Vagyonnyilatkozatot nem kell tennie a szervezetek vezetőinek, de ha külföldről kaptak pénzt, akkor 5 évig megbélyegzik őket. Itt az új civiltörvény.

Miközben sok ezren tüntettek az oktatás szabadsága mellett és CEU bezárása ellen, a kormány benyújtotta a civilszervezeteket érintő törvényjavaslatát – olvasható a 444 cikkében.

A szervezeteinek vezetőinek kötelező vagyonnyilatkozat kikerült a tervezetből, azonban ha külföldről kapnak támogatást, azt be kell jelenteniük, és öt évig emiatt minden publikációjukban fel kell tüntetniük, hogy külföldről fizetik őket.

Ezek a folyamatok fokozottan veszélyeztethetik Magyarország nemzetbiztonságát és szuverenitását.

- olvasható a törvénytervezetben

Az orosz és izraeli mintára készült jogszabály regisztrációra kötelezne minden olyan szervezetet, amely 7,2 millió forintnál több pénzt kap külföldi forrásokból (az uniós pénzeket nem számítják bele).

A regisztráció a javaslat szövege szerint a terrorizmus elleni harcban fogja segíteni a magyar kormányt valamilyen módon, a cél pedig az, hogy minden civil szervezetről lehessen tudni, milyen érdekeket szolgál – olvasható a cikkben.

A javaslat a következőket rendeli el:

- egyesület vagy alapítvány 15 napon belül köteles bejelenteni külföldről támogatott szervezetté válását a bíróságon, egy formanyomtatványon tranzakciónként részletezve a külföldi támogatásokat;

- ez megjelenik az állam által működtetett Civil Információs Portálon is;

- ezután a külföldről támogatott szervezet haladéktalanul közzéteszi a honlapján, valamint feltünteti az általa kiadott mindenféle sajtótermékben, kiadványban, szórólapon, stb. hogy e törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül;

- aki ezt nem teszi meg, az bírságot kaphat és ezután az ügyészség törölheti is a nyilvántartásból, ami gyakorlatilag megszüntetést jelent;

- a listáról csak öt év után lehet lekerülni, feltéve, ha a szervezet ez idő alatt nem kap külföldi támogatást.

Izraelben pár éve vezették be, a 444 egy másik cikkében lehet elolvasni, milyen hatással bírt a törvény az ottani civil szférára. 

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessék mondani, a határon túli szervezetek támogatása/ eltartása pártunk és kormányunk által, az minek minősül?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Tessék mondani, a határon túli szervezetek támogatása/ eltartása pártunk és kormányunk által, az minek minősül?
magyarbakancs
@Nessy:" Tessék mondani, a határon túli szervezetek támogatása/ eltartása pártunk és kormányunk által, az minek minősül?"
Nemzeti cselekedetnek.
Mert hát nekünk mindent lehet ,mindenkivel szembe menni,ellenkezni,markunkat tartani a Brüsszeli kaszánál.
EZ A NEMZETI ÉRDEK.
Chao ragazza
" Káprázat ,csillagpor,nincs a periódusos rendszerben" .Na erre képzett a Soros egyetem sok léhűtőt ! : www.youtube.com/watch?v=eHQ1dA6bM2M
solidedge
Úgy gondolom, hogy hazánkban jóval többen vannak azok, akik a demokráciát igénylik azokkal szemben akik diktatórikus hatalomra törnek. Ezzel már vizionáltam is a jövő történéseit. Egyszer elfogy a szép szó.
Nessy
@magyarbakancs: Mindig elfelejtem, hogy a Nemzet = Orbán Viktor!
magyarbakancs
@Nessy: "Nemzet = Orbán Viktor!"
Egyedül és csak is egyedül ö az igaz Magyar.
Béla333
"...öt évig emiatt minden publikációjukban fel kell tüntetniük, hogy külföldről fizetik őket."
Én meg azt követelem, hogy azok a politikusok, offshore cég tulajdonosok, amelyek részt vesznek a külföldről hazahozott pénzek tisztára mosásában, azok minden megszólalásukkor, minden cikkük után kötelesek legyenek megjegyezni, hogy pénzmosásban vesznek részt.
Csak hogy mi is tudjuk!:

"Legalizálta a kormány az offshore-pénzek tisztára mosását"
hirtv.hu/hirtvarchiv/legalizalta-a-kormany-az-offshore-penzek-tisztara-mosasat-1376954
Nessy
@magyarbakancs: Nem lehetne egy lakatlan szigetre költöztetni a híveivel együtt?
Egye fene, kapnának fejenként egy kecskét!
quadrocopter
"Ezek a folyamatok fokozottan veszélyeztethetik Magyarország nemzetbiztonságát és szuverenitását."

