Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzetben egy interjúban magyarázza, hogy Orbán Viktor, Kövér László és más vezető fideszesek aktívan szervezték a 2006-os utcai zavargásokat, amely egy szervezett puccskísérlet volt a kormány megdöntésére.

Maga Gyurcsány árulja el az interjúban, hogy miért is került arra sor:

„Mert volt egy peren kívüli egyezség. Lezárjuk a pert, az anyagi igényemet mérséklem, cserébe önök teret adnak ennek az interjúnak.”

Gyurcsány hosszasan támadja a Nemzet tulajdonosát, Simicska Lajost:

ha majd Simicska Lajossal készítenek egy interjút, és Simicska feltárja, hogyan gazdagodott meg, és a Magyar Nemzet elszámol saját múltjával, hogy ennek a folyamatnak milyen módon volt részese, na, majd akkor kérdezhetnek. Az a rendszer, amiben lapjuk tulajdonosa részt vett, a bűnre épült, amit önök kiszolgáltak, egészen addig, amíg össze nem veszett Orbán Viktor és Simicska Lajos

– mondja Gyurcsány, aki szerint az ő kormányzása alatt csak rendszerhibák voltak, de a jelenlegi rendszernek maga a bűn a működtető eleme.

Gyurcsány 2006-ról is beszél. Azt állítja, hogy az egy kormány elleni, jól felépített puccskísérlet volt, ami a Fidesz mai vezetőinek közvetlen szervezésével és részvételével történt. Azt is állítja, hogy konkrét tudomása volt arról, hogy a Fidesz vezetői konkrétan szervezték az erőszakos megmozdulásokat. Orbán is, Kövér is.

Orbán Viktor oroszokkal kapcsolatos pálfordulására pedig azt mondja, egészen biztos, hogy Putyinék megzsarolták a miniszterelnököt. Mert biztos van olyan momentum Orbán életében, ami erre alkalmas. Konkrétumot nem említ, csak annyit mond, ez rendszerváltás utáni, ami lehet közéleti és magánéleti is.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Gyurcsány ezer évig sem tudja magáról lemosni, hogy az ő töketlen kormányzása juttatta Orbánt 2/3-hoz.
Két döntő hibát biztosan elkövetett. Egyik az volt, hogy a tv-székház ostromlóit nem verette végig a rendőrséggel egész Budapesten, hogy a rombolást elkövetőknek amikor öreg korukban eszükbe jut ez a kaland, még akkor is maguk alá szarjanak ijedtükben. A másik volt az október 23-i események szabadjára engedése, Gyakorlatilag már ott felbomlott a Gyurcsány-kormány.

Két dolgot tehet: két lépést hátra lép és támogat bármilyen összefogást, vagy eltűnik a süllyesztőben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Béla333: 09.00 Belus, kinyitottam ezt a nol.hu oldalt, de amit ide beirtal idezojelben, az nincs benne...
Mindegy, hagyd a fenebe, ebben ugysem tudjuk egymast meggyozni, de nem is mi vagyunk a lenyeg, meg a mult, hanem az, ami elottetek all.
Béla333
@karma1: 10.02
Neked az nem jön be, hogy "Pénznyelő autópálya építések"?? Nekem bejön!
Írtam már neked: az hogy a Fidesz lenyúlta a Manyup pénzeket, az semmiféle más lopás megindoklására nem lehet igazolás!
A Gripeneknél is két rendelés volt: az egyik a gépekre a Fidesz részéről és egy másik a fegyverzetre és az utántöltő rendszerre az MSZP részéről! Remélem ez bejön:

nol.hu/kulfold/mensdorffot_birosag_ele_allitjak_
"Az említett októberi megbeszélésen a magyar 180 millió schillinges tétel mellett egy 1,05 milliárdos cseh és egy 250 millió schillinges osztrák tétel is szerepelt, húsz, illetve négy személy megkenésére. A magyar „fejezetben” említés történt a szocialistákról, kiegészítő províziókról és egy Disznó álnéven emlegetett, vélhetően magyar személyről, akivel a gróf állítólag három éven át tárgyalt."

Vagy ha a CIA-nak jobban hiszel:
nol.hu/kulfold/miert_epp_a_magyar_vadaszgep-beszerzes_maradt_volna_ki_a_kenopenzekbol_
"A Times korábban CIA-jelentésekre hivatkozva azt írta: a „két legnagyobb magyar párt”, amely ez idő tájt a Fidesz és az MSZP volt, körülbelül tíz-tízmillió dollárt kapott a Gripen-szerződés elősegítése érdekében."

