A holokauszt áldozataira emlékezett Rogán Antal, de egy kis nácizás is belefért a mondókájába.

Mi magyarok sosem feledhetjük el, ami történt, mert velünk történt, nemzeti tragédiánk a holokauszt – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen, vasárnap Budapesten.

A Terror Háza Múzeum előtt Bernovits Vilma (1901-1944) vértanú hitoktatóra emlékeztek.

A rendezvényen a miniszter beszédében kiemelte: a holokauszt idején voltak olyanok, akik idegen szolgálatba álltak és elárulták a magyar nemzetet, halálba küldték zsidó honfitársainkat, és ezzel megalázták az egész nemzetet.

Rogán Antal hangsúlyozta: emlékezni kell a történtekre, hogy sose fordulhasson elő hasonló.

Ugyanakkor a mai magyar parlamenti képviselők között is vannak, akik "néhány éve még listázni akarták a zsidókat és beleköptek a Duna-parti cipőkbe: Gyöngyösi Márton és Kulcsár Gergely" – közölte. Hozzátette: "Gyöngyösi felvetése újnáci gondolat, Kulcsár Gergely tette pedig újnáci cselekedet".

"Néven kell őket nevezni, mert jelenlétük az Országgyűlésben az áldozatok emlékéhez méltatlan és elfogadhatatlan", egyetlen jóérzésű ember sem tűrheti el, hogy ők parlamenti képviselők maradjanak – fogalmazott.

A miniszter kifejtette: emlékezünk azokra, akiket embertelen módon vesztettünk el a magyarokat sem kímélő vészkorszakban, és az életerős közösségek sosem felejtenek, akarnak és mernek emlékezni arra is, ami nehéz, amire emberi ésszel nincs magyarázat. A 20. század vészterhes század volt, amelyből kiemelkednek a holokauszt borzalmai, ez a mai napig velünk élő tragédia – mondta.

Úgy vélte, el kell mondani, ami történt, mert ami mára történelemmé vált, az egykor véres valóság volt. A holokauszt áldozatai közül minden tizedik magyar volt, azokat vitték el, akik az ország javát keresték, ártatlan embereket tettek bűnbakká és öltek meg – emlékeztetett.

Rogán Antal arról is beszélt, hogy szembe kell nézni a teljes igazsággal, így bármilyen nehéz, ki kell mondani, hogy az akkori magyar állam nem tudta megvédeni polgárait, és erre nem mentség, hogy Európa más országaiban is így történt.

Arra is kitért, hogy ugyanakkor sok hétköznapi magyar vált hőssé a vérzivataros időkben, sokan védték üldözött honfitársainkat. Ők mentették meg az esélyt a nemzetnek a háború utáni talpra álláshoz, példát mutattak, reményt és erőt adtak mindenkinek a folytatáshoz, bizonyítva, hogy nincs olyan sötét és gonosz erő, amely ne lenne legyőzhető – fogalmazott.

Köves Slomó: nőtt a holokauszttagadók száma az utóbbi 10 évben

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője beszédében elmondta: manapság egyre több a holokauszt megemlékezés, és azt gondolnánk, hogy ennek pozitív hatással kell járnia a közgondolkodásra. Azonban a Tett és Védelem Alapítvány által megrendelt közvélemény-kutatások alapján 2006-2016 között 9-ről 19 százalékra nőtt a holokauszttagadó nézeteket vallók száma – közölte.

Úgy látja, a közbeszédben nem annak kell szerepet kapnia, hogy "méricskéljük", kinek nagyobb a fájdalma, vagy kinek a bűne nagyobb. Továbbá meg kell haladni azt is, hogy a megemlékezések gyakran megtelnek "ürességtől kongó szólamokkal", sokszor ismételt kijelentésekkel, amelyek nem késztetnek elgondolkodásra – magyarázta.

Köves Slomó hangsúlyozta: a holokauszt emléke mindenkinek fontos, azért emlékezünk, mert az emlékezésnek mindenki lelkére pozitív hatással kell lennie.

