Kordonokkal erősítették meg a rendőrségi állásokat a Gyorskocsi utcai fogda előtt, ahol több százan tüntettek a letartóztatott aktivistákért kedd este, és ahol dulakodás is volt.

A Sándor-palotánál hétfő éjjel a spontán összegyűlt tüntetésen letartóztatott a rendőrség két embert, sajtóhírek szerint egyikük Gulyás Márton ismert aktivista, akit a rendőrség a Budapesti Nyomozó Ügyészségre szállított, hogy gyorsított eljárásban ítéljék el garázdaság és rongálás miatt. (Kedd hajnalban egy másik férfit a lakásáról vittek el a rendőrök, barátnője azután szólt a sajtónak, hogy több órán keresztül nem kapott értesítést barátja hollétéről.)

A helyszíni jelentések szerint körülbelül 150 fő gyűlt össze az ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt kedd délután fél hatkor, ahol hamar kiderült, hogy Gulyást már átszállították a Gyorskocsi utcai fogdába. A tüntetők emiatt hat óra után elindultak Budára.

A Gyorskocsi utcában a rendőrök sorfalával dulakodás is kialakult, a tömegben az Együtt politikusain kívül Demszky Gábor volt főpolgármester is megjelent. A tömeget megkérték a rendőrök, hogy ne nyomakodjanak, a tüntetők viszont azt válaszolták, hogy addig nem mozdulnak, amíg valaki nem tájékoztatja őket az aktivisták helyzetéről, és ki nem engedik őket.

Misetics Bálint, Gulyás Márton aktivistatársa a tömegnek hangosbeszélőn elmondta, nem a rendőrök az ellenfeleik, hanem a Fidesz-KDNP kormánya,

akik 2010 óta módszeresen építik le az alkotmányosságot, a jogállamiságot és a jóléti államot

Misetics azt mondta, Gulyás emiatt érzett felháborodásában akarta festékkel megdobálni a Sándor-palotát hétfő éjjel, bár abban tévedhetett, hogy ez lenne a helyes út, amiért vállalnia kell a büntetőjogi felelősségét – még akkor is, ha jogosan háborodott fel a kormány újabb húzásán.

Misetics beszéde után a hideg miatt többen hazaindultak, egy kisebb csoport azonban még a helyszínen maradt, páran ismét nekifeszültek a rendőröknek a egyes hírek szerint szerint.

Egy Twitter-bejegyzésben arról írtak, hogy este háromnegyed 9-kor két teherautónyi kordont hoztak a rendőrök a helyszínre, amit a megfogyatkozott tömeg "Viktor, bontsad!" felkiáltásokkal üdvözölt. 

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Azt hittem,,,rájuk is vonatkozik a " semmisségi törvény ",,,,,...,,nem csak a 2006-os ,,utcát teli szaró-huggyozó nemtehyy hősökre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Rendben van, nem álltak szóba ma a néhányszáz tüntetővel, holnap lehet hogy újra megpróbálja majd 50.000!
Manhattan
Jó ez a tüntetősdi de akit elitélnek és eltiltják a közügyektöl az 2018-ban nem szavazhat, úgyhogy csak óvatosan.
micfild
@Manhattan: én sokkal jobban tartok attól hogy Rózsa Milán sorsára jut. és nemcsak ő
Clavigo
Azt hittem,,,rájuk is vonatkozik a " semmisségi törvény ",,,,,...,,nem csak a 2006-os ,,utcát teli szaró-huggyozó nemtehyy hősökre.
Szókrakész
Tüntessetek csak!!!

Csak mert a soros szervezetek fizetik, tegyétek!!!
Semmi különbség köztetek és a fidesz tüntetők között.
Egyfajta entrópia áll fenn..
quadrocopter
A Polt-villához kell menni és kirángatni az odúból a szarjankót!
justhpeter
@Szókrakész: A tüntetőt szétverték már a tv-székházat ? Összehugyozták a Gyorskocsi utcát ? Gyújtottak már fel autót ?

Nem ! Tehát nem tetves fideSS-kdnp-csőcselék, nem Orbán-konda az a tömeg, ami ma utcán van. Tudom nehéz megérteni, de kíséreld meg. Hidd el menni fog, csak egy kis tisztánlátás kell hozza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.