Sebestyén Balázs a Rádió 1 Reggeli Show című műsorában azt mondta, ugyan ők pártpolitikával nem nagyon szoktak foglalkozni, de úgy gondolják, hogy ez inkább közélet.

A műsorban felidézték a vasárnapi tüntetést és a rengeteg felszólalót az egyetem mellett. Sebestyén Balázs szerint, aki úgy gondolja, hogy ez csak a CEU és a kormány ügye, az téved.

Elmondta, az elmúlt húsz évben ők is egy olyan országban akartak élni, ahol az emberek szabadon tanulhatnak és taníthatnak.

Egyetemeket, iskolákat sóval beszántani nagyon rossz kort idéz

– mondta Balázs, aki nagyon drukkol a CEU-nak. Úgy gondolják, lehet valaki bármennyire balos vagy liberális, mégis egy egyetemről van szó.

Egy egyetemet beszántani hasonlít egy régebbi rendszerre, amit úgy hívtak, hogy Rákosi-kultúrpolitika.

Balázs szerint egyetemekkel harcolni és ezeket bezáratni szörnyű múltat idéz. Vadon János a párbeszédet hiányolta a törvényjavaslat körül.

Sosem volt jó világ, amikor az állam mondta meg, hogy mit taníts és mit tanulj, tette hozzá Balázs.

Sebestyén Balázs: a CEU ügye a Rákosi-rendszert idézi

A műsorban megszólalt a CEU rektorhelyettese, Enyedi Zsolt, aki azt mondta, hogy abból látszik, hogy nem akartak párbeszédet a jogalkotók, hogy egy hete ők még semmit nem tudtak az egészről. Nem adják fel, harcolni fognak a megmaradásukért.

A rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslat megalkotói azt nem értik, hogy

a javaslat szíven szúrja az egyetemet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a CEU mellett kiálló vasárnapi tüntetés szervezői kedden 17 órára élőláncot szerveztek az egyetem Nádor utcai épülete köré.

(24.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
"ők pártpolitikával nem nagyon szoktak foglalkozni"
Még jó, mert szerencsére nem a pártpolitika húzza meg a rugót, amitől flippergolyóként pattognak egyik csatornától a másikig. Ja, de.
Lackó50
Az RTL-nek a műsorára kellene tűzni az "Eper és vér" c. filmet. (A többiek nem hiszem, hogy levetítenék) Az is az egyetemi autonómiáról szól. Talán páran elgondolkoznának:
teuton
@Lackó50: GONDOLKOZNI? A birkak? Hol elsz? Pont azert kell bezarni egy egyetemet (ahol 104 orszag diakjai tanulnak!), hogy kevesebb legyen a gondolkozo es több a birka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.