A magyar kormány szerint tévedéseken alapuló sajtóközleményt adott ki az Egyesült Államok külügyminisztériuma pénteken.

A kormany.hu oldalon megjelent közleményben Kovács Zoltán kormányszóvivő úgy fogalmazott, a magyar kormány "meglepetten tapasztalja" az amerikai külügyi közleményt.

Washington pénteken azt ajánlotta a magyar kormánynak, hogy ne hozzon olyan jogszabályt, amely veszélyeztetné a Közép-európai Egyetem (CEU) működését.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy Magyarország szuverén ország, amely a kölcsönös tisztelet, a jó szándék és a megegyezésre törekvés jegyében alakítja a külkapcsolatait.

A kormány szándékai szerint Magyarországon csak olyan, nem európai uniós államhoz tartozó egyetemek működhetnek, amelyekről Magyarország államközi szerződést kötött az érintett állammal. Ennek megfelelően a kormány készen áll arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Egyesült Államok kormányával "Soros György Magyarországon működő egyeteméről" – olvasható a közleményben.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenn
Ez a "tárgyalás" egy sima zsarolásnak hangzik.
Ha az amcsik adnak elég pénzt, amit a fideszes kutyák lefölözhetnek, működhet tovább, ha nem adnak, nem működhet tovább.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Minden rendben lesz, a CEU térjen át közmunkás képzésre, hisz arra van szüksége a nagyon nagyon nemzethi istenségnek, nem okos, kiművelt emberfőkre! Felejtsék már el az olyan úri huncutságokat, hogy közgazdaság, szociális helyzet stb. Nem árt az ott tanító professzoroknak sem egy kis szakirányú fejtágítás! Remélem beletörik a bicskájuk ebbe a pofátlan bosszúállásba!
karma1
Na kovacs, szedd a batyudat, oszt talalj ki valami ertelmes indokot, miert is akarod szetb@szni a CEU-t... De arra vigyazz, hogy az oroszokat ne emlitsd, mert akkor egeszen biztosan tikkelni fog a trump vitorlashaju feje,... Tudod, ahol putyin megprobal neki es a penzugyi oriasainak betenni (Soros Gyuri bacsi me'g nem szamit kisnyugdijasnak Amerikaban), azokra altalaban nem tul jo korszak var...
karma1
@lenn: 21.35-re: Kepzeld csak el, ahogy trump eppen hagyja zsarolni magat, es engedni putyin messengerrel kuldott parancsanak... En nem tom elkepzelni ezt a szitut...
quadrocopter
@Szókrakész: Ja, gyorsan korrigáltak az OH-nál, mielőtt még végleg megszüntetné a gecihatalom őket is!
justhpeter
Fel nem fogom ez a takony Kovács minek képzeli magát ?
quadrocopter
@justhpeter: Sem az alkoholistának, sem a kábszeresnek nincs betegségtudata! Ez a pofa a züllöttség harmonikus látványát nyújtja, nem egy Wilkinson reklám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.