Miután Áder János aláírta a CEU-t ellehetetlenítő törvényjavaslatot hétfő este, spontán tüntetés alakult ki a Sándor Palotánál, ahonnan a rendőrök Gulyás Márton aktivistát el is vitték. A pár ezres megmozdulás a Rádiónál ért véget, ahol egy lány EU-s zászlót tűzött ki az épületre.

Aláírta Áder János köztársasági elnök hétfő este a felsőoktatási törvény módosítását, mely a Central European University-t (CEU, Közép-európai Egyetem) lehetetleníti el. 

A CEU rektora levélben nyugtatta a tanárokat és a diákokat, és azt üzente:

a CEU létét nem veszélyezteti semmi.

A hír miatt hétfő este 9 után spontán tüntetés indult el több ezer fő részvételével Budapesten a Várban a Sándor Palota előtt (ez a köztársasági elnök hivatala), ahol többen A tüntetésen Gulyás Márton ismert aktivistát elvezették a rendőrök,  mert festékes flakonokkal dobálózott. 

A tömeg éjjel 11 óra után megindult a Magyar Rádió épülete felé, előtte még elégettek egy Nemzeti Konzultációs kiadványt a Sándor Palota előtt. 

A Rádiónál hajnal 2 óra előtt a tüntetők egyike, egy lány felmászott a bejárat fölötti kiugró építményre, majd egy Európai Uniós zászlót lengetett. A rendőrök a tüntetőt behúzták az épületbe. 

 

A lány hamarosan ismét a tüntetők között volt, és felháborodva közölte, nem érti, miért nincs EU-s zászló az állami intézményeken, hiszen

az Európai Unió adja a legtöbb pénzt, már rég éhen döglöttünk volna nélküle!

- mondta.

A tüntetés ezzel – és Beethoven Örömódájával, az EU himnuszával – ért véget, de várható, hogy lesz folytatása, többen a "szerdán tali" és az "ez még csak a kezdet" kifejezéssel utaltak arra, hogy szerdán a civileket vegzáló törvény miatt lesz tüntetés Budapesten. 

És az események egyik résztvevője azt írta az event Facebook falára, hogy: Megmutattuk ma is, hogy percek alatt többszázan, vagy még többen meg tudunk jelenni bárhol a városban, hogy kiálljunk a jogainkért. Meg tudjuk mutatni a demokratáknak, hogy nem facsarta ki még belőlünk az összes erőt ez a rendszer.(..) Ahhoz, hogy erőszakmentes, törvényes megmozdulásokkal tudjuk sakkban tartani a hatalmat sokkal többen kell lenünk, ehhez békés embereket kell magunkkal hívni. Ezt most békés eszközökkel tudjuk elérni. Erre kell törekedni. "

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Büszke vagyok a tüntetőkre. Ezt és ennyi mocskosságot nem lehet már lenyelni!
Senkinek ne legyen kétsége: ha nem lépünk fel az Orbán maffia ellen, akkor sumák módon kivezetné az országunkat az Unióból és odalökné az oroszokhoz!
Mocskos hazaárulók!
Fel kell ez ellen lépni, aki tud jöjjön a szerdai tüntetésre! (Mikor is lesz és hol?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Tartok tőle, hogy nem ezért büszkélkedett Tompika a magyarok FB kedvelésével! =))
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/04/10/lazad-budapest-vesszen-a-rendszer-vesszen-orban-viktor-vesszen-a-fidesz/
“Aláírtad János, égni fog a város!”–skandálták, aztán “bajszos szarnak” nevezték Magyarország elnökét. A rendőrök higgadtságot kérnek, de már nem hallgatnak rájuk a fiatalok. Azok a fiatalok, akiket a rezsim ad nauseum sorosbérencezett, akikről minap azt hazudta a rendszer erkölcsileg hulla médiája, hogy repülővel jöttek, Soros György pénzén, Pestre tüntetni. Ez már nem a CEU-ról szól. Nem lehet a végtelenségekig így megalázni mindenkit: diákokat, fiatalokat, tanárokat, munkásokat, újságírókat, szülőket és nagyszülőket–egy szóval: a komplett magyar népet. Addig feszítik a húrt, míg végül megroppan.
magyarbakancs
Ügy kelet volna, mint 1956 és akkor nem fülkeforradalom lenne, hanem igazi.
Jozefina
Nem értem, hogy Magyarországon miért "tiéltot" az EU zászló. Minden közintézményen ott lenne a jelye!!! Mint más normális EU-tag országban??? Ja a választ is megadtam! Hol van a fidesz-kdnp a normálistól???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.