B. Rebeka tizenhárom éves volt, amikor eltűnt mikebudai otthonából, most már felnőtt nőként került elő hat év után – írja a Bors.

A kislány hat éve egy csütörtöki napon elsétált otthonról, ezután egy évig nem is hallottak róla, amikor pedig hírek érkeztek, csak tovább növelték az aggodalmat.

Amikor Rebeka jelentkezett, kétségbeesett hangon, Németországból kért segítséget. Édesanyja biztos volt benne, a lányát behálózták, de nem tehetett semmit azon kívül, hogy vár, míg a hatóságok el nem végzik a munkájukat.

2011. október 13-a volt. A barátnője átjött, akkor még Mikebudán laktunk. Azt mondta, elugranak a boltba, de nem jöttek vissza. A barátnője, aki jóval idősebb volt, másnap átjött, de nem volt hajlandó mondani Rebiről semmit. Ruhákat kért, amiket állítólag valamikor ő adott kölcsön a lányomnak. Nyilván többet tudott

– mondta még korábban az eltűnt lány édesanyja.

Később Rebeka je­lentkezett, hogy a barátaival van, de nemsokára hazatér. Aztán a rendőrség megtalálta, de a X. kerületi gyermekgyűjtő intézetből, ahová vitték, elszökött, mielőtt az édesanyja odaért volna. Aztán a lányt egy kőbányai hotelben látták, három felnőtt férfi társaságában. A recepciós letagadta, de két bent lakó felismerte a fényképről Rebekát, aki nem csak idősebb lányokkal barátkozott, egyikükből valóban prostituált lett.

Hat év után került elő az elrabolt magyar tinilány

Rebekáról az utolsó hír a németországi eset volt:

Egy német számról hívott. Azt mondta, egy másik lánnyal él, és haza akar jönni, de rettenetesen fél. Tudom, hogy behálóz­ták, teljesen tönkremehetett az élete

– mondta akkor Erika, aki szerint a rendőrség nem tett meg mindent a lányáért.

A történet végül szerencsés fordulatot vett, és a lány hat év tévelygés után végre hazakerült a napokban.

Egy többéves rémálom ért véget. Találkoztak, és megölelték egymást

– mondta a család egy közeli ismerőse.

Igen, Rebi megvan, de nem szeretnék többet mondani. Jól van, és ez a legfontosabb!

– erősítette meg az édesanya.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

archive
Szerencsésen előkerült - de akkor ebben most mi is a hír? Elrabolták (a cím szerint) vagy megszökött otthonról? Behálózták, vagy magától ment Németországba? Ha én vagyok az aggódó szülő, már az elején az állítólagos barátnő nyakára járok addig, amíg el nem mondja hogy hol a lányom. Addig megyek, amíg meg nem találom..
elnyomott
A rendőrség munkája felháborító.
Nyilvánvaló, hogy csak a hatalmat védik, az emberek biztonságáért tenni csak teher számukra. :-(
Veleda
Ha a barátnő tudott valamit, addig fojtogattam volna a nyakát, még mindent el nem mond, amit tud. A rendőrség pedig nagyívben tojt az egészre.
papa.49
@Veleda: Hát persze nem a vajda lánya volt...
pungapeter
@pupák.49: a mély-kuruc propsagandista témához egyáltalán nem kapcsolódó böfögése.
Foxley
Ez olyan, mint a homeland sorozat. Nem lehet bízni benne sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.