Az autópálya építéseket nem (csak) a KÖZGÉP nyeregette, hanem a Strabag is:
hirszerzo.hu/hirek/2010/9/28/20100927_partok_korrupcio_kampanyfinanszirozas
"A Strabag ebben az időben több ezekhez kapcsolódó közbeszerzésen nyert megbízást. A Profil azt írta, az akkor kormányzó MSZP-SZDSZ között egy 11 millió eurós adományt 8-3 arányban kellett elosztani (ez volt a híres Blumen, Vogel, azaz virágok és madarak minősítés), a kórházépítés kapcsán pedig a Fidesz budapesti szervezetének jutott állítólag pénz. A magyar pártok egyhangúlag minősítették "az osztrák politikai folklór részének" az ügyet."

Nem kellene szándékosan vaknak lenni, ezek a történések itt zajlottak le a szemünk láttára!
patyuka
@eugen4402: Lényegében az általad felsoroltak is azt erősítik, hogy az, aki ragaszkodik a demokrácia diktálta szabályokhoz, nem "okolható" még "részben" sem azért, "hogy ide süllyedt ez az ország". Mert amennyiben nem ahhoz hűen teszi dolgát, nem lehetnek őszinte elvárásai a demokráciát illetően em. Ahhoz ragaszkodva pedig egy/a kormányfő - a hatalmi ágak önállóságát/függetlenségét elismerve - nem avatkozhat be az igazságszolgáltatás menetébe, ergo nem rendelhet el vizsgálatot; hiszen nem kezdeményezheti még kis mértékben sem a fékek és egyensúlyok rendszerének megbontását. Feljelentést tehet, miként tett is, de attól a körülmények ismeretében nemigen vár(hatot)t hiteles eredményt...
Persze lehet ezt az attitűdöt jóhiszeműségnek, naivitásnak minősíteni, de mindenképpen ez a tisztességes hatalomhoz való viszonyulás. Ezért (is) vérforraló az őszödi beszédeinek az utóélete, mert annak végkicsengése - némely, leginkább a frakcióvita keltette indulatokból, a spontenaitásból, no meg retorikai okokból (a bensőséget erősítő közvetlen hangnem, túlzások, vulgáris kifejezések, töltelékszavak...) eredeztethető formai elemét kivéve - eltagadhatatlanul jobbító szándékú.
Az pedig, hogy ahhoz képest milyenek a mostani közállapotaink, hogy az állítólagos többség melyiket tartja normálisnak és megtartandónak, nem Gy. F.-et, hanem - visszatekintve az ide vezető folyamatokra - a pártbeli, koalíciós és kormányzati partnereit és magát a "plebszet" minősíti: kétségbeejtő!
eugen4402
@patyuka: Csak egy árnyalatnyi észrevételem akad: reggeli hsz.-ben az írtam,"Csak részben okolom". Egyébként egyetértek, kezdettől az a véleményem, hogy jobbítani akart, és a szenvedélyes formabontó előadással csak kihangsúlyozta mondanivalója fontosságát. Csakhogy ez az erkölcsi erózió már akkor itt lappangott, sem a társadalom (sem saját pártja) már nem akart "jobbá válni". Ha egy rekesz alma zöme rothadni kezd, a még egészséges gyümölcsök hiába akarják meggyőzni a többieket, hogy ne rohadjanak tovább... A mostani ringbe nem szállnék be Gy. F. úr helyében, mert az "elmúlthétév" alatt már nem csak lappang a rothadás, hanem hivatalos kormánypolitikává fejlődött, és a Nagy Nemzeti Kirakat egyik nevezetességévé vált.
patyuka
Nincs minden rekeszben rohadt alma, és az egészségeseket ki is lehet válogatni.
Ehhez tagadhatatlanul szükségeltetik a Gy. F.-ben meglévő karizma: elvhűség, tör(h)et(et)len elszántság és elhivatottság, valamint a csatlakozók sokasága...
Nem szabad feladni!
eugen4402
@patyuka: "Míg élek, remélek". Remélem, hogy maradt elég rekesz egészséges alma is, Gy. F. képességeivel tisztában vagyok, főleg a Közgázon tartott előadása óta. Kevesen tudnák megismételni... Csak a "csatlakozók sokaságában" akadnak némi kételyeim. Tapasztalatom szerint nagyon sok értelmes ember maradandó károsodást szenvedett a Dicsőséges Karaktergyilkos Hadjárat közben, és az nehezebben gyógyul, mint a poszttraumás stressz-szindróma...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.