Szakács László (MSZP)a parlament hétfői ülésén ismét azt idézte fel, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke néhány hete a jegybank és a kormány megbuktatására – egy NATO-szövetséges állam részéről – tett kísérletről beszélt. Szerinte sokkal megfontoltabban kellene nyilatkoznia a jegybankelnöknek, mert arra "mozdul a gazdaság, mozdul az árfolyam". Mire gondolt pontosan az MNB elnöke? – kérdezte.

Matolcsy György jegybankelnök válaszában megerősítette:

Magyarország egy külföldi szövetségese a budapesti nagykövetségén és annak akkori ügyvivőjén keresztül politikai befolyásolási tevékenységet végzett. Ezt nagyon sokan így látták, és hangot is adtak neki

- mondta.

Szakács László viszonválaszában azt mondta a nemzeti bank vezetőjének: összevissza beszél, nehéz kikeverednie a hazugságspirálból, ha nem tud fegyelmezettebben beszélni, le kell mondania.

Matolcsy György reagálásában egyebek mellett azt firtatta, tudott-e Szakács László arról, hogy Róna Péter – aki az MNB felügyelőbizottságának tagja volt – vádjával indult az MNB ellen 2014 augusztus közepén egy támadás", azzal a kérdéssel, hogy miért vett hegedűt a jegybank.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nagyon el kellene hegedülni a nótáját! =))
grincss
@RonaGyuri: Gyuri!
Én zongorázni tudom a különbséget Matolcsi és egy normális ember között!
Akár "csodazongorán" is! :-)
bencemacska
Szerintem is az agya van tele piros pöttyökkel és az nagyon veszélyes, - az országra nézve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.