Az MSZP szerint Zuglóban olyan választási csalás történt, amely főpróbája lehet a 2018-as országgyűlési választások visszaéléseinek, ezért a párt a Nemzeti Választási Irodához és a belügyminiszterhez fordul – mondta Bárándy Gergely, az ellenzéki párt képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

Ismertetése szerint Zuglóban a helyi választási bizottság fideszes beadvány alapján, egy MSZP-s szórólap ügyében hozott első fokú határozatot, amely ellen valaki Tóbiás József MSZP-pártigazgató nevében, az ő e-mail címét meghamisítva, egy csehországi szerverről nyújtott be szándékosan rossz fellebbezést.

Bárándy Gergely hozzátette: ha ezt a hamis fellebbezést időben nem veszik észre és a Fővárosi Választási Bizottság érdemben foglalkozik az üggyel és a fellebbezést elutasítja, akkor az az MSZP-nek már nem lett volna további jogi lehetősége vitatni a határozatot. Szerinte ez választási csalás és a hatóság félrevezetése, ami miatt az MSZP pártigazgatója feljelentést tesz. Az MSZP-s politikus felszólította az ügyészséget, hogy a zuglói időközi önkormányzati választások közelségére tekintettel soron kívül járjon el az ügyben.

Ugyanakkor úgy vélte: az eset további kivizsgálást követel, mert attól tartanak, hogy ez a 2018-as országgyűlési választásokon hasonló módszerrel elkövetendő választási csalások főpróbája lehetett.

Ezért – folytatta – az MSZP felkéri a Nemzeti Választási Irodát, hogy az önkormányzatokkal együttműködve iktassanak be a választásinformatikai rendszerbe olyan biztonsági elemeket, amelyekkel a jövőben ki lehet szűrni a hasonló csalási kísérleteket. Bárándy Gergely emellett felszólította a belügyminisztert, hogy azonnal utasítsa az Alkotmányvédelmi Hivatalt az ügy kivizsgálására.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Csehország, Oroszország...Biztosan Soros avatkozik bele megint hazánk politikájába! :) CEU-val szembeni kemény kiállás azt hirdette, el a kezekkel Magyarországtól! Azért nem ártana tiszta vizet önteni a pohárba, hogy akkor senki ne használhasson fel határon kívülieket a Magyarországon élő emberek életéről, sorsáról szóló kérdésekben...Nem voltam soha baloldali szavazó, de borzalom, ami itt folyik!!! Lassan személyre szólók lesznek a törvények, hogy kire mi vonatkozik?!
coni
Zuglóban nagyon jól látszik az MSZP alattomossága, a polgármester háta mögött akarta az MSZP-Fidesz maffia értékesíteni a Bosnyák téri építési területet, törvénytelenül. Karácsony csak vétóval tudta megakadályozni a mutyit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél