Nyilvánvalóan alkotmányellenes törvény a lex CEU – jelentette ki Sólyom László korábbi köztársasági elnök egy budapesti konferencián.

 Sólyom László kifejtette, hogy az oktatás szabadságát aránytalanul korlátozza a szabályozás, amely sérti a jogbiztonságot.

Arról is beszélt, hogy a CEU-nak teljesíthetetlen feltételeket fogalmaz meg a törvény, így a volt államfő szerint alkotmánybírósági vizsgálattal annak megsemmisítésére lenne szükség.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Akkor hol volt, amikor visszamenőlegesen megvonták a rendvédelmi dolgozók nyugdíját?
RonaGyuri
Sólyom ezt „benézte”

Áder nem talált kivetnivalót, de az alkotmányjogászok igen, én meg ….

Sorra nyilatkoznak meg azok, akik az alkotmányos kérdésekben szaktekintélynek számítanak és akik többsége még az aláírás előtt nyilvánosan és/vagy magánúton jelezték az államfői posztot bitorló ócska pártkatonának a fenntartásaikat. Mint tudjuk lényegében hiába!
A megszólalok között szerepel az egyik előd, aki ráadásul az AB-t is vezette, sőt az előző alkotmány elkövetője is volt. Sólyom László egyik érve az, hogy: „Az oktatás szabadsága olyan kiemelt alapjog, amit csak akkor lehet korlátozni, ha az egy másik alapjog védelme érdekében feltétlenül szükséges”, s szerinte ilyen nem áll fenn!
Nos a helyzet az, hogy téved. Nem, nem az (az agyament baromság) amire hivatkoznak, hanem más. Neki, mint az alkotmány szellemisége és esszenciális jellege mellett éveken át érvelőnek, ezt értenie kellene. Nos azt tudnia kellett volna, hogy a regnáló alkotmány, akarom mondani alaptörvény legfontosabb alapjogi eszenciája: Őfenesége akarata! =))
simmering73
Ennek is azóta tisztult ki az agya mióta nem ke. Hiteltelen fazon számomra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.