János bácsi közel 100 ezer forintot költött a csomagokra, de az első nap csak 3 darab kelt el az emberek előítéletei miatt.

A Stadionok autóbusz-pályaudvar lépcsőjénél táborozó hajléktalan már Karácsonyra is készített csomagokat a gyerekeknek, akkor 120 darabot.

Már akkor eltervezte, hogy következő akcióját húsvétra időzíti, el is kezdett spórolni rá, a január óta kapott adományok legnagyobb részét félretette. Majdnem tíz órán keresztül rakosgatta össze őket, mindegyikbe ugyanaz került: két csokinyuszi (egy kicsi és egy nagy), egy csokitojás, valamint egy állatka.

150 gyereknek csinált húsvéti csomagot egy hajléktalan bácsi

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

A hajléktalan hű társa, Nyuszó segítette a karácsonyi akciót, ő azonban azóta sajnos elpusztult, feltehetően májbetegség végzett vele. Utódja Ugribugri, a törpenyúl, aki nem csak húsvéti dekoráció: gazdája lelkiismeretesen gondozza, orvoshoz is viszi.

János bácsi egy óvodát és egy iskolát is megkeresett, hátha le tudja szervezni, hogy ellátogassanak hozzá a gyerekek. Az egyik helyről egyszerűen elzavarták, a másikon pedig még csak válaszra se méltatták. Valószínű, hogy a "szakállas bácsi édességet osztogat" sztereotípia váltja ki sokakból ezt a negatív reakciót.

Azért remélem, elfogynak, ha már ennyit dolgoztam velük"

– mondja bizakodva.

János bácsi jövő hétvégéig biztosan mindennap kint lesz (kivéve nagyon rossz idő esetén), általában délután 2 körül érkezik és 7-ig marad.

Segíteni itt lehet neki:

Nagy Enikő, 3142 Mátraszele, József Attila út 3.

11101404-74981630-33000006

(szeretlekmagyarorszag)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Hogyha ma este nyerek a skandináv lottón, ez a bácsi többé nem lesz sem éhes, sem szomjas, sem hajléktalan...
lampa laz
Hàt én csak biztatni tudom a kislányokat, kisfiúkat, hogy fogadják szeretettel ennek a csupaszív bácsinak a kedves ajándékát, a nyusziról se feledkezzenek meg, mert az is megérdemel egy simogatást...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.