Schmidt Mária szerint megtörtént, aminek nem lett volna szabad

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója köszöntőjében felidézte: tíz éve emlékeznek szabadtéri koncerttel a múzeum előtt a holokauszt áldozataira, évről évre közös emlékezéssel óvják a jelent és a jövőt. Az emlékezéssel válik el a lényeges a lényegtelentől, mert csak arra tudunk emlékezni, ami valóban megérint minket – mutatott rá.

Kiemelte: megtörtént, aminek nem lett volna szabad, és a józanságot őrző közösségek mindig tudták, hogy ami történt, az tagadása mindannak, amire hazánk és Európa épül, és amire büszkék lehetünk.

Schmidt Mária közölte: Magyarországon kimondtuk a bűnösök nevét, történelmi igazságot szolgáltattunk, de talán kevés figyelem jut azokra az életpályákra, amelyek követésre méltó példát adhatnak. Ilyen Bernovits Vilmáé, akinek erkölcsi tartása mindig irányt mutat, akire büszkék lehetünk – mondta.

Bernovits Vilma (1901-1944) vértanú hitoktató a fővárosi gettók felállítása után rendszeresen vitt élelmiszert, ruhaneműt és igazoló okmányokat a rászorulóknak. Leleményességének, áldozatkészségének sokan köszönhették megmenekülésüket. 1944 decemberében a nyilasok Salkaházi Sárával, a Szociális Testvérek Társasága nővérével együtt elhurcolták, és feltehetően még aznap meggyilkolták őket a pesti Duna-parton.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Szégyen és gyalázat, hogy egy hűtlen kezeléssel, csalással, okirathamisítással, hivatali
vesztegetéssel és egyéb bűncselekményekkel szorosan összefüggésbe hozható műveletlen bugris mások erkölcsiségét egyáltalán a szájára veheti, és karaktergyilkosságot kiáltva mártírkodhat, miközben tevőlegesen hozzájárul az ország lassú és fájdalmas összeomlásához. Ahol Rogán nem létező karaktere erkölcsi és szakmai mérce lehet, ahol egy kimosakodott bűnöző fontos alkatrésze lehet a kormányzásnak, ott nem tegnap óta nagy a baj. A jó hír az, hogy ha lesz lázadás – márpedig szükségszerűen lesz ­, akkor a Pasa parki luxus­elefánttorony sem ússza meg. Bármit is jelentsen az elefánttorony, te ostoba, félművelt gazember."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
A zsidó erkölcs, vallásetika mióta engedi meg a mocskosságokat, te aljas szarházi Trógán?
Vagy a kipa csak a kopaszodást takarta, te szemétláda?
nevemnick
ez a komiszár mi a f@szt óbégat ennyit?
Eladott Ország
"Szégyen és gyalázat, hogy egy hűtlen kezeléssel, csalással, okirathamisítással, hivatali
vesztegetéssel és egyéb bűncselekményekkel szorosan összefüggésbe hozható műveletlen bugris mások erkölcsiségét egyáltalán a szájára veheti, és karaktergyilkosságot kiáltva mártírkodhat, miközben tevőlegesen hozzájárul az ország lassú és fájdalmas összeomlásához. Ahol Rogán nem létező karaktere erkölcsi és szakmai mérce lehet, ahol egy kimosakodott bűnöző fontos alkatrésze lehet a kormányzásnak, ott nem tegnap óta nagy a baj. A jó hír az, hogy ha lesz lázadás – márpedig szükségszerűen lesz ­, akkor a Pasa parki luxus­elefánttorony sem ússza meg. Bármit is jelentsen az elefánttorony, te ostoba, félművelt gazember."
Eladott Ország
"Miután az elmúlt évet, különösen annak második felét olykor csak heti, de néha napi
rendszerességgel Rogán Antal viselt dolgai határozták meg közéleti értelemben, amikor
egységnyi időre jutott egy ordas gazemberség a múltjából­ jelenéből (és egyáltalán nem a
rongyrázó helikopterezés volt a legdurvább), miután az ingatlanbizniszeitől a csodával határos vagyonnyilatkozatáig, a kenőpénzes zacskók ügyétől a letagadott ügyvéd­pénzemberig, a feltalálósditól a letelepedési kötvényekig minden mozdulatára a korrupció súlyos árnyéka vetült és egyetlen kérdésben nem sikerült tisztáznia magát, a parasztlegény frusztrált, komplexusos szarházia újra moralizál."
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/10/09/ki-a-budos-franc-ez-a-rogan-hogy-allandoan-dugdossak/
