Nincsenek betarthatatlan, vagy teljesíthetetlen feltételek a felsőoktatási törvény módosításával kialakított új szabályozásban – emelte ki Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatorna műsorában is kifejtette: egy nagy felülvizsgálat során derült ki, hogy 28 külföldi intézményből 27 részben szabálytalanul, részben törvénytelenül működik. Ezért alkottak egy új keretrendszert, szabályrendszert. Ez az új szabályozás sem a tanszabadságot, sem az egyetemi autonómiát nem érinti – fűzte hozzá.

A Kossuth Rádióban a kormányszóvivő érdekesnek nevezte, hogy "egy hang" van, amit hallani lehet: a Soros György-féle egyetem döntött úgy, hogy politikai hisztériát csinál az ügyből. Kovács Zoltán szerint ez az elmúlt hét évben megszokott politikai cirkusz része, aminek köze sincs a valósághoz. A kormányszóvivő felidézte, hogy korábban a Népszabadság léte vagy nem léte kapcsán egy üzleti döntésből akartak "szabadságkérdést" csinálni. Ehhez hasonlóan egy magánegyetem léte vagy nem léte sem része egy ország szabadságának – jegyezte meg.

Kovács Zoltán megemlítette, hogy más országokban, mint például Svájcban, Németországban, Hollandiában is olyan a rendszer, hogy államközi szerződés biztosítja a kereteket, amelyek között az intézmények működhetnek. Ez a két állam közötti megállapodás garanciát ad arra, hogy a feltételek egyetértésen és ellenőrizhetőségen alapulnak – tette hozzá Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán arról is beszélt, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikájának eddigi eredményei alapján indokolt és megalapozott az optimizmus, több mint 700 ezer új munkahelyet teremtettek, elindították a bérfelzárkóztatási programokat, a fogyasztás folyamatosan növekszik, miként az adóbevételek is.

(MTI)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ez a Fidesz tényleg hülye. A napnál világosabb történések ellenkezőjét mondják. Úgy gondolják van annyi tekintélyük, hogy ha azt mondják a nap kocka alakú, akkor ezt a többség elhiszi. Az meg legyen a másfél millió Fidesz hívő baja, hogy vásári majmot csináltat magából.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A Fidesz személyre intézménye hozott törvényei miatt van lázadás ez nem hiszti!
Akik Soros pénzén tanulhattak, azoktól ez a Sorosozás a legnagyobb bunkóságra, butaságra aljasságra enged Engem következtetni.
nezelodo
Biztosan tudja ez a kopaszkovács, hogy a Soros küldte ki az utcára a tüntetőket. Ja meg a falusiak kútjai ürügyén a Soros utasítására akart újabb 3000 milliárdot beszedni "megőrzésre" a tolvaj kormány, de ideiglenesen eltekint ettől. Ha nem hajtjuk el ezt a hazug országvesztő bandát, újra lesz dafke Lovasberényig, ahogy az olimpiai beruházásról sem tesz le ez a beteg elme, meg a pénzéhes kiszolgálói!
magyarbakancs
"Nincsenek betarthatatlan, vagy teljesíthetetlen feltételek a felsőoktatási törvény módosításával kialakított új szabályozásban – emelte ki Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában."
Kezdjük tételesen.
Nincs az USA szövetségi kormányának kompetenciája,hogy a Magyar kormánnyal kössön szerződést a CEU-ról .
Mert nem szövetségi jog.
Gondolom ez miatt nem változtatják meg a kötvényeket az USA-ban.
Nincs 27 külföldi egyetem magyrországon és nincs is tanszék,tanítás.
huKKK
@bakcsubakka: 18.44
Mi maga bõrdíszmûves?

@bencemacska: 14.53
Pár pötty miatt senkit sem fogok megbélyegezni.
"Kuszaszem"
Ne blöfföljön.
@Eladott Ország: 07.15
Csudijó.
@quadrocopter: 22.13
Egyszemélyes zsidótörvény?
Fantáziája az van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.