Egy magyar páros is részt vesz az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág floridai világbajnokságán – írja Blikk.

Szabó Hanna és Balogh Patrícia már második alkalommal képviseli hazánkat a cheerleaderek, azaz pomponlányok legrangosabb eseményén az orlandói Disney Worldben április 26. és 28. között.

A lányok a helyszínen ötezres közönség és több millió néző előtt mutathatják meg tudásukat a freestyle pom dance kategóriában.

A Nemzetközi Cheer Szövetségnek (ICU) összesen 106 nemzeti szövetség a tagja, és világszerte közel 4.5 millió igazolt sportolóval rendelkezik. A sportág idén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése értelmében provizórikus olimpiai sport kategóriába került, ami nagy lehetőség a sportág olimpiai porondra kerülése érdekében.

A BEAC-ban működő, a főleg ELTE-s hallgatókból álló szakosztály idén lesz 10 éves, és már óvodáskortól felmenő rendszerben foglalkozik a sportág oktatásával. 2017-ben már több mint 100 sportolója van a BEAC cheer szakosztályának, és hét edző foglalkozik a sportolókkal.

Az úttörő magyar párosról egy imázsfilm is készült, amelyben a Szabó Hanna és Balogh Patrícia koreográfiájának egy-egy eleme Budapest nevezetességei előtt kel életre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.