Nem a majonézes dobozokra tervezték a falvédőt, és nem ilyen a szövegekkel – állítja az Univer által alkalmazott reklámügynökség.

A mosakodás azután kezdődött el, hogy sokakat kiakasztottak a majonézes tubusokra nyomott szexista falvédőszövegek. Többek közt ilyenek:

Az én konyhám nagyon fényes, mert az uram nagyon kényes.

A falvédő ötletét az Univer ügynöksége, a Well dobta be, de a kampánynak ez csak az egyik eleme lett volna: ők csak egy falvédőszöveg-generátort készítettek, illetve passzintottak hozzá egy játékot is.

Majonézbalhé: az Univer ügynöksége szerint nem ők találták ki a megosztó feliratokat

Az ügynökség a Kreatív Online-nak eljuttatott állásfoglalásában hangsúlyozza, hogy nem a tubusokra tervezték a falvédőket, pláne nem ilyen szövegekkel.

A Well ezúton is megerősíti, hogy az Univer termékeken megjelenő egyes feliratok tartalma szemben áll ügynökségünk alapértékeivel, és maximálisan támogatja az Univert abban, hogy a helyzetet minél hamarabb orvosolni tudja.

A falvédős alapötlet az ügynökségünktől származik, de azt egészen más platformra, egész más tartalommal javasoltuk. A címkék tervezésében és gyártásában, az azokon megjelenő tartalmak kiválasztásában nem vettünk részt. Ugyanakkor biztosak vagyunk ügyfelünk jó szándékában, és minden szakmai támogatást megadunk az Univernek az ügy kapcsán.

Az Univer a Facebook-oldalán azt írja, hogy a szövegek mindössze "20. századi emlékek", nem kell többet belemagyarázni. (Azt felesleges részleteznünk, hány olyan 20. századi emlék van, amivel ma már nem szívesen szembesülnénk, és a mai napig vitatott.)

Sajnálattal értesültünk arról, hogy az eredeti, valódi falvédőkről vett évszázados szövegeket fogyasztóink egy része félreértette. Az Univer egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül a nemek közötti egyenjogúság értékeit képviseli. A sajtóban a közelmúltban megjelent írásokra érkezett kommentek kapcsán észleltük, hogy a valós múltunkat visszaidéző, a legendáinkhoz, népmeséinkhez, dalainkhoz hasonlóan nem ritkán humoros, ironikus hangvételű falvédőkbe a döntő többség nem akar többet belemagyarázni, mint amik valójában: emlékek a XX. századból.

- írta a cég.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
hát a 21ik századi falvédőn meg ezt olvastam itt a neten hogy jaj de süvít künn az orkán takarodj el mocskos orbán na ilyen falvédőt vennék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Ha en egy reklamugynokseg alkalmazottja lennek, es kitalalnek egy nagyon jo promocios otletet, akkor - mint minden mas normalis orszagban - az oteletemet vegigkisernem a kezdetektol a legvegso felhasznalasig, jelesul itt peldaul ugy, hogy 1/ eloszor is ellenorzom magat a nyilvanossagra kerulo szoveget 2/ barmilyen elterest azonnal jeleznek a felhasznalonak, es letiltanam a tovabbi megjelenest.

Szoval ez a kis reklamcegecske egy nagy szart sem er, mert feldobott egy OTLETET - ugy latszik, nem is egy kesz, konkret tervet -, es allatira leszarja, hogy annak mi lesz a vegkicsengese...

Felelotlen, nagy valoszinuseggel huszoneves polihisztor zsenik a reklam tarsasag tagjai, akik egesz nap az interneten logva lopkodjak ossze az otleteiket...
(Sogornom meseli, aki fokonyvelo egy svajci cegnel, hogy jonnek a fiatalok a business iskolakbol kikerulve, es ontjak magukbol a hulyebbnel hulyebb otleteket, ugyhogy a svajci ceg egymas utan valik meg toluk, mert a ceget ket het alatt leirnak a semmibe, ha akar valamelyik otletuket is felhasznalnak a cegnel. Az ifju titanok nem tartanak be munkaidot, kikovetelik maguknak a sajat mobilt, laptopot, ceges autot... Szerencsere a svajci munkaltato nem hulye.)
aremy
@karma1: hát ne tegyék de a jégoldón esetleg a fagyállón ott a helye.
Peller Anikó
"Az én konyhám nagyon kényes, mert az uram nagyon fényes."
"Készülj, készszülj ebédem mert nem jön haza a férjem"
"Piros rózsa kék nefelejcs, engem rózsám itt ne felejcs"

Ez szexista? Teljesen elhülyült a világ. A zéró tolerancia már átkúszott az agyakba, úgy értem kisagy. Vegyél másik majomnézt vazze.
advocat
Kérem szépen! Ez az ősi magyar hagyomány része. Vélem. Tudjátok, amíg csak anyós viccek vannak... Ennyit a szexizmusról. Vagy miről.
micfild
@aremy: kezdjük el gyártani. seperc alatt meggazdagszunk. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.