Nem!

A Geci hatalommániját és egyeduralmát veszélyeztetik, mint általában a demokratikus tartalmak egy "saját lábon álló" geciuralomra!
quadrocopter
Amit Finkelsteinről érdemes tudni:

Az ellenfeleit támadó kampányai során tökélyre fejlesztette a „liberálisozást”, amivel a 70-es és 80-as években szinte verhetetlen volt Amerikában.
Melegházasságban él, a férjével két gyermeket nevel Massaschusettsben, de a hírhedt szélsőséges Jesse Helms szenátor mellett korábban simán levezényelt több homofób kampányt is.
Zsidó származása dacára akkor sem jön zavarba, ha antiszemita ízű kampányt kell folytatni a győzelem érdekében.
Az RTL Klub nemrégi kiderítette, hogy Habony Árpáddal alapított közös londoni tanácsadócéget. (444.hu)

Most legalább tudjuk, miért liberálisozik a tetves rezsim birkahada és miért kell állandó ellenségkép!

A melegházasságát meg Kocsis-Melegh Málé figyelmébe ajánlom!
coni
@quadrocopter: Akkor ezért kerül minden kampány az ötszörösébe. Előbb le kell fordítani kósa (rezsiszilárd,..) nyelvre mert csak úgy tudják felolvasni. Amikor kilökik a színpadra, hogy olvasd fel a mai La.la mondókát.
CsipkeRózsa
Még egy gyilkosságot sem emlegetnek öt évig!

Már megint hülyének néznek mindenkit, és miben segítené "a terrorizmus elleni harcban a magyar kormányt valamilyen módon"?

Miért kell feltüntetniük, hogy külföldről pénzelik őket. amikor a külföldről kapott pénz elfogyott, és az itthoni civilektől kapott pénzt használják, akkor miért írnák oda, hogy külföldről pénzelik őket? Vagy, ha az itthoni civilek pénzét használták fel először, akkor mi van?

Miért éppen 7,2 millió Ft a határ?

A kormány pedig a sok-sok milliárdos felhasználását ne csak pereskedés után közölje (ha egyáltalán hajlandó rá), hanem "haladéktalanul" adja ki a sajtónak, és honlapján közölje "tranzakciónként".

Miért nem vesznek példát Izraelről abban, hogy ott el lehet ítélni börtönbüntetésre kormánytagokat, államelnököt, miniszterelnököt? Jól jött ez az izraeli törvény a kormánynak, lehet rá hivatkozniuk.
justhpeter
Ponta röhög magában Bukarestben. Ez az idióta adja neki az ötleteket.
quadrocopter
@magyarbakancs: "Hitler, Németország és Németország Hitler!" ( Rudolf Hess)
Desischado
Előttem már mindent leírtatok, de akkor én is követelem, hogy minden offshore ügylettel számoljanak el, és a határon túliak támogatását szüntessék be! Ezek mindent a hatalom megtartásának rendelnek alá! Ja, persze, mert akkor vígan lehet továbbra is lopni, mi?! Egy nagy büdös túróst. Akkor rájuk is legyen érvényes ez a tervezet!
magyarbakancs
@Nessy: Lakatlan szigetre?
Azt is tönkre tennék szellemileg.
magyarbakancs
@quadrocopter: Szia!
Németek mondták :"nem minden Német fasiszta ,de minden fasiszta Német."
kiscsillag66
Az országra kizárólag a kormány jelent biztonsági kockázatot.
kukac50
Felszólítom a Magyar kormányt,hogy egyetlen egy országba se adjon pénzt mert úgy járnak el ott is mint ez a negyed eszű Fideszes maffia a Magyarországon működő civil szervezetekkel.
Sárga csillagot viseljenek azok a focisták akik a Magyar forintból támogatva lettek Mészáros Lőrincen keresztül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.