A kedd délelőtt lezavart vita után kora délután már el is fogadta a magyar parlament Fidesz-KDNP-s többsége azt a törvényjavaslatot, ami alapján ellehetetlenülhet Magyarország legjobb egyetemének, a CEU-nak a további budapesti működése.

A törvényjavaslat egy hete ilyenkor még nem is létezett, azt csak múlt kedden nyújtotta be Balog Zoltán miniszter, úgy, hogy előtte egyszer sem konzultált a CEU vezetésével. Palkovics László államtitkár szerint azért, mert

nem volt rá idő.

A törvény minden Magyarországon működő külföldi egyetemet érint majd, de egyes lépései a CEU vezetése szerint kifejezetten őket célozza. Diszkriminatívnak érzik a törvényt, és korábban már jelezték, hogy ha elfogadják, bíróságon fogják megtámadni azt.

Vége: a Fidesz megszavazta a CEU-t ellehetetlenítő törvényt

A most elfogadott törvény államközi megállapodást tesz kötelezővé Magyarország és azon ország között, ahova az egyetemet bejegyezték, de a CEU esetében ez nem lehetséges: az amerikai törvények szerint nem az amerikai szövetségi állam, hanem az az állam írhatna csak alá ilyesmit, ahova az egyetemet bejegyezték. A CEU esetében ez New York.

12 órával a szavazás előtt Gulyás Gergely benyújtott egy módosítót a törvényhez, ami külön kiemelte, hogy a megállapodásra a szövetségi kormánnyal van szükség.

A CEU rektorhelyettese épp interjút adott a Hír TV-nek, amikor tudomást szerzett ezekről a változtatásokról. Mint akkor fogalmazott,

Ha ez igaz, akkor teljesen tiszta víz került a pohárba. Akkor meg akarják szüntetni az egyetemet, fel akarják számolni.

Enyedi szerint a törvényalkotóknak is tudniuk kell, hogy lehetetlen feltételeket támasztanak, így csak az egyetem bezáratása lehet ezzel a céljuk.

Kedd délután öt órától a CEU köré vont élőlánccal fognak tiltakozni a törvény elfogadása ellen.

(444)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Eljenek az olyan eszlenyek, mint meszaros mangalicai,... Hamarosan ok lesznek a legertelmesebb lenyek Magyarorszagon,... Kozuluk nem fog kirini, sem nemeth szili, sem orban, kosat is csak a szemuvege fogja megkulonboztetni a disznoktol...

Nagyon sajnallak, Magyarorszag...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Eljenek az olyan eszlenyek, mint meszaros mangalicai,... Hamarosan ok lesznek a legertelmesebb lenyek Magyarorszagon,... Kozuluk nem fog kirini, sem nemeth szili, sem orban, kosat is csak a szemuvege fogja megkulonboztetni a disznoktol...

