Nyílt levelet küldtek Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének és Szalay-Bobrovinczky Kristóf londoni magyar nagykövetnek az Egyesült Királyságban tanuló magyar egyetemisták. Azt írják: a CEU képzéseivel sokuknak lehetőséget ad a hazatérésre, ám ha a javaslatot elfogadják, úgy számos, jelenleg külföldön tanuló magyar diák dönthet úgy, hogy nem tér vissza Magyarországra. A CEU olyan értékeket képvisel a magyar tudományos életben, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy Magyarország a felsőoktatás terén felsorakozzon a nyugat-európai országokhoz – olvasható egyebek mellett a levélben, amelyet mindössze egyetlen nap alatt több mint 220-an írtak alá, és amelyet az alábbiakban minimális szerkesztéssel, teljes egészében közlünk.

(Forrás: Budapest Beacon)

FinTechRadar 2.0 konferencia - van már jegyed?

Témáink: PSD2/Mobilfizetés, Adatbiztonság, UX, Big data, Állam és fintech, Insurtech. 2 nap, 30 előadó és válaszok a fintech aktuális kérdéseire október 17-18-án a Sugár Moziban.

Program és jegyvásárlás →

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
"Jó lenne egyszer és mindenkorra elengedni azt a teljesen hamis állítást, hogy a CEU szabálytalanul, sőt törvénysértő módon működik.
Jogi helyzetét 2004-ben külön törvény, 2011-ben pedig maga a felsőoktatási törvény rendezte. Az egyetem ennek megfelelően működik. (...) Ha valami törvénytelenné teszi a CEU működését, az épp az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett törvényjavaslat. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél