A tavaly bevezetett súlyos bírságot belengető vízgazdálkodási törvénymódosítás nem váltotta be a reményeket, és nem indult el a kutak legalizációja. Most kvázi fizetős amnesztiával szeretné a kormány legalizálni az illegálisan kialakított kutakat és más vizes létesítményeket. Jön a kútadó? 2016 májusában gondolt egy nagyot a Fidesz, és úgy döntött, hogy rábírja az illegális kutakkal rendelkező polgárokat és cégeket arr, hogy legalizálják a kútjaikat, különben bírságolnak. A bírság az engedély nélkül létrehozott építmény értékének 80%-áig, engedély nélküli vízimunka vagy vízhasználat esetén 1 000 000 forintig terjedhet. Természetes személyre a kiszabott bírság összege nem haladhatja meg a 300 000 forintot.

Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Marha rendesek, a 86 éves özvegy Julis néni ha elfelejti elolvasni a dakota párt rendeletét, az interneten, csak 300 ezerre büntetik. Lefogadok, majd azt mondják, Brüsszel kényszerítette rájuk, és mert nem vette be a bogyóját a mindenben illetékes fiatal demokrata, elfelejtett harcolni ellene.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Marha rendesek, a 86 éves özvegy Julis néni ha elfelejti elolvasni a dakota párt rendeletét, az interneten, csak 300 ezerre büntetik. Lefogadok, majd azt mondják, Brüsszel kényszerítette rájuk, és mert nem vette be a bogyóját a mindenben illetékes fiatal demokrata, elfelejtett harcolni ellene.
papa.49
Ez is egy tetves ,,LEHÚZÁS,, nem egyéb!!!
Eladott Ország
www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/831-tajekoztato-az-engedely-nelkuli-kutak-engedelyezesehez/file
Ha valaki elolvassa a kutakra vonatkozó fennmaradási engedélyezési eljátrást, rögvest agyhugykövet kap. Panaszt benyújtani a [email protected] e-mail címen lehet. Megjegyezni kívánom, hogy Lézerfaszjankó öletmarha alapján 300 m2-ig engedély nélkül lehet építkezni, sőt mint követendő tótum-faktum, 300 m2 felett is javasolja. Világ marhái egyesüljetek!
Eladott Ország
@nezelodo:njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=26350.254473
A vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárás elkészítése/benyújtása tervdokumentáció, érintett szakhatóságok, jogosult tervező stb. sem piskóta.
nezelodo
@Eladott Ország: Na megnézem, amikor a Julis néni felhajtja azt aki 1912-ben az apjának ásta a kutat, és dokumentálja a munkáját. Menjen a törvényalkotó a kútásó után és beszélje meg vele mielőbb!
Eladott Ország
@nezelodo: Csak izelítóül az engedélyhez: EOV, illetőleg EOTR kordináta, hidrológiai, hidraulikai számítás, talakmechanika, vízföldtani paramétereit (porozitás, tárolási tényező, rétegvastagság, transzmisszibilitás, vertikális áteresztőképességi együttható) a felszíntől egészen a legmélyebb megcsapolási szint alatti rétegcsoporttal bezáróan, ésatöbbi.
papa.49
@Eladott Ország: Egy vidéki családiház kertjében lévő vagy 50-60 éve ásott kútnál hát marha jó, amit a kert locsolására használnak!!!
Fütyisz csináljatok kistestvért magatoknak a jóanyátokkal!!!
Eladott Ország
@papa.49: A csúti , Mészáros tajparaszt földbuta haverjának , meg mindenre van kivitelezési jogosultsága a vízi létesítményektől az atomerőmű építésig, gázszakmunkás vizsgával. Az általam felsorolt vízjogi engedélyezési eljáráshoz, mely több szakterületet érint , több tervezői jogosultság is szükséges ( földmérő, vízi mérnök , talajmechanikus, geológus stb.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.