Pedig az adatvédelmi tájékoztatóban kifejezetten azt írják, hogy nem megy semmilyen adat külföldre. Szombat délután megírtuk, hogy az oldalban az orosz Yandex nevű technológiai cég kódja fut. Egy mérőkód, ami az oldalak gazdájának segít statisztikákat készíteni a látogatókról, és a segítségével azt is ellenőrizni lehet, hogy az oldal jól van-e összerakva, könnyen tudják-e használni a látogatók. Ezzel önmagában nincs is semmi probléma, szinte minden weboldalon futnak ilyen kódok, a legelterjedtebb az amerikai Google megoldása. Egy EU és NATO tagországtól viszont meglepő az orosz cég megoldását választani egy kormányzati oldalhoz, különösen, hogy 2011-ben kiderült: a Yandex adatokat oszt meg az orosz titkosszolgálattal, például az egyik ellenzéki blogger támogatóinak listáját is átadták az FSZB-nek, azokét, akik a Yandex Paypalhoz hasonló fizetős szolgáltatásán keresztül támogatták Alexey Navalnijt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
A csutigeci, a csürhéje, és a rájuk szavazók kőkeményen azon dolgoznak, hogy hazánk orosz gyarmat legyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Kell ennél több bizonyíték?
és szépen minden történést, mondom és írom MINDENT tessék megpróbálni felfűzni erre a tényre. Sikerülni fog :(
JAJMÁR
Ja, és hirtelen "eltűntek" az orosz kódok... a szemünk elől!
nemkati
@JAJMÁR: Tényleg kivették. De ez mondjuk nem teszi meg nem történtté.
human
@Csizmás Kond: Az egész történet arról szól, hogy adatokat adtak ki. Érted, ez már megtörtént. És te erre azt írod, hogy nem adnak ki adatokat. Ha nekem oroszfóbiám van, akkor te szerelmes vagy beléjük.
Csizmás Kond
@human: nem azt mondtam, hogy nem adtak ki mert arról fogalmam sincs, azt mondtam hogy ez a kódos marhaság egy hülyegyerekeknek való vicc.
human
@Csizmás Kond: Tovább küldte az adatokat az oroszoknak. Ez nem vicc. Ez történt. Mikor honlapot készítek nem szoktam véletlenül ilyen kódot tenni bele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.