Egyetlen szabályosan működő külföldi egyetem van Magyarországon, ez a McDaniel College, a többi 27 nem tartja be a törvényeket – közölte a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. 

(Ez az az intézmény, amelyre Lázár János a 'liberális egyetem' szófordulatot alkalmazta pár napja, mert egy kicsit megvezette a liberal arts kifejezés.)

Kósa Lajos elmondta, az Oktatási Hivatal (OH) ötévente vizsgálja felül a Magyarországon működő külföldi egyetemek engedélyét, ennek 2016-ban jött el ismét az ideje. A vizsgálat kimutatta, hogy egy kivétellel nem működnek megfelelően ezek az intézmények – tette hozzá.

A frakcióvezető úgy fogalmazott, ilyen "tömeges törvénysértés" esetén felvetődik, hogy esetleg a szabályozás is rossz.

Kósa Lajost kérdezték az LMP lobbitevékenységre vonatkozó javaslatáról is, amely szerint kötelező érvényű regiszterben kellene nyilvántartani a lobbistákat, a politikai élet szereplőit pedig arra köteleznék, hogy tegyék közzé, ha egy lobbista náluk kívánt kijárni valamit. A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a javaslat "életszerűtlen", "betarthatósága kétséges".

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Értem én, hogy már kampány van, hogy már csak a csordával hajlandóak kommunikálni, hogy az egyre szűkülő bázisnak röfögik naponta a bódító zsibbasztó kulcsszavakat, miközben végképp lemondtak a társadalom legalább háromnegyedével való emberi kommunikációról. Ahogy a csontvázak hullanak ki a szekrényből lásd például a 14 ezer milliárd forintnyi füstbe ment uniós támogatás sikertörténete, egyre gyakrabban kell terelni, vagdalkozni, sorosozni, erőt kell mutatni a szektatagoknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Törvényt sértenek, tehát rossz a szabályozás?
Hihetetlen okosság!
A lalát mikor vizsgálták felül? Ideje lenne
Cefi
Kósa szerint csak egy legális van: a huszituszik által támogatott, kupak-fémkopak szakos, nemértemakérdést diplomát adó orbánseggnyaló, putyin-pénzelt antisoros kitüntetést adó, fejemacsuticigányvalagában díjas oktatási intézmény.
papa.49
@Cefi: Megelőztél én is ezt akartam írni ,,csak nem tuszi,huszi egyetem,, ahol a kupaklaja is végzett???
Cefi
Kósa tudja egyáltalán mit takar az egyetem szó?
justhpeter
@Cefi: Hogyne tudná. Ő is járt egyetemre. Kabátot lopni és moslékot hordani.
cs.n.
Hallottam. Egy épkézláb mondatot nem tudott kinyögni, hebegett-habonyogott összevissza. Vagy túl sok volt a reggeli feles, vagy túl kevés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.