12 év után elhagyja a közmédiát Al Ghaoui Hesna, az MTVA félig szír származású munkatársa. A műsorvezető a wmn.hu-n D. Tóth Krisztának adott exkluzív interjút. 

Az elmúlt időszakban történtek számomra is elfogadhatatlan dolgok az országban és a televízióban, ezek miatt bennem is voltak dilemmák, hogy fölálljak vagy sem

- mondja Hesna, aki a menekültválsággal és egyéb ügyekkel kapcsolatban sem feltétlenül osztja a közmédia álláspontját. Akkor döntött a távozás mellett, amikor megszüntették Bábel című műsorát. Bár utána felajánlottak neki néhány lehetőséget – például visszamenni a hírműsorokba –, de mást nem szeretett volna csinálni.

Felmondott a köztévé szír származású műsorvezetője

Úgy látja, az országban annyira eluralkodott már a megosztottság, hogy most már csak zsákok vannak.

Az emberek megpróbálják leegyszerűsíteni a dolgokat és egymást. A közszereplőket belepakolni a jobboldali zsákba vagy a baloldali zsákba, a „migránssimogatóba” vagy a fajgyűlölőbe... nincs középút, a szivárványnak nincsenek színei, csak fekete meg fehér van.

Ez szerinte a menekültválság idején tetőzött. 

Dermedten láttam, ahogy a kormányzat kommunikál erről, ahogy az emberek erre reagálnak

- fogalmaz Hesna, aki nem abban látja a megoldást, hogy milliókat kell beengedni Európába, de mélyen elítéli a kormány által szított gyűlölethullámot.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A migráns TV szemlélete áthatja az élet minden területét és rátelepszik mindenre mint a guanó. Ő nem tud gyűlölni egy embert, mert rosszkor és rossz helyen született. Ő nem tud gyűlölni valakit, aki mindig segít a hazáján, csak azért mert az elvei nem mindenki számára elfogadhatóak. Ő nem tud gyűlölni egy nőt, gyereket egy EMBERT, mert más a vallása, a bőrszíne vagy a szexuális beállítottsága. Ő nem tud gyűlölni valakit akit még sosem látott. Ő már nem ide való, a migráns TV közcsatornájába….
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
@Szeparepa2: Talán mert nem dumáltak bele a műsorába, külső gyártású volt. Az interjút készítő D. Tóth azért lépett le onnan, mert ez övébe meg igen. A megboldogult Népszabadság közölte 4 éve a búcsúlevelét:
nol.hu/belfold/d__toth_kriszta_bucsulevele-1357359
wagabund
@Szeparepa2: azért maradt ilyen sokáig, mert állandóan utazhatott a tv jóvoltából...láttam a tudósításait...ott volt minden kilóméterkőnél, ráadásul túlélte...hazajött, és látta a tekintetekben hogy nem igazán fogadják el...megváltozott a felfogás körülötte.
Eladott Ország
@fekete: Nem Aszad, hanem a fekete embere volt.
rotyi baa
azért a kondérba még benyúlna ez is !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.