A Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottja előzetes letartóztatásának meghosszabbítását indítványozza az ügyészség.

A férfi már súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítható a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint; a nyomozó hatóság a korábbihoz képest súlyosabb bűncselekménnyel, halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanújával vádolja.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2017. március 18-án Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohant egy előtte álló, piros lámpánál várakozó gépkocsiba. Az utóbbi autóban ülő sofőr és utasa a balesetben életét vesztette.

A nyomozás során beszerzett vegyészszakértői vélemény alapján jelenleg az állapítható meg, hogy a gyanúsított a gépkocsit ittas állapotban vezette, ezért a nyomozást teljesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság a korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsított férfival súlyosabb bűncselekmény, nevezetesen halált okozó ittas járművezetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A férfi a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított.

A kerületi ügyészség indítványozza a gyanúsított előzetes letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását, mivel a terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága, valamint az elkövetés jellege, körülményei a kerületi ügyészség álláspontja szerint – egészségi állapotának javulása esetén – megalapozzák vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélyét.

Az ügyben a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti – áll a Főügyészség kommünikéjében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.