Ki az isten ez a Rogán, hogy állandóan dugdossák, hol ezért, hol azért? Hogy ne kelljen Portikkal szembesülnie (a Németh nevű ígérte meg a Fidesz­frakció nevében, hogy bíróság elé áll, azóta se állt oda), hogy ne kelljen elszámolni az V. kerületben végzett ingatlanügyi pusztítással, a kenőpénzes zacskókkal és az egyik leggennyesebb üzlettel, amivel átbaszták valaha a magyarokat: a letelepedési kötvényes átveréssel. Ha van ember ma (és Bayer Zsolt is vegye magára nyugodtan), aki azon dörzsöli a kezét, hogy végre megdöglött a Népszabadság, nem kár érte, ha elhiszi az üzleti megfontolásos ordas hazugságot, amit a Fidesz nyomat tegnap óta, az nem érti, hogy egy ország, ahol a szabad sajtót egyik napról a másikra, magyarázat nélkül le lehet gyilkolni, az egy fasiszta (jó fej leszek: fasizálódó) diktatúra. Ahol a mindent maga alá gyűrő hatalmi gőg, a 2018-­as választási bukástól való félelem ilyen és hasonló kivégzéseket indukál. Már nem riadnak vissza semmitől. Senkit ne
tévesszen meg, hogy egyelőre még nem jár börtön az ellenzéki véleményért, és egyelőre
maguktól mennek el az emberek, nem pedig kényszerrel viszik el őket.
F_Viktor
A nemzet parasztgyereke elfelejtette megemliteni, hogy kulcsar es gyongyosi cselekedeteit anno az orszag hazaban elfelejtette o" es frakcio tarsai elitelni, elhatarolodni tole! Ezt akkor az ellenzeki partok tettek csak meg.
colibri
Mi van Rogán? Előbújtál a bevédett odúból? Hónapokig dugva tartottak, hangodat sem lehetett hallani! Nem sorolom, - előttem már megtették - a sok-sok gazemberséget, amikkel megfűszerezted szemét életed, javaslom kussoljál!
Eladott Ország
@F_Viktor: A parasztgyerek, aki exhibicionista módon urizáló, velejéig korrupt, hazug gazemberré avanzsált amint felkerült városra és bele a narancsba, valójában megtestesíti mindazt, amit a Fidesz jelent ebben az eszmei pillanatban. Ez a nemzet egyik dísze, akinél nincs felső határa a pofátlanságnak és gátlástalanságnak. Ő példázza ideáltipikusan, mi történik egy országgal, ahol a suttyók és a tahók átveszik a hatalmat. Egyúttal szimbóluma annak is, hogy e politikai család számára az erkölcstelenség, a lopás és a szemrebbenés nélküli hazudozás elfogadott magatartásforma. És bár a pozíciójával való visszaélés, illetve a közvagyon hűtlen kezelése, vagy a letelepedési kötvényes korszakos disznóság által okozott károk felbecsülhetetlenek ehhez a pitiáner urizáláshoz képest, ez a helikopterezés is azt juttatja az ember eszébe, hogy minden forint, amire rátette a kezét, nagyrészt közvagyonból konvertálódott magánvagyonná. Ebből telik helikopterre, habzsidőzsire, hazudozásra, fenyegetőzésre. Abból, amit válogatás nélkül mindenkitől elloptak. Azoktól is, akik tegnap arra szavaztak, hogy tovább folytatódjék a népakarat teljes semmibe vétele.
cikicakk55
Jobban tették volna ha tovább dugdossák ezt a két lábon járó férget.Egyszerűen ez már a pofátlanság teteje,hogy még megengedik neki,hogy kiálljon a nyilvánosság elé.Igaz,hogy a Főnöke se különb.Pár éve még nagy hangon ordította,hogy "térdre csuhások" most meg talpig keresztény,nagyon vallásos ember lett belőle.Azért egy kicsit elgondolkozhatna azon,hogy a 10 parancsolatból mennyit szegett meg.
bakegya
@Cicamama55: most a jobbikos volt a "soros"!!!
Hát kiengedte az előzetesből a helikopter tónit?-ezért kár volt vicctor( fideSS )!!!
kemeati
Kis zsidó mit ugrál és beszél félre???
papa.49
Mi van tonyo kibújtál a hazugovics seggéből, már nem félsz, pedig féljél de nagyon!!!
desiro
@kemeati: nem zsidó csak egy kis vend pöcs migráns.
desiro
toni még mindig gumi a lakásod, te kis tetü.
lenn
Köves Slomó, te nagyon hülye, felfognád végre, hogy amióta megöltétek/megölettétek Isten fiát, azóta büntiben vagytok?
Isten, az ígéretéhez híven leromboltatta Jeruzsálemet, és benne a templomot, amit azóta sem tudtok felépíteni, hiába a sok pénz (gondolkodtál már azon, hogy vajon miért?); és szétszórt titeket olyan népek közé, akik idegen isteneket imádnak.
Szoktad olvasni a Bibliát, isten szavát (mert ott megtalálod az idevonatkozótat), vagy csak az emberi hagyományőrző BULLSHIT Talmudot olvasod?