Nagyon sajnallak, Magyarorszag...
karma1
Simics, borits, mert kulonben nem becezlek!
karma1
Erdekes, most olvasom csak a cimet alaposabban: "A fidesz megszavazta..." Megkerdezhetem, hogy eppen hol a kurvaanyjaban volt az ellenzek???
Sega
Szép napot @karma1: ellenzék is szavazott.Az eredmény 123 igen és 38 nem szavazat mellett fogadták a törvényt.
A szavazáson jelen volt Orbán Viktor is
Nemmel szavazott az MSZP, az LMP és a hét független képviselő
38 képviselő nem szavazott: a teljes Jobbik-frakció és parlamenti munkát bojkottáló DK-s képviselők sem
Délután 5-kor élőláncos tiltakozás lesz a törvény elfogadása miatt.
nyanya001
Döbbenetes ennek a hordának a rombolása.
Sega
Szép napot@nyanya001: Jól mondod.Gyalázatos.
Pálinkafőző Rézüst
Így már a románok is bezárhatják a magyar egyetemeket, szavunk nem lehet ellene!
CsipkeRózsa
Aljas, szemét emberek, akik ezt a törvényt kitalálták, főleg olyan módon, hogy tudták azt is, hogy nem lehet teljesíteni a feltételeket! Szégyellje magát az összes képviselő, aki ezt megszavazta!
nyanya001
@Sega: Neked is. Remélem ez a végüket fogja jelenteni.
Sega
@nyanya001: Köszönöm!
Nagyon remélem,hogy én is.Már így is sok gyalázatos dolgot tettek ezek a mocskok.
Sega
@Sega: szóval én is nagyon remélem,hogy a végüket fogja jelenteni.
karma1
@kerekkocka: Reg lattalak, Kedves,... Most pont ugy erzem magam, mintha egy koporso mellett allnank, es mint hatramaradottak, egymast vigasztalnank... Hat nagyon rossz erzes...
egyvandor
@karma1: Simicska minden buliban benne volt amivel Gorbánnak alá tudna tenni. Ha simics borít polltisztító tudni fogja kit kell rács mögé juttatni és ki ellen nem fognak lépni.
Cefi
Magyarországot kibasszák az únióból. A csuticigány és udvartartása milliárdos migráns lesz az oroszoknál. És itthagynak egy szarrá lopott, erkölcsileg és anyagilag szétbaszott kubikgödröt. Az összes fidesz-kdnp tagot, rájuk szavazót és nekik tapsikoló anyabaszót kötélre!
karma1
@Sega: Szia Kedves, koszi az elerhetosegeket, tudod, nekem nincs modom semmilyen sajtohoz sem jutni, csak a netre, meg amit joemberek belinkelnek nekem...:o)))
egyvandor
@CsipkeRózsa: fideszes képviselő nem fogja magát szégyellni, mint ahogy akkor sem szégyellte magát, amikor Gorbán küszöbét rágta a gombnyomogató státuszért.
Eladott Ország
"A kisállatok kedvelői előtt ismert a jelenség, ami leggyakrabban a macskáknál figyelhető meg, amikor úgy próbálnak ráijeszteni az ellenségre, hogy nagyobbnak látszanak, mint amekkorák: megvastagszik a farkuk, feláll a szőrük, és fenyegetően oldalaznak. Valami ilyesminek lehetünk tanúi most is. Adott egy kis ország, amelynek vezető törpéje világhatalmi tényezőnek képzeli magát, de ezt talpnyalóin kívül senki nem ismeri el. Valahogy tehát nagyobbnak kell mutatnia magát, mint amekkora. De amikor szavaznia kell az Európai Unióban, akkor behúzza fülét­farkát, és úgy szavaz, ahogy kell. Ebből azonban senkinek nem jut eszébe semmiféle nagyság, kell hát némi fenyegető oldalazás és felálló szőr. Persze tehet valakit naggyá az országépítés és a jó kormányzás. De ha építeni nem tud, akkor mitől fog nagy embernek látszani? Hát attól, hogy valami nála nagyobbat rombol le. Csak a kezdőlökést kell megadni, a fölfuvalkodás aztán már megy magától, le se lehet állítani."
Aki Én
Micsoda megátalkodott, pusztulásra ítélt ostoba társadalom az, amelyik ezt eltűri?
Milyen társadalom az, amelyik egy ilyen kártékony, aljas és ostoba rombolást eltűr egy valójában jelentéktelen kisebbségtől, ami itt évek óta megy?
nyanya001
Még van 1 évük, mi mindent fognak még kitalálni, lerombolni ?
Belegondolni is rémisztő.
Nessy
halleluja! Van egy a világban elismert egyetem kis hazánkban, nosza zárjuk be! Miután már Vilnius, Pozsony, Ausztria bejelentkezett a tovább működtetéshez, ezüst tálcán "eladjuk", mint annyi mindent az országban!
Most viszont ne tessenek majd Sorossal, meg a gaz multikkal jönni! Ezt pártunk és kormányunk alkotta meg! Örök hála és dicsőség érte nekik a pokolban!
cs.n.
Elmentek a falig, mint a vak ló. A tábor meg tapsolhat nekik, hogy nem vak volt az, hanem bátor, tisztelet a bátraknak. Április 4., kedves ünnepünk, a Narancs Hadsereg felszabadítja hazánkat a Soros-megszállás alól.
mekkelek
Ez egy újabb szegénységi bizonyítvány rólunk, a CEU meg jól ellesz bárhol európában. Szerintem a környezô országok versenyezni fognak hova költözzön ebbôl a sötétségbôl...
nyanya001
@esperanza: A remény hal meg utoljára...
Desischado
Komolyan, meddig tart még a sötétség?! Nem igaz, hogy ezek mindent megtehetnek! Meddig tűrünk még, mire várunk?! A tudás hatalom. Aki a tudást ellehetetleníti, az országa jövőjét semmisíti meg. Ezt hogy nem lehet érteni?4 És áderben bíznak? Figyeljetek, előre megmondom, áder alá fogja írni, vagy visszaadja, de nem az alkotmánybíróságnak, hanem a Parlamentnek, azok meg újra megszavazzák, így ő eljátszotta a "jófiút", és ez a gyalázat mégis átmegy!
huKKK
@karma1: 04.13:54 @Sega: 04.14:01 @Pálinkafőző Rézüst: 04.14:05 @nyanya001: 04.14:03
@CsipkeRózsa: 04.14:15 @Eladott Ország: 04.14:04
breitportal.hu/2017/04/16/nem-tudok-konnyet-hullatni-ceu-ert/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.