Középtávon romolhat Magyarország államadósság-mutatója – jósolja az Európai Bizottság. Eddig sem csökkent olyan mértékben, ahogy az Orbán-kormány tervezte, mert inkább költekezett. Paks bekavarhat. Tömören így summázható az Európai Bizottság szakértőinek minap közzétett elemzése, amely megpendíti, hogy „az adósságráta középtávon nem marad csökkenő pályán, hanem az évtized végén újból növekedni kezd”. Számításaik szerint változatlan gazdaságpolitikát feltételezve tíz év múlva a hazai össztermék 74,5 százalékára, vagyis a 2015-ös szintre kúszik vissza, amiben több tényező is közrejátszhat. Ilyen a költségvetési lazítás, ami a választások előtt, már idén elkezdődik. Ilyen a kamatlábak várható emelkedése, ami növeli a törlesztési terheket, valamint a gazdaság viszonylag gyenge növekedési képessége. Új elemként belép a paksi atomerőmű beruházási költsége, illetve az állami tulajdonú vállalatok várható vesztesége.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A világ összes kincse kevés lenne ezeknek a rablóknak.
Még levegőt is csak azért vesznek, hogy annak is a felét ellophassák!
Mocsok maffiaállam!
Szókrakész
Állítólag Orbánék a magyar nyögdíjkasszából "átcsoportosított" pénzből Svájcban privát bankot szerettek volna nyitni.
De Svájc beintett.
Talán ezért is éppen Svájcban tanult a rühellke és nem a moszkvai Lomonoszov egyetemen.
Csizmás Kond
...hamár ismét a nyugdíjaknál tartunk szerintem is hülyeség volt államosítani a pénztárakat...
...már fele idős nyugdíjas éhen halt volna...
Eladott Ország
"Tehát ebbe az irányba trappolunk, pedig már a mostani nyugdíjasok helyzete sem egyszerű. Csak ameddig a mostani nyugdíjasokról elmondható, hogy ők (tudom, hogy bőven van kivétel és nagy tisztelet nekik) segítették hatalomba és tartják ott most is Orbánt és bandáját – ráadásul úgy, hogy ezért semmit nem kaptak cserébe, sőt – addig a mostani középgeneráció volt az, amelyik végső soron rendszert váltott. Félek, hogy ez a váltás nem sikerült túlságosan jól, amennyiben néhány évtized alatt sikerült kitenyésztenünk egy élősködő csürhét, akik most tapsolják el a mi jövőnket, de még a gyermekeink jövőjét is. Végkövetkeztetés: rohadt nagy bajban vagyunk, de fel a fejjel, mert lesz ez rosszabb is."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.