És féltek!
Hiába próbáljátok elfogadtatni magatokat a hírmédia által, a filmmédia által, MINDENKI utál titeket, és minél jobban nyomultok, annál jobban utál titeket mindenki - vágod, zsidó.
aremy
roggyantgeci inkább az anyádra emlékezz és ne feledd el meglocsolni .
RonaGyuri
Kisajátított történelem, meg Toncsi reményt nyújt

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszédet mondott a holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen a Terror Háza Múzeumnál 2017. április 9-én

Nos a dolognak ad nem kis pikantériát, hogy mindez annak a Kancsi Mancsi hivatásos történelemhamisítónak az árnyékában történt, aki - bár sok ocsmány dolgoz művelt tőrténészkedés címén, hogy mást ne említsek az 56-os forradalom 60. évfordulója kapcsán/ürügyén elkövetett országdúlás és közszemérem sértések áradata a kormány környezetéből a messze legdurvábban antiszemiták egyike. Azonban mint tudjuk Toncsi, ez a nagyon buta paraszt-suttyó, ártunk és qurmányunk mindenkori illetékes ajvékolója.
A derék propaganda miniszter azonban nem csak a Terror-lady legnagyobb hazugságát (akadtak rossz példák, de a magyarok kiálltak zsidó honfitársaik mellett) visszhangzotta és némi politikai kirohanásokra vetemedett, de bugyuta elszólásra is sort kerített. Valami olyat sikerült összehoznia – ráadásul valamiféle tanúságképen -, hogy „nincs olyan sötét és gonosz erő, amely ne lenne legyőzhető ”!
Nos az ő ország-dúlásukat tapasztalva a mindennapokban, ez tényleg ad némi reményt! =))
papa.49
Ez a ,,kotonszökevény,, miniszter???
Ez csupán egy seggnyalója a hazugovicsnak!!!
Na tonyo ki helekopterezted magad, eddig se hiányoztál, most se baromarcú!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.