Egy élet munkája, az egész háza odaveszett a 7 évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófában egy idős férfinak, ennek ellenére most kapott csekket a tartozásáról – számolt be a Tények.

A szolgáltató egy modemet keres rajta, amit azonban elsodort a mérgező vörösiszap. A férfinak akkor – a körülményekre való tekintettel – nem kellett kifizetnie a modem árát. Ma reggel azonban egy 65 ezer forintos késedelmi kamatos csekket kézbesített neki a postás.

Hozta a postás, megörültem, á mondom, üzleti levél. Na mondom, talán a régi üggyel kapcsolatban talán elnézést kérnek. Nem tudom, hogy mit takar ez a 65 ezer forint

– árulta el a férfi a kamerák előtt.

Ugyanezt a levelet vettem át anyám részéről is. Anyánkat el is vitte az iszap. Két vagy három nap múlva találtuk meg a mezőn. Mélységesen felháborít, mert azért sebeket szakít fel, és talán most már jó lenne, ha békén hagynának bennünket.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Hát milyen szemét, senkiházi szardarabok vannak ebben az országban vezető beosztásban? Ha lekurvaanyázom őket, még finom voltam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Syntax Error
ENSZ-hez kel fordulni! Attól félnek, Brüsszeltől nem!
Cefi
Hát milyen szemét, senkiházi szardarabok vannak ebben az országban vezető beosztásban? Ha lekurvaanyázom őket, még finom voltam.
nezelodo
Írja meg nekik, ott van a dolomit gát alatt a modem, a tönkrement házával együtt, amit Orbán papa bányájából hordtak oda az adófizetők jó pénzéért, teljesen feleslegesen, hát ássák ki
Csizmás Kond
Előbb meg kéne tudni ki is az a szolgáltató és elér azután is túrni a nyálat !
Nessy
Szolgáltatótól függetlenül piszokság. Valóban az most a módi, hogy évekkel ezelőtti pár forintos tartozásból sok ezrest kreálnak, és küldik a csekket, meg a fenyegető leveleket.
eszegfu
Ugy általában egy szolgáltató nagyon nehezen irja le a "veszteségeit"...sokszor nem a szándékon , hanem az adminisztráción mulik. Egyszerüen nem "frissitik" az adatbázisukat, ill. a hátralékosok listáját. Könnyebb annak az ügyintézőnek rányomni a gombot egy névre, cimre, hogy a rendszer pillanatok alatt kinyomtatja a felszólitó levelet, mint egy kicsit alaposabban megnézné az okát. Ehhez még az is hozzájárul, hogy szinte egyfolytában változik a szolgáltató, mert az egyik felvásárolja a másikat, vagy egyesülnek, szétválnak és már szinte követhetetlen a szolgáltatást igénybe vevők esetleges tartozásának oka. Az biztos, hogy én a hátralékkezelőkhöz csak tapasztalt, jó munkaerőket alkalmaznék. Azt viszont nem értem, hogy a szolgáltató egy ilyen esetben miért nem tesz 1 perc alatt mindent a "helyére" a hallgatás helyett?!
Cefi
@Csizmás Kond: Teljesen mindegy ki a szolgáltató, vagy ki az adminisztrátor. Csak az a biztos, hogy nem ember, hanem egy állat.
Csizmás Kond
@Cefi: ...nem is olyan egyszerű ha belegondolsz...mi lenne ha egy vadiúj béreltautót vitt volna el az iszap ?... ki kéne állja a kárt az iszapkárosult vagy a tulajdonos ?
Mindennek megvan a maga szabálya, de sokan csak a saját belátásuk szerint viszonyulnak.
Nessy
@Cefi: Ne légy ilyen szigorú! Valószinüleg, egy iskolából kikerült kezdő, minimálbérért. Ők azok, akiket évente cserélnek "olcsóbb" munkaerőre. A számítógép program, ha nem törlik az adatot, automatikusan kiszámolja a késedelmi kamatot, és elkészíti a felszólítást. Aztán átadják egy behajtó irodának, és lehet hónapokig levelezni, hadakozni.
Hiszen még a Népesség nyilvántartó adatbázisa sem mindig napra kész. Hányszor kap elhunyt ilyen - olyan konzultációs és egyéb levelet.
elnyomott
Ilyenkor mindig megerősödik bennem az a vélemény, hogy az igazi bűnös nem Orbán, nem a Fidesz.
Az igazi bűnös minden olyan ember, aki aljas kiszolgálója egy ilyen rendszernek. Kivétel nélkül mind bűnösebb, mert ők viszik végbe, ők teszik valósággá az igazi bűnöket.
eszegfu
@Cefi: 8:21 Ez az eset tipikusan olyan, hogy a szolgáltató ügyintézője a szabályoknak megfelelően, fegyelmezetten látja el a munkáját, csak éppen nem "körültekintően"! Tudom, hogy nem u.az, de hasonló: én a 4. éve "küzdök" a csatorna rákötési + a talajterhelési adó felszólitókkal. Nem képesek rögziteni az 5 féle okirat alátámasztásával, hogy egyikre sem vagyok kötelezhető. A vörösiszap katasztófa után lehetett látni a rendszerben, hogy ki használ továbbra is internetet, a többieket pedig saját hatáskörben le kellett volna irni.
papa.49
A szolgáltató a megnyilvánulása alapján egy szarházi banda, nem beszélve arról hogy a modem elvesztése ,,rajta kívülálló okból,, következett be, és a szolgáltatónak a biztosító fizetett a károkért, és nem csak a modemekért, hanem a hálózatért is tehát teljesen igazságtalan a követelés...Tippelnék vagy a upc, vagy az invitel eme veretes ,,szolgáltató,,...
papa.49
@eszegfu: Gondolod hogy érdekli az ügyintézőt a te okiratod picikét sem. sajnos amíg a bíróság nem mondja ki hogy jogtalan a követelésük addig háborgatni fognak téged...
eszegfu
@papa.49: 9:01 Én UPC emlémát láttam az idős úr kezében lévő levélen.
papa.49
@eszegfu: Igen ugyanilyen csatorna mizérián mentünk keresztül mi is évekbe tellett mire megértették az ,,illetékesek,, hogy a ,,jelen állapotában NEM LEHET RÁKÖTNI A HÁLÓZATRA a házunkat,, erről a szolgáltató kiadott néhány okiratot amelyben leírták miért lehetetlen a csatlakozás, de kutyát nem érdekelte az ügyintézőt... Végül elkerült a dolog egy behajtó céghez, nem fizettem erre bepereltek, a bíróság meg nekem adott igazat, ennyi a történet...
eszegfu
@papa.49: De nekem még ház sincs az ingatlanon!! 20 eFt-ot fizettem a "szemléért", melynek során meggyőzödtek arról, hogy lebontottuk a házat, sőt a földmérő 30 eFt-ért törölte a térképen is.
nezelodo
@Csizmás Kond: Hát ne túrd a nyálad, senki sem akadályoz meg, abban hogy abbahagyd.
papa.49
@eszegfu: Hiába ez ma Magyarország!!!
Ez azért borzalmas, hogy ennyire ki vagyunk szolgáltatva az ügyintézők ,,hozzáértésének,,...
Qqberci
@Csizmás Kond: A bérautóra (lizingelt kocsira) kötelező a Casco, innentől síma ügy...
szaboria1
Csak az lesz a baj, hogy a szolgáltató több más tartozóval csoportosan eladja a tartozást fillérekért egy behajtó cégnek. Akit onnantól kezdve nem érdekli miért van vagy nincs tartozása.
A szolgáltató 5 év után már nem is követelhet semmit ha nem szólította évente fel.
quadrocopter
Mocskos koszos tetvek!

