Az Index azt fejtegeti publicisztikájában, hogy Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár a hvg.hu-nak adott nyilatkozatából kiolvasható a kormány visszatáncolása CEU-ügyben.

„Mi történhetett, hogy Palkovicsnak hirtelen eszébe jutott, hogy igazából lehet ezután is CEU-diplomákat kiadni Magyarországon. Hogy hirtelen mégse fantomegyetem a CEU? Hogy mégse csalnak, mégse hazudnak?”

- teszi fel a kérdést a lap.

Két lehetséges választ ad a szerző:

Az egyik, hogy a kormánynak a CEU ügye egy beáldozható ügy a civiltörvény oltárán, amely sokkalta fajsúlyosabb, hiszen a nem a közpénzekből finanszírozott, így függetlenül működni képes és kormánykritikus civil szervezetek ellen irányul.

Szerda este a Hősök terére a CEU és a civiltörvény miatt szerveztek közös tüntetést.

„A kormány számíthat arra, hogy ha a tiltakozás két méregfogából egyet kihúz, akkor sokkal kisebb súlya lesz a másiknak önmagában. Miközben, nem lehet elégszer hangsúlyozni, az sokkal nagyobb fenyegetés a jövőnknek.”

- írja az Index. A másik lehetőség, hogy Palkovics látva, hogy Trumpék  CEU-törvény felfüggesztésére szólították fel Magyarországot, megértette az erőviszonyokat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Kizárt dolognak tartom, hogy Palkovics bármit is megért. Akkor nem ment volna el birkáékhoz államtitkárnak. Azzal ugyanis olyan mértékben visszaminősített saját értékét, amelyet már semmi pénz nem tud kompenzálni.
simmering73
Amerika kész hashajtó ennek a debil kormánynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.