Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz nyerészkedik a magyar embereken, őrzi a rezsitarifákat, pedig a világpiacon jelentősen, több mint 50 százalékkal csökkent a földgáz és a kőolaj ára.

Gúr Nándor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, bár a nagyobbik kormánypárt azt hangsúlyozza, hogy Brüsszelt meg kell állítani, hogy ne vegyék el a rezsicsökkentést, valójában három éve nem mérséklődött a gáz, a távhő és a villamos energia ára. A fideszesek tehát többletfizetésre kényszerítik az állampolgárokat, aztán zsebre teszik a befolyt összeget – vélekedett.

A szocialisták törvényjavaslatok sokaságát nyújtották be az elmúlt években a rezsicsökkentés érdekében – mondta Gúr Nándor, hozzátéve: a gáz árát 20, a távhőét és a villamos energiáét 10 százalékkal "nyugodtan" lehetett volna mérsékelni. A nagyobbik kormánypártot azonban nem érdeklik az emberek, meglopja őket – hangoztatta.

Közölte: mintegy 900 ezer családban halmozódtak fel közüzemi tartozások, több mint 100 ezernél pedig kikapcsoltak valamilyen közszolgáltatást az utóbbi időben.

Amikor csökkent a kőolaj vagy a földgáz világpiaci ára, például 2009 őszén, az MSZP mérsékelte a gázárat – emelte ki, megjegyezve: a Fidesz ezzel szemben "kizsigereli" a magyarokat. Az energia ma olcsó, csak drágán adják – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott, hogy 2018 után a szocialisták nem így cselekszenek majd, mert ők azért akarnak és fognak kormányozni, hogy tisztességesebb világot építsenek, ahol a többség javát szolgálják az intézkedések.

Más témára áttérve Gúr Nándor arra kérte a szimpatizánsaikat, hogy minél nagyobb arányban vegyenek részt a délutáni, CEU melletti tüntetésen. A Fidesz bezárhat intézményeket, de "a tudás megszerzése iránti vágyat nem lehet szelencébe zárni", a szabadságot nem lehet megtaposni – mondta. Akik mégis ezt teszik, hamar megbuknak – vélekedett.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TomasP
Sajnos nincsen olyan állami ár, amelyet ne a saját érdekeik alapján alakítanának ki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
És ehhez kellett nekik néhány év. Elvtársak! A fejlődés? Megállíthatalan. Mondtátok egykor. Mára mi maradt?
justhpeter
Semmi újat nem mondott. Azért találták ki a MET-et.
F_Viktor
Ez miatt, a rezsicsokkentes erdekeben miert nem latni tobb 10 ezres tomeget a tereken?
Pedig tobb millio ember megelheteserol, eletkorulmenyerol van szo!
Erdekes testhelyzetet vett fel a magyar a lovon...
TomasP
Sajnos nincsen olyan állami ár, amelyet ne a saját érdekeik alapján alakítanának ki.
Béla333
Tényleg? Hihetetlen hogy milyen érzékenyen tapintanak rá a lényegre!
nezelodo
Szocikáim, mi tartott ilyen sokáig, talán megvonta a részesedéseteket a Viktor a MET-es tolvajlásából, hogy megvilágosodtatok?
egyvandor
Szerintem ember legyen a talpán aki ezeket a rezsi számlákat követni tudja főleg ha átalánydíjas rendszerben fizet. A borítékban meg átlag három A4-es papír. Az apró betűs tartalmi rész bonyolult és értelmezhetetlen. A nem tudom mihez viszonyítandó kamu megtakarítás színesben kiemelt vastagon szedett. Ha ezt valaki komolyan tudja venni annál nem stimmel valami az biztos.
Desischado
Eddig is tudható volt egy értelmes embernek, hogy a rezsicsökkentés egy nagy kamu. De orbánéknak mindig kell valaki, ami ellen harcolhatnak, mert a birkáknak ez a tökéletes világ. Hogy a rezsi piaci árával mi van, azzal a rablóbanda nem foglalkozik, mert akkor mit tennének zsebre?
rosalinda57
Az én rezsim is úgy "lecsökkent" !, most a 15-szörösét fizetem annak, amit 2012 évben. A számlákban a fogyasztáshoz képest az egyéb díjak , költségek, adminisztráció, titkárnő golyóstoll díja stb. ugyanannyit tesz ki, így a fogyasztás 2-szeresét fizetem. Jól van így ?
Oszi
A rezsi csökkentés egy nagy lufi alapvetően.
Az Orbán kormány leszerződött Putyinnal 10 vagy több évre egy gázkvótára.
Ha kevesebbet fogyasztunk büntetnek,
ha többet akkor is.
Mivel a legutolsó telek melegek voltak, kevesebbet fogyasztottunk.
A rezsi csökkentés azt célozza hogy elfogyasszuk a kvótát.
Tehát nem spórol a kormány, hanem arra ösztönöz hogy fogyasszunk többet,
hogy ne büntessen meg a Gazprom.
A legutóbbi Putyin látogatás alkalmával a Magyar Állam az élén Orbánnal átadta a Kiskunhalasi földalatti stratégiai gáztározót a Gazprom tulajdonába ingyen,
csak hogy elkerüljük a büntetést.
Ha nem tudunk hol tartalékot tárolni akkor kiszolgáltatottabbak vagyunk.
Ha kiszolgáltatottak vagyunk,
akkor a Gazprom ár + a gázkereskedők ára + a szolgáltatói ár + az Áfa és társai képezik az árat.
Tehát nem lesz olcsóbb.
És persze a rezsi csökkentés ellen hadakozunk az EU-val.
Láthatja mindenki nap mint nap a plakátokat.
Ez a helyzet kedveskéim "Drágaszág" van és marad is.
További szép rezsi csökkentett napot kívánok mindenkinek.
kukac50
A Fidesz kormányzása előtt a szénipari hozzájárulás 200 forintról rendszer használati díj néven volt feltüntetve, rezsicsökkentés után tízezer forintos villanyszámlán 4672 forintra emelkedett,na ez a rezsicsökkentés duma is csak hazugság. Brüsszel ezért tartja igazságtalannak.
Orbántól kell megvédeni a Népet!
papa.49
Az energia hordozók nagy biznisz a tetves bandának!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.