Ez ma Magyarország, a hibban hordája elültette az etikátlanság, erkölcstelenség, aljasság, embertelenség, gnoszság magvait, most kelnek ki!
36
Többek között ezért hal meg a magyar hamarabb. Folyamatosan csesztetve van.
36
Egyébként, az úr, szerintem rossz névvel született. Ha, Kalányos, Bogdán, Orsós, Mohamed, Abdul illetve, Kim és pl. Dimitrij néven fizetett volna anno elő, akkor biztosan nem zavarnák. (Bocsánat a szarkazmusért.)
Fradigege
Én hiszek a természetes szelekcióban. Az erősebb kutya viszi haza a mennyecskét, blablabla...Tehát én fognám az öreg helyében a bicskámat, odamennék a főnökhöz és kiherélném, de a leszármazottjait is meddővé tenném...blablabla...az unokáink védelmében. Így nem tud szaporodni a ganyé. Ha sikerül a herélés akkor az öreg alfa hím. Én ezt tenném.
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: ma 7:43-ra! Eléggé szomorú, hogy neked a véleményed az, hogy túrja a nyálát. Van egyáltalán fingod arról, milyen lehet az, hogy se házad, se rokonod, se semmid nem maradt? Szégyelld magad! Nem kicsit, nagyon!
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: ...Rózsi, Rózsi mi bajod ???...de azért sajnálom az értelmezési képtelenségedet...
advocat
Elévülés? Írjon a szolgáltatónak.
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Hogy mi bajom? A barátomnak eltörött a hegedűje, s nem akar szólani. A nyáltúráson, meg mit lehet félreértelmezni. Maga a kifejezés csípi a szemem.
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: ...csípi a szemed..ne állj olyannal szemközt aki amikor beszél köpköd...Amúgy a köpködőket azokra értettem akik itt írogatnak hülyeségeket mert mint te is nem értik miről is szól a cikk.
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Nem a cikk tartalmára reflektáltam, hanem a te hsz.-edre. Értelmezés?
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: ...te értetted-e hogy a nyáltúrást a beírókra mondtam ???
mindenkit hibáztattak mert nem fogták fel hogy a bérbeadások nem évülnek el semmilyen katasztrófával.
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: az előbbi neked szólt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.