Egy hatalmas élőképet akarnak alkotnia a Hősök terén szerdán fél hattól a civilek vegzálását célzó törvény ellen tüntetők, mások az Oktogon elfoglalására készülnek.

A szervezők az Index cikke szerint azt akarják elérni a szerdai Hősök Vétója elnevezésű tüntetésen, hogy a 16 000 négyzetméteres területen az összegyűlő civilek tömege alkosson meg egy élőképet, "ezzel üzenjük Magyarországnak és a világnak, hogy tovább dolgozunk az ország érdekében és maradunk azok, akik vagyunk, maradunk azért, amiért elköteleztük magunkat. Maradunk, hogy elutasítsuk a megbélyegzést, maradunk, hogy mások is maradhassanak."

A cikk szerint eddig 25 ezren jelezték, hogy részt vesznek a szerdai demonstráción.

A tüntetés után is várható még mozgolódás Budapesten. 

Egy, a Facebookon keringő felhívás szerint a következő menetrendet akarják követni az Oktogon elfoglalására készülők:

A szerdai Hősök Vétója tüntetés után közvetlenül átvonulunk az Oktogonra és blokkoljuk, ahogy vasárnap is. Tesszük mindezt azért, mert az április 9. és 10. tüntetés hevületét magasabb hőfokra kívánjuk állítani. Fontos hangsúlyoznunk, hogy mindezt békés és erőszakmentes kereteken belül. A dobálás és mások vegzálása számunkra elfogadhatatlan és nem megengedett! Fontos, hogy elérjünk végre a vidéki városokat is. Hogy ők is hallassák hangjukat a budapesti tüntetésektől és egyéb demonstrációktól függetlenül vagy akár azokkal szervesen összehangolva.

A térfoglalás célja, hogy a kormány és holdudvara lemondjon és eltűnjön a közéletből.

A Vétó-Occupy Oktogon szervezői a Facebookon arra is felhívták a figyelmet, hogy ez egy flashmob lesz.

Pár dolgot kikötöttek a szervezők:

- ne adjanak semmilyen okot a rendőröknek az oszlatásra – vagyis a randalírozókat, erőszakos embereket azonnal el kell távolítani a területről, a provokátorokat szintúgy;

- a rendőröket szigorúan tilos inzultálni, dobálni, nekik menni ("janiskodni"), és bármilyen más erőszakos cselekedetet folytatni irányukba;

- ha ezek közül valamely irányelvet a résztvevők nem tartják be, akkor a szervezők maguk oszlatják fel a flashmobot.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Most jöttem el a Hősök tere mellett, a Lendvai utca-t a TEK zárta le mindenhol máshol mezei rendőrök...a hatalom hivatalosan is be van szarva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
nepszava.us/ha-ma-nem-lesznek-sokan-alabbhagyhat-a-tiltakozas/
A civiltörvény nevetségesen alacsony összeghatár, 7,2 millió forint feletti külföldi adomány esetén regisztrációs kötelességet ír elő a civil szervezeteknek, ügynökszervezetnek nevezve úket. Ez annyira szennyes, mocskos és aljas, hogy gyakorlatilag a civil társadalmat öli meg. Orbán csak a NER-t támogató civileket támogatja, nemes célokra nem ad pénzt. Ezért mindazok a civil szervezetek, amelyek a civilek dolgát teszik, rászorulnak a külföldi szervezetek támogatására, amelyek éppen az ilyen nemes célokat támogatják. Egy önkény azonban ilyeneket nem tűr. Ahogy Putyin Oroszországa, Orbán Magyarországa sem. Ezek a civilek enni adnak az éhezőnek, inni a szomjazónak, megvédik az üldözötteket, és azokat, akik nem tudják megvédeni magukat. Védik a környezetet, az egészséges életet. Orbán ezt ügynöki tevékenységnek minősíti. Igazi célpontjai azok a szervezetek, amelyek a korrupció, a jogvédelem terén tevékenykednek, az átláthatóságot s a törvényességet védik. Orbán törvénye megint testre szabott: Helsinki Bizottság, TASZ, Transparency International állnak a diktatúra célkeresztjében, amelyeket a Soros alapítványok is támogatnak. A civilek elleni támadás a demokrácia, a jogállamiság és a szabadság elleni támadás, hogy Orbán minden kontroll és minden ellenállás nélkül tudja taposni a magyar népet. Tudjanak a strómanjaival, mindenek előtt Mészáros Lőrinccel milliárdokat szabadon lopni. Ezért támadja a civileket. Tudja a határon bántalmazni, megalázni, jogaikból kiforgatni a menekülteket.
Foxley
Soros nagy lekvárban lesz, sok ott a nagykövetség.
Béla333
@Foxley: 13.06
Bár nagyon igyekszem megérteni, de szerintem értelmetlen amit írsz...
Eladott Ország
@Béla333: @Foxley: szabotimea.blog.hu/2016/07/03/felszolalasom_sandor_maria_demonstraciojan
Béla, Foxley biztos arra gondolt, ahol SOK SZÍV együtt harcol, ott a végén biztos a győzelem! -
Jozefina
Végre már tenni is kellene valamit, hogy szinesebb, vidámabb legyen az összejövetel. Pl a taxisok miért nem szolidarisak. Zárnának le mint anno néhány hidat, vagy mit tudom én, de ez a sétálgatás, leülünk,mert elfáradtunk. Ez semmire nem ok. Ráadásul néhány vidéki város is ébredezik. Szóval koordinálni és összefogni!!! Minél többen.
verőce21
Miért nem Apajpusztára mennek ezek a tüntetők, ott nagyobb "teret" tudnának foglalni?
Hellcat
Most jöttem el a Hősök tere mellett, a Lendvai utca-t a TEK zárta le mindenhol máshol mezei rendőrök...a hatalom hivatalosan is be van szarva.
Desischado
Csak kitartson ez a mozgás 2018-ig! Hajrá, mindent bele!
kukac50
Nagyon helyes,hogy tüntetések vannak! Orbán Putyint akarja követni akkor fogja meg a Fideszesek kezét és költözzenek el Oroszországba! Mi az unió tagjai akarunk maradni !
Ki kell állni az emberek jogaiért,jogunk van uniós tagoknak maradni!
Kisbundi
@verőce21: Magadra maradsz Öcsém, mint az "ujjam" a véleményeddel!
verőce21
@Kisbundi: Mert a többi kilencet levágta a fűrészgép? :)
verőce21
Ki kell várni ennek a végét, hogy mi lesz ebből a CEU ügyből és a civil szervezetek ügyből, aztán akkor állást foglalni.
aremy
@Jozefina: te már láttál hiénát tüntetni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.