A Corvinus egyetemen jelentette be a Momentum, hogy a NOlimpia után két újabb népszavazási kezdeményezést ad be – értesült a hvg.hu.

Fekete-Győr András, a párt elnöke a tegnap elfogadott lex CEU-val kapcsolatban szocializmust emlegetett, és kijelentette, nem érdekli, hogy mennyire van összhangban a Corvinus etikai kódexével, amit mond.

A CEU védelmében az alábbi kérdést adják majd be:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 9., 76., 77., 115., 117. §-ait a 2017. április 4-én hatályban volt szövegük szerinti tartalomra módosítsa?

Kisebb meglepetést okozott, hogy a Momentum két olyan kérdést is benyújt, ami gyakorlatilag Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc kiiktatását pedzegeti:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény úgy módosuljon, hogy ne lehessen miniszterelnöknek javasolható és megválasztható az a személy, akit korábban az Országgyűlés legalább két alkalommal miniszterelnöknek megválasztott?”

illetve:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy ne lehessen miniszterelnöknek javasolható az a személy, akit korábban az Országgyűlés legalább két alkalommal miniszterelnöknek megválasztott?”

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
""Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 9., 76., 77., 115., 117. §-ait a 2017. április 4-én hatályban volt szövegük szerinti tartalomra módosítsa?"

Jözsi bácsi biztosan tudja hogy 17.04.04-én éppen mi volt hatályban de én nem. És még a MOMO mondja hogy az Együtt és a PM nem tud bánni az egyszerű, vidéki emberekkel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@coni: Éppen ezt írtam eggyel följebb! Igen, várhatóan nagy "összezördülés" lesz mindenképpen!
(Vagy azzal áltatod magad, hogy ha a fidesz elveszítené a választást, beletörődne?)

De a Momentum népszavazása hogyan és miben akadályozza az "összefogást"?
Följebb írtam erről is.

Egyszerűen nem értem a problémát! Nem értem, mert nincs!
A Momentum népszavazásába belekötni butaság! Egy pártokon átívelő népakarat kinyilvánításánál nem lehet nagyobb összefogás!
Tudom én, az a baj, hogy nem a régi nagy öregeknek jutott eszébe. Nem véletlenül :)
coni
@JAJMÁR: "Tudom én, az a baj, hogy nem a régi nagy öregeknek jutott eszébe. Nem véletlenül"
A régi nagy öregek (MSZP,DK,LMP) már régen a Fidesz zsebében vannak. De a naivitásnak is van határa, a Momentumot a Fidesz hozta létre, éppen azért ha már mennie kell "megbízható' helyre kerüljön a kasszakulcs.
Most éppen az a folyamat zajlik, hogy az igazi ellenzéknek még a csíráját is kiírtsák közös erővel. Gondolod, hogy eddig ha kellett verőlegényekkel is megakadályozták a népszavazási kérdéseket most meg néhány szétszórt tizenévesnek véletlenül sikerült?
Ugyanúgy nem ismerik fel a magyarok a dolog (soha többet nem lesz fidesztől független ellenzék) történelmi jelentőségét mint 2014-ben, így megérdemlik a sorsukat.
lenn
Ennek így kell lennie.
Nem sok mindent írok alá, de ezt aláírom.
A beteg gecik húzzanak a vér faszára.

Megmérgezni az emberek lelkét?
A legnagyobb bűn!!!

TI, felelni fogtok mindenért!
Tényleg azt hiszed, hogy ezt megúszod?
EZT NEM ÚSSZÁTOK MEG!!!
JAJMÁR
@coni: Nagy baj van, ez igaz. Mégis a realitás talaján kellene maradni, mert ha nem, akkor van vége mindennek :(
A fidesz nem azisten! Csakaszthiszi! De semmivé válik, amint darabjaira hullik! Minden általa létrehozott izével együtt, mert azok csakis ővele léteznek, nincs önálló elképzelésük.
Fájni fog nekik is, meg nekünk is.
coni
@JAJMÁR: "A fidesz nem azisten!"
De, az. Zseniális rendszert épített ki, már ha valaki átlátja az egészet. Ha nem lenne olyan alávaló a célja leborulnék előttük.
Csak egyetlen példa rá: miután nem sikerült regisztrációval kiszűrni az analfabétákat rájuk állították Kósát meg a Rezsi Szilárdot, hogy elmagyarázzák miért jó nekik ami nagyon rossz. Megértették. De a Momentum is nagyszerű példa. Az emberek többsége nem teszi fel a kérdést: MIBŐL? (Ahogy a CÖF-nél se zavarta őket, hogy a békamenetek és a béka-plakátok ára sokszorosa az ismert legális bevételüknek). Több emberöltőt fog ez a rendszer Mo-on megélni, de a többséget nem fogja zavarni.
JAJMÁR
@coni: Szerintem egyszerűen gátlástalan! Magas tűréshatárral, de erős hátteret érez. Ha nem így lenne, ezerszer összezuhant volna már! Egyébként pedig kényszerpályán van, erősen beszűkült mozgástérben. Borulgathatsz, de várj vele egy, másfél évet!

Persze, mindenki gyanús, ahogy már fönt idéztem!

Nem a Miből a fő kérdés! Támogatót lehet szerezni a népszerű ügyek mellé - gondolj csak a Kétfarkúak plakátjaira - , ez a vesszőparipa a kormányé! A Sorosozóké! Hagyjuk is meg nekik.

A Miért a fő kérdés! Miért támadják ennyire ezt a fiatal pártot a masszív baloldaliak?
Miért lenne érdeke az Orbánnak ez a két népszavazás?
Miért nem a baloldalon pénzelne fantompártokat inkább a fidesz? A jobboldali párt a jobboldali szavazókat osztja meg.
Miért gyengítené saját magát a fidesz?
Miért kell minden történést fidesztől eredeztetni és oda visszavezetni és mindenkiben ellenséget keresni?
Miért gondolják, hogy egy fiatal szervezetnek nincs önálló véleménye és akarata? Mert akik ezt gondolják, azoknak nincs!

Nem, dehogy ők azisten! Nem ők vannak magasan, a nép van nagyon mélyen!
Nos, visszatérünk majd erre a témára bő egy év múlva :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.