot a Helzizinki idióta bigottságnál mert 1552-ben különösen kegyetlen módon öntötték nyakon a kedves idelátogató janicsárokat egri birkavérrel, nekik hosszútávú maradandó károsodásokat okozva.
Cefi
Fidesz szóvívő: „Fizessen Soros, van neki elég pénze”

Nektek is van. Tőlünk loptátok bazdmeg. De 3 éven belül visszavesszük, köcsög.
Nessy
@Peller Anikó: Aztat nem lehet, mert Erdogán most éppen O.V. barátja!
Grafix69
Én azon csodálkozom ,hogy az öreg még nem kommentálta az őt ért támadásokat . Vagy ennyire rá lát az egész cirkuszra , vagy nem foglalkozik vele , vagy kivárja a választásokat.
Klubtag
"...nem szabad a magyar emberek pénzéből támogatni a "migránsbizniszt".
Helyes, akkor tessenek szívesek lenni betetetni az államkasszába, azoknak a vállalkozásoknak a nyereségét, akik a Rogán-féle koncepció szerint hazánkba invitált kétes célú, múltú, erkölcsű,
"migráncsok" okán bizniszeltek össze milliárdokat..
nyanya001
Szegény Soros van még ennek egyáltalán vagyona ?
Mindent ő fizet ebben az országban ami Orbánéknak nem tetszik,
vagy vele fizettetnék meg.
Orbánék miatt már sokszor megbüntették az országot,
Orbánnak is van pénze, mégis közpénzből fizették meg a büntetést
nem a saját zsebükből.
quadrocopter
Ez a gravírozott címeres ökör azt hiszi, strasbourg olyan, miht a csókos legfőbb ügyész?
nevemnick
,,

„Fizessen Soros, van neki elég pénze”

- közölte Halász János az üggyel kapcsolatban annak ellenére, hogy Soros György nem érintett az ügyben"

A jó ... aki a világra pottyantott. Suttyókám, nem a Soros fog fizetni, hanem Magyarország az agyament kormány miatt. Ne a mi zsigerünkből tomboljatok b+, hanem a vezíretek zsírjából. Rohadékok.
Cicamama55
Akkor viszont Botkának is igaza van, amikor azt mondja, hogy fizessenek a gazdagok!
nezelodo
Vagy fizessen a Pénztáros Lenci, (Orbán), csorgott oda is bőven EU-s pénz, persze csak törvényesen. Ezt a fizetési meghagyást is ügyvédek intézték, csak nem dakoták, oszt jónapot.
Csizmás Kond
Ha Göröfország uniós állam, akkor egy uniós bíróság hogy mert olyant állítani, hogy ott roszab mint máshol, és ilyen ítélettel büntet ?
advocat
Csizmás Komnd. Ehhez a bírósághoz az uniónak semmi köze. Ez az Európa Tanács (47 európai állam) a tagja. Ha nem tudsz valamit, kérdezz!
coni
Ha nem hajtjuk végre az ítéletet (és a követlezőket is) minket zárnak ki az ET--ból nem a Sorost.
A bíróság elnökhelyettese nem mellesleg magyar.
RonaGyuri
Halász elvtike veszélyes dumája

csakhogy ezt magukra sem ártana vonatkoztatni annál is inkább, hogy törvényt is rittyentettek rá

A Fidesz frakció álláspontjára hivatkozva „Halász János, a frakció szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, azt mondta: nem szabad a magyar emberek pénzéből támogatni a ….” A mondat végére persze azt tette, hogy a „migránsbizniszt”!
A dolgot én választottam ketté, mert így még jobban érzékelhető a gondolat pofátlansága.
Azt azért hozzá kell tegyem, hogy alapvetően és szó szerint ebben az esetben is egyet tudok érteni a szóvivő mondatával. Támogatom, hogy az okkal és joggal kirótt büntetést ne az emberek (azon azért elméláznék, hogy miért is nem adófizetők pénzéről beszélt), hanem a pribékek csengessék be.
S ez általában is igaz, különösen azokra a büntikre vonatkoztatva, amit a bugyuta hülyegyerek kivagyiságuk miatt rónak ki az országra.
Meg kell jegyezzem, hogy ártunk és qurmányunk törvényt is rittyentett arra az esetre ha miattuk kapnánk büntetést, akkor annak megfizetéséhez akár külön adót is ki lehessen vetni.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/31/fapados-trollok-szinvonalan-hazudik-csusztat-es-hergel/
A magyar emberek bőrére szítják a feszültséget, majd a magyar emberek pénzéért aggódnak. Szerintem Mészáros Lölö zsírosodását sem kellett volna a magyar emberek pénzéből támogatni. Sőt, eleve nem lett volna szabad 3000 milliárd forint magánnyugdíjpénztári befizetést ellopni a magyar emberektől. Nem a magyar emberek pénzéből kellene finanszírozni Matolcsy Nemdoktor György nőügyeit és harácsolási mániáját. Nem a magyar embereket megrövidítve kellett volna a Rogán­Habony holdudvarnak meggazdagodnia a letelepedési kötvénynek csúfolt luxusmigráns­bizniszen sem. Egy ideig még vicces volt ez a sorosozás, de már egyáltalán nem az. A kormánypárt fapados trollok színvonalán hazudik, csúsztat és hergel, és még mindig egy év van a választásig. Miért
nem egyenesen a két bangladesi migránson hajtják be a magyar állam seggfejségéért járó
kártérítést? Miért ne fizessen ezután az, akinek a bíróság igazat adott a maffiakormánnyal
szemben? Miért kell egyáltalán bíróság, ha Sorosnak úgyis van pénze?
Aki Én
Most akkor mégis fizessenek a gazdagok?
Aki Én
@Csizmás Herélt: Hol olvastál te unuiót???
Csizmás Kond
@advocat: ha semmi köze akkor ne pofázzon bele